Све вести на сајту

Грађевински факултет Универзитета у Београду расписује конкурс за избор у звање и заснивање радног односа. Више информација можете погледати овде.

16-05-24
Остале вести

Позивају се студенти Грађевинског факултета да се пријаве за програм праксе у предузећима града Београда који ће се реализовати овог лета у:  

ЈКП Београдски водовод и канализација (ЈКП БВК) 

ЈКП Погребне услуге 

ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда 

Програм тромесечне праксе реализоваће се почев од 1. јула, а сви полазници праксе имаће обезбеђену новчану надокнаду у износу од  20 000 рсд месечно и непосредно одређеног ментора из реда запослених.  

Позиције које су отворене за студенте грађевинског смера су:  

-Инжењер погона I у Сектору канализационе мреже у Погону за санацију дефеката и реконструкцију канализационе мреже у ЈКП БВК 

-Инжењер погона I у Сектору канализационе мреже у Погону канализационе мреже Београд I у ЈКП БВК 

-Самостални инжењер у Сектору дистрибуције воде у JKП БВК 

-Референт инвестиционих радова у ЈКП „Погребне услуге“ 

-Стручни сарадник за грађевинско земљиште у ЈП Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда 

 

Позиција отворена за студенте геодезије и геотехнике:  

-Администратор база геопросторних података у ЈКП Погребне услуге 

 

Пријављивање студената је отворено до 2. јуна у поноћ на порталу Центра за развој каријере Универзитета у Београду за праксе на линку овде, где заинтересовани могу да погледају опис позиција и услове које кандидати треба да испуњавају: 

 

Напомињемо да је приликом пријаве неопходно приложити скенирано уверење о студирању са факултета. 

 

 

15-05-24
Остале вести

Грађевински факултет Универзитета у Београду, заједно са Shimadzu представницима у
Србији и X-Sight тимом из Чешке, организовао је дводневни тренинг на тему коришћења
X-Sight DIC 3D технологије, бесконтактног оптичког система базираног на методи
корелација дигиталних слика (DIC).

Тренингу су присуствовали учесници Circ-Boost пројекта са Грађевинског факултета.
Полазници тренинга су имали прилику да учествују у испитивању понашања
армирано-бетонске греде и челичног рама са зглобном и моментном везом, као и у
тестирању различитих епрувета при опиту затезања, користећи X-Sight DIC 3D систем.
Тим Грађевинског факултета научио је како се припремају узорци, постављају камере и
спроводи калибрација, као и како да мере померања, издужења и дилатације, детектују
пукотине у материјалу и мере њихове ширине.

Тим Грађевинског факултета ће користити X-Sight DIC 3D систем за различита
лабораторијска испитивања, као и испитивање комплетно префабриковане, демонтажне
пилот куће у склопу Circ-Boost пројекта.  

 

15-05-24
Наука и струка

У среду, 15. маја у 19.00 часова, у Малој сали Дома културе „Студентски град“ одржаће се пројекција документарног  филма "ЗАДУЖБИНЕ И ФОНДОВИ БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА"

Режија: Бошко Савковић, Србија, 2024,
Трајање филма 50'

Филм сведочи о времену када је Универзитет у Београду био један од најбогатијих универзитета Европе, захваљујући визији и доброчинству великих задужбинара. Ово је прича о животима и задужбинама тих великих људи, али и о  њиховим трагичним судбинама. Након пројекције филма, следи разговор са редитељем који ће водити Игор М. Тохољ, уредник Филмског програма ДКСГ.

14-05-24
Остале вести

Грађевински факултет учествовао је на трећем Научном пикнику који је одржан у простору Арборетума Шумарског факултета, на Бановом брду, у трајању од два дана, 17/18. маја 2024. године, од 11 до 19 часова. Програм Научног пикника састојао се од интерактивних поставки, игри, радионица, тура...Грађевински факултет је заинтересованим посетиоцима представио интерактивну поставку у вези са одрживом градњом и материјалима будућности.

