Све вести на сајту

Листу купљених монографија можете погледати путем линка овде.

22-08-19
Остале вести

Обавештавамо вас да је Универзитет у Београду за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2020/21. годину. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

  1.. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
  2.. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу (мастер програм), започне од пролећа или јесени 2020. године. Област истраживања није ограничена;
  3.. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
  4.. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији доступни су у прилогу овог мејла, као  и на сајту Универзитета у Београду (http://bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php).

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 25. септембар 2019. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу:
Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик, од стране судског тумача.

21-08-19
Наука и струка

Канцеларија за младе општине Чукарица организује деветнаести циклус стручне праксе намењен студентима завршних година високошколских установа и дипломцима са пребивалиштем или боравиштем на територији општине Чукарица.

Стручна пракса обављаће се у одређеним одељењима Општинске управе (економија, право, архитектура, грађевинарство, политичке науке, култура и туризам).

Програм стручне праксе одвијаће се у периоду од 2. септембра до 2. децембра 2019. године. Потребно је да до 28. августа пошаљете своју радну биографију са фотографијом на e-mail: kzm@cukarica.rs и да нагласите у којем сектору.

19-08-19
Наука и струка

У Институту “Јарослав Черни”, у уторак 23. јула 2019. године, одржан је Међународни семинар на тему једнаке доступности и приступа води у различитим регионима света под утицајем климатских промена (International Seminar on Water Equity in Different Regions of the World under the Climate Change). Уз подршку Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском, семинар су заједнички организовали:
- Центар за воде за одрживи развој и прилагођавање климатским променама под покровитељством Унеска (WSDAC) који ради у Институту „Јарослав Черни“ и
-  Центар за истраживања и обуку у области урбаног одводњавања, под покровитељством Унеска (IRTCUD) који ради на Грађевинском факултету Универзитета у Београду.
У присуству бројних учесника из земље и иностранства скуп је отворила госпођа Александра Ковач, генерални секретар Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском и руководилац групе за Унеско Министарства спољних послова Р. Србије. Радом семинара руководили су доц. др Александар Ђукић, директор ИРТЦУД центра и др Бранкица Мајкић-Дурсун, директор WSDAC центра, која је у уводном излагању представила званичан извештај Уједињених Нација о развоју сектора вода за 2019. годину, под називом „Не остављајући никога за собом“ (UN World Water Development Report 2019 – Leaving No One Behind).
Скупу је присуствовало више од 30 учесника из три земље, а своје презентације изложили су представници следећих институција: Грађевинског факултета Султан Кабуз Универзитета из Омана, Института за технологију Академије за више образовање, Манипал, Карнатака из Индије, Грађевинског факултета Универзитета у Београду, Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду и Института за водопривреду “Јарослав Черни”.

05-08-19
Наука и струка

 Обавештавамо све заинтересоване кандидате да је расписан конкурс за други уписни рок у прву годину основних академских студија у школској 2019/20. години. Детаљан календар и број слободних места можете погледати овде.

 

19-07-19
Упиши се

Од понедељка 15.07.2019. године почиње електронска пријава завршних радова свих нивоа студија  Грађевинског факултета. Пријава завршног рада и његова обрада вршиће се искључиво електронски. Упутство за кретање кроз апликацију преузмите овде.

12-07-19
Студије

У Библиотеци и на сајту Грађевинског факултета налази се Извештај комисије о прегледу и оцени докторске дисертације Дамјана Иветића, маст.инж.грађ.под насловом:

 

ОДРЕЂИВАЊЕ ПРОТОКА ТЕЧНОСТИ У СЛОЖЕНИМ УСЛОВИМА СТРУЈАЊА ПРИМЕНОМ РАВНИХ ЕЛЕКТОМАГНЕТНИХ СЕНЗОРА“

 

Комисија у саставу:

1.    Проф. др Душан Продановић, дипл. грађ. инж  

2.    В.проф. др Љиљана Брајовић, дипл.еле. инж.

3.    В. проф. др Ненад Јаћимовић, дипл.грађ.инж.

4.    Проф. др Милан Лечић, дипл.маш.инж./Машински факултет, Универзитет у Београду/

5.    В. проф. др Ана Мијић, дипл.грађ.инж./Империјал Колеџ Лондон, Велика Британија/  

 

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 08.08.2019. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

 

 

10-07-19
Студије

Обавештење за све заинтересоване кандидате који су пријемни испит из математике пожили на другим факултетима погледајте овде

05-07-19
Упиши се

Обавештење о упису кандидата који су пријемни испит полагали на Грађевинском факултету можете погледати овде

Коначна ранг листа -студијски програм Грађевинарство 2019

Коначна ранг листа - Студијски програм Геодезија и геоинформатика 2019

02-07-19
Упиши се

Грађевински факултет Универзитета у Београду вас позива на јавно предавање једног од водећих светских експерата у области микроармираног бетона, 12. јула 2019.


Више информација потражите путем флајера овде.


Кратку биографију прoфесора можете погледати овде.

01-07-19
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011