Реч декана

Декани грађевинског факултета
Декани грађевинског факултета

Поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи, 

Добродошли на електронску презентацију Грађевинског факултета у Београду!

Грађевински факултет Универзитета у Београду је најстарија и највиша образовна и научна институција у области грађевинарства и геодезије у нашој земљи. Наш факултет има дугу и богату традицију, почеци наставе из области грађевинарства на овим просторима везују се за 1846. годину кад је Књаз Српски Александар Карађорђевић својим указом основао Инџинирску школу у Београду. Стога се ова година налази и на грбу нашег факултета уз латинске речи studere, docere, aedificare које симболизују делатност факултета у области наставе, науке и струке. 

Инжењери потекли са нашег факултета су остварили многе значајне успехе у пројектовању и грађењу свих врста објеката у земљи и иностранству, од којих велики број спада у врхунска градитељска остварења. Велики број бивших студената нашег факултета ради у најпрестижнијим светским грађевинским фирмама односно на најпознатијим универзитетима у свету. 

Ова презентација је замишљена да посетиоцима пружи увид у живот и рад наше школе али такође да студентима олакша студирање. Она пружа информације о раду Катедри, Института, Служби факултета, Студентских организација, Библиотеке али се ту могу наћи и наставни програми свих предмета, резултати испита, испитни задаци као и материја за учење и вежбање. 

Студентима могу поручити да су због природе и садржаја послова којима се у пракси баве дипломирани грађевински односно геодетски инжењери студије на Грађевинском факултету обимне и тешке. Оне траже стрпљив и упоран рад, редовно праћење наставе, предавања и вежбања су обавезна. Студенти који то прихвате од првог дана постићи ће добре резултате, они други стално ће каснити са својим обавезама и на крају схватити да су узалуд потрошили време. Учити током године је кључ успеха на студијама, грађевинска техника се не може научити на брзину пред испитни рок. 

Студентима који су се ове школске године уписали на Грађевински факултет Универзитета у Београду честитам на учињеном избору и желим да што пре остваре свој животни сан и постану дипломирани грађевински односно геодетски инжењери.

 

Декан проф. др Владан Кузмановић, дипл. грађ. инж.

! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011