14-05-24
Остале вести

Позивају се студенти Грађевинског факултета Универзитета у Београду да се придруже Allplan студентској едукацији. Тродневна бесплатна едукација одржаће се од 17. до 19. маја 2024. године, првог дана у периоду 16.00 - 20.00, другог дана у периоду 10.00 - 14.00 и трећег дана у периоду 10.00 - 14.00 часова.
Пријављивање је до 16. маја 2024.

Више информација и пријављивање овде.

13-05-24
Наука и струка

Дана 08.05. за студенате 4. године модула за ХВЕИ одржана је стручна екскурзија у циљу обиласка хидротехничких објеката у централној Србији. Једнодневни обилазак обухватио је насуту брану "Стубо-Ровни" на реци Јабланици у близини Ваљева, градилиште будуће насуте бране "Ариље" у профилу Сврачково на реци Рзав у околини града Ариља, и гравитациону бетонску брану са хидроелектраном "Међувршје" на Западној Морави. Циљ екскурзије био је упознавање студената са елементима и начином рада постојећих капиталних хидротехничких објеката, али и технологијом изградње истих.

13-05-24
Остале вести

Електропривреда Србије позива студенте Грађевинског факултета Универзитета у Београду да се пријаве за стручну праксу у Електропривреди Србије у 2024. години.

Почетак стручне праксе је 20. мај 2024. године. Трајање праксе је најмање 10 радних дана (80 радних сати). Доступне локације су видљиве у пријави. За огранке ТЕ Никола Тесла и РБ Колубара постоји организован превоз из Београда.

Више информација и пријава овде.

10-05-24
Остале вести

Студенти Модула за конструкције су у среду 09.05.2024. године, у оквиру стручне екскурзије на предмету Лепљене ламелиране дрвене конструкције, обишли фабрику фирме Пирамида из Сремске Митровице која се бави пројектовањем и грађењем објеката где се као основни материјал користе дрво и дрвени префабрикати.

Студенти су, поред процеса производње лепљених ламелираних дрвених носача, имали прилику да се упознају и са објектима које је извела фирма Пирамида: спортска сала у ОШ "Васа Стајић" Нови Сад и спортска сала Гимназије „Лаза Костић“ Нови Сад.

Захваљујемо се фирми Пирамида и свим запосленима на организацији и гостопримству.

10-05-24
Остале вести

Универзитет у Београду - Центар за развој каријере и саветовање студената позива студенте завршних година и дипломиране студенте да се пријаве за учешће у програму КАДАР ДА БУДЕМ КАДАР, који ће се реализовати у периоду од 15. до 22. маја 2024. године.

Уколико студирате или сте недавно дипломирали на Универзитету у Београду, нисте до сада били у прилици, а јако бисте желели да унапредите вештине неопходне за наредне каријерне кораке и успешну транзицију у свет рада, ово је програм за вас!

Очекује вас укупно 5 дана тренинга и око 30 сати корисних информација, вежби, примера из пословног света, тестирања претпоставки о успеху у сигурном и подстицајном окружењу и забавног дружења са колегама са различитих факултета. Учићете од успешних људи беспрекорних биографија који имају велико искуство у држању тренинга запосленима, одличне оцене за тај интерактивни рад и спремних да знање поделе са Вама на студиозан и посвећен начин.

Двадесет први циклус програма обухватиће тренинге неких од најзначајнијих вештина као што су: емоционална интелигенција, комуникационе вештине, критичко мишљење и решавање пословних проблема, презентационе вештине и фидбек. Студенте ће током недељу дана вештинама учити експерти из компанија Delhaize Serbia (Јелена Ненадовић), Advance International (Душан Јовановић), H.art Development Center (Јована Мичиновић, Ана Стојаков, Теодора Томић), Erakov Concept (Наташа Панчић), као и из психолошког саветовалишта Једро (Марија Живковић).

Од 2010. године, од када се програм реализује учествовало преко 500 полазника и 60 предавача и тренера.

Пријављивање се врши путем електронског формулара који се налази овде. 

Позив за пријављивање отворен је до 12. маја до поноћи. Број места је ограничен а пријава неопходна.

 

09-05-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011