Све вести на сајту

Поводом манифестације „ОТВОРЕНИ ДАН“, која се традиционално одржава сваке године на Грађевинском факултету, а намењена је будућим студентима, данас је на нашем јутјуб каналу одржана премијера филма којим смо желели да представимо, приближимо и појаснимо  студирање на Грађевинском факултету и посао инжењера грађевинарства, геодезије и геоинформатике.

Филм можете погледати овде

0:00 Увод 

0:25 Говор декана 

3:16 Виртуелна тура по салама 

4:36 Информације о упису и студијама 

17:20 Лабораторија за геоинформатику 

19:49 Лабораторија за хидротехнику 

21:53 Лабораторија за геодезију 

23:15 Лабораторија за испитивање коловозних конструкција 

25:22 Лабораторија за материјале 

31:15 Лабораторија за механику тла 

33:34 Реч студента 

40:54 Завршна реч продекана за наставу

 

27-02-21
Изабери ГРФ

Обавештавају се сви студенти, осим прве године студија студијског програма Грађевинарство, да пријаву изборних предмета, које слушају у ЛЕТЊЕМ семестру, могу извршити закључно са петком 5.март 2021. године до 1300 часова на шалтеру Студентске службе.

Студенти који су у међувремену извршили замену изборног предмета уз казну треба да поднесу молбу за сторнирање наплаћених средстава.

Сви студенти су ОБАВЕЗНИ да на свом профилу провере изабране предмете до наведеног рока јер ће накнадна промена изборних предмета бити могућа само уз одобрење продекана за наставу, предметних наставника и надокнаду према важећем ценовнику Факултета.

25-02-21
Студије

Обавештавају се студенти четвртог семестра конструктивног смера да су подељени у три групе по азбучном реду. 

прву групу чине студенти од редног броја 1 до 30

другу групу чине студенти од редног броја 31 до 60

трећу групу чине студенти од редног броја 61 до 91

Списак можете погледати овде 

24-02-21
Студије

У Библиотеци и на сајту Грађевинског факултета налази се Извештај комисије о прегледу и оцени докторске дисертације Александра Секулића, маст.инж.геод.под насловом:

SPATIO-TEMPORAL INTERPOLATION OF CLIMATE ELEMENTS USING GEOSTATISTICS AND MACHINE LEARNING

 ПРОСТОРНО-ВРЕМЕНСКА ИНТЕРПОЛАЦИЈА КЛИМАТСКИХ ЕЛЕМЕНАТА ПРИМЕНОМ ГЕОСТАТИСТИКЕ И МАШИНСКОГ УЧЕЊА

Комисија у саставу:

1.  В. проф. др Милан Килибарда, дипл.геод.инж.  

2.  Проф. др Бранислав Бајат, дипл.геод.инж.

3.  Доц. др Милутин Пејовић, дипл.геод.инж.

4.  В. проф. Јелена Луковић, маст.геод.инж., /Географски факултет, Универзитета у Београду/  

5.  Доц. др Младен Николић, маст.информ.,/Математички факултет Универзитета у Београду/  

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 23.03.2021. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

22-02-21
Студије

У суботу, 27. Фебруара у 12ч, Грађевински факултет, преко свог јутјуб канала, организује ОТВОРЕНИ ДАН намењен средњошколцима завршних разреда који ће имати прилику да сазнају више о могућностима које их очекују када заврше факултет, о томе шта се изучава на појединим студијским програмима: Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика, као и о самом процесу уписа и пријемном испиту. Осим тога, будуће студенте очекује виртуелна шетња факултетом, слушаоницама, рачунарским центром и лабораторијама, као и краћи филм о историји Грађевинског факултета.

Добродошли!

https://www.youtube.com/channel/UCtxR4zipKt7qtztVI9p2aQw

22-02-21
Изабери ГРФ

У петак 19. фебруара 2021. наГрађевинскомфакултетууБеограду, асистент Милош Милашиновић, маст. инж. грађ. одбранио је докторску дисертацију под насловом:

„МЕТОДОЛОГИЈА ЗА БРЗУ АСИМИЛАЦИЈУ ПОДАТАКА У МОДЕЛИМА ОТВОРЕНИХ ТОКОВА“

Чланови комисије за одбрану били су: проф. др Душан Продановић (ментор), проф. Драган Савић (KWRWaterResearchInstitute, Холандија), в. проф. др. Милош Станић, доц. др Будо Зиндовић, др Никола Миливојевић (Институт за водопривреду Јарослав Черни).

Честитамо!

 

22-02-21
Наука и струка

У летњем семестру школске 2020/21. године настава ће се изводити по измењеном комбинованом моделу. Комплетна настава, изузев вежби у лабораторијама, одржаваће се на даљину. Колоквијуми и испити одржаваће се у просторијама Факултета, уз придржавање важећих епидемиолошких мера.

Распоред часова за ОАС Грађевинарство у летњем семестру школске 2020/21. године можете преузети овде.Поделу на групе студената II семестра ОАС Грађевинарство можете преузети овде.

Распоред часова за ОАС Геодезија и геоинформатика у летњем семестру школске 2020/21. године можете преузети овде.

Распоред часова за МАС Грађевинарство у летњем семестру школске 2020/21. године можете преузети овде.

Распоред часова за МАС Геодезија и геоинформатика у летњем семестру школске 2020/21. године можете преузети овде.

19-02-21
Студије

Одбор Задужбине Веселина Лучића, на седници одржаној  25.11.2020. године донео је одлуку о расписивању конкурса за доделу „Награде Веселина Лучића“ за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду и за доделу „Награде Веселина Лучића“ за најбоље научно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду.

Конкурс за доделу Награде Веселина Лучића за најбоље научно и књижевно дело објављено у 2020. години, биће објављен и у дневном листу Политика 22.02.2021. године (београдско издање).

Рок за подношење пријава је од 22. фебруара до 21. априла 2021. године

Одлуку о конкурсу за књижевно дело можете погледати овде

Одлуку о конкурсу за научно дело можете погледати овде

Пријаву за научно дело можете погледати овде

 

18-02-21
Наука и струка

United Nations Academic Impact (UNAI) и Millenium Campus Network (MCN) позвали су студенте и универзитете широм света, укључујући Србије, да се пријаве за учешће у Millenium Fellowship програму. Реч је о једносеместралном програму развоја лидерства међу студентима у сврху остваривања циљева одрживог развоја Уједињених нација. Наредни рок за пријаве је 28. фебруар 2021. године, а програм траје од 1. августа до 1. децембра 2021. године.

Више информација можете погледати овде

 

18-02-21
Студије

У оквиру