Грађевинијаде

Сунчев брег 2012.
Сунчев брег 2012.

Грађевинијада је традиционално окупљање студената грађевине и геодезије са простора бивше Југославије. Скуп се одржава једанпут годишње и то најчешће у месецу мају.

Грађевинијада обухвата такмичења студената у знању, спорту и вештинама, разна предавања и концерте. Грађевинијаду посећују студенти скоро свих грађевинских факултета и виших школа бивше Југославије. По обичају, сваке године главни организатор је други факултет, уз учешће више од хиљаду студената из свих република. Осим такмичења, студенти се на грађевинијадама упознају, друже, разговарају о студијама, стварају велики број контаката, што доводи до различитих видова сарадње и доприноси успостављању добрих односа међу студентима и факултетима. Зато су грађевинијаде омиљени скупови већ генерацијама студената.

Студенти Грађевинског факултета Универзитета у Београду сваке године на овом скупу покажу изузетне резултате на такмичењима у спорту и знању и тако на најлепши начин доприносе повећењу угледа нашег факултета у иностранству.

Грађевински факултет и многа привредна друштва финансијски помажу организацију овог скупа. Сви студнети који учествују као представници Факултета на такмичењима на Грађевинијади имају плаћен смештај и исхрану у току трајања скупа. Факултет у оваквим скуповима види прилику да се покаже као водећа установа те врсте у окружењу.

Сходно томе, може се са сигурношћу рећи да студенти нашег факултета као и других факултета у окружењу и те како учествују у успостављању јаких веза међу студентима и факултетима. То је за један високошколски систем од непорцењиве вредности.

 

! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011