Све вести на сајту

Објављен је конкурс за седму генерацију програма „AmChamps 2020“ - Млади лидери промена, који је покренула Америчка привредна комора у Србији. Програм је намењен професионалном усавршавању студената, кроз синергију академског и корпоративног сектора. Пријављивање траје до 8. 12. 2019. Детаљне информације у вези са овим програмом можете погледати овде.

25-11-19
Наука и струка

Такмичење у пројектовању и изградњи мостова „Design & Construct“. Богазици универзитет у Истанбулу од 2007. године организује интернационално такмичење у изградњи челичних мостова. У току су пријаве за такмичење које ће се одржати на пролеће 2020. године, па се тимови од 4 или 5 чланова позивају да пошаљу своје апликације са пројектима најкасније до 31. децембра ове године. Тимови који прођу први круг селекције, могу почети са изградњом моста. Вишe информација о такмичењу, пропозицијама и начину пријаве заинтересовани могу пронаћи овде kао  и на фејсбук страници.

Како су текле припреме тима са нашег факултета 2018. године можете потражити овде, а како је изгледало само такмичење из њиховог угла можете погледати овде.

20-11-19
Наука и струка

У уторак, 12. новембра 2019. године, у сарадњи са компанијом „Страбаг“ организоване су презентација пројекта и обилазак радова на градилишту моста преко Саве на обилазници око Београда код Остружнице. Посета је организована за студенте мастер студија одсека за конструкције.

20-11-19
Наука и струка

Грађевински факултет Универзитета у Београду и Привредна комора Београда са поносом најављују стручно предавање на тему: "Нови језик пројектовања". Предавање ће се одржати у Свечаној сали Грађевинског факултета у петак 22. 11. 2019. са почетком у 12.00 часова. Захваљујући Балдини студију, реномирани предавачи упознаће све присутне са основним појмовима везаним за БИМ технологије, са акцентом на софтверска решења намењена грађевинском конструктерству као и примере из праксе. Грађевински факултет у Београду, као најстарија високошколска установа у области грађевинарста, и Привредна комора Београда, као генератор великог броја активности у области едукације инжењера, и у будуће ће бити носиоци активности на едукацији и имплементацији БИМ технологија у нашој земљи. Сатницу стручног предавања можете преузети овде.

18-11-19
Наука и струка

Конкурс за доделу стипендија компаније Велестрој отворен је до четвртка 21. 11. 2019. године у 12 часова. Позивају се сви заинтересовани студенти да се пријаве и пошаљу своју биографију, мотивационо писмо, уверење о уписаној години и положеним испитима на мејл: stipendijevelesstroy@velesstroycc.rs (уколико то нису успели да ураде на Сајму стипендија 9. 11. 2019). Тестирање пријављених кандидата одржаће се у суботу 23. 11. 2019. године са почетком у 12 часова у просторијама Факултета. Распоред седења по салама биће објављен након завршетка конкурса. Тестирање траје 1 сат.

15-11-19
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област „ Механика нестишљивих флуида и хидраулика и еколошко инжењерство“, по конкурсу објављеном дана 23. 10. 2019. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

Анализа грешака

Предавање ће бити одржано у понедељак 18. 11. 2019 године у 14.00 часова, у у сали 112 на Грађевинском факултету Универзитета у Београду, Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Дамјан Иветић, маст. инж. грађ.

12-11-19
Наука и струка

У организацији Студентског парламента, у суботу 09.11.2019. године успешно је одржан 1. Сајам стипендија на Грађевинском факултету у Београду. За 130 стипендија, које је понудило 18 компанија, конкурисало је више од 300 студената. У врло динамичној атмосфери, компаније су имале прилику да се представе заинтересованим кандидатима али и да у директном разговору процене како се афинитети и интересовања студената уклапају у профил њихове компаније. У наредним данима уследићe и формализација постигнутих договора, а у случају да нека од стипендија остане недодељена или компаније повећају број опредељених стипендија, заинтересовани студенти ће за њих моћи да конкуришу до краја године, о чему ће бити благовремено информисани. Видео са овог догађаја можете погледати овде.

 

10-11-19
Наука и струка

У Библиотеци  и на сајту Грађевинског факултета налази се Извештај комисије о прегледу и оцени докторске дисертације Нине Глуховић, маст.инж.грађ.под насловом:

ПОНАШАЊЕ СМИЧУЋИХ СПОЈЕВА ИЗВЕДЕНИХ МОЖДАНИЦИМА СА ЕКСЕРИМА СА ЕКСПЛОЗИВНИМ УПУЦАВАЊЕМ

BEHAVIOUR OF SHEAR CONNECTIONS REALISED BY CONNECTORS FASTENED WITH CARTRIDGE FIRED PINS

Комисија у саставу:

1.Проф. др Златко Марковић, дипл.грађ.инж.

2.Доц. др Милан Спремић, дипл.грађ.инж.

3.Доц.др Марко Павловић, дипл.грађ.инж., Технички универзитет у Делфту, Холандија

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 09.12.2019. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

08-11-19
Наука и струка

Међу компанијама пријављеним за Сајам стипендија налазе се и оне које се доминантно баве изградњом енергетске инфраструктуре, као и фирме специјализоване за геомеханичке радове. Пријаву компаније Кодар Енергомонтажа можете преузети овде, а компаније Монтерра овде.

05-11-19
Наука и струка

Реномиране компаније које се баве пројектовањем и извођењем објеката али и представништва светских компанија, лидера у области грађевинских материјала, узеће учешће на Сајму стипендија. Пријаве за компанију Сет из Шапца за грађевину можете преузети овде, за геодезију овде, а за компанију Сика овде.

05-11-19
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011