Међународна сарадња

Српско-немачки студентски сусрети 2014
Српско-немачки студентски сусрети 2014

У периоду од 3. до 6. априла, у организацији Студенстког парламента Грађевинског факултета, одржани су Српско-немачки студентски сусрети. На сусретима је, осим 15 чланова Студенстког парламента Грађевинског факултета Универзитета у Београду, учествовало 7 чланова Студенстког парламента Грађевинског факултета Техничког универзитета из Минхена и 5 чланова Студенстког парламента Грађевинског факултета Техничког института из Карлсруеа.

За време овог дружења, представници студената из Немачке ималу су прилике да се упознају са историјом српског грађевинарства, значајним грађевинским пројектима који су у току као и са културом Србије. Размењиване су информације и искустава  о наставним програмима факултета, методологији наставе, начином организовања и улогом коју студентске организације имају на факултетима. Остварени су лични контакти будућих грађевинских инжењера, ради успостављања трајног професионалног повезивања и будуће очекиване сарадње на пројектима у Републици Србији и Савезној Републици Немачкој.

Реализацију пројекта су помогли Грађевински факултет Универзитета из Београда, професори са Грађевинског факултета Униветзитета у Београду, Студентски Центар Београд, Град Београд и Дирекција за јавни превоз, Парохијски дом Храма Светог Саве, Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београд, пицерија „Голуб” и „Coca-Cola Hellenic” – Србија.

 

! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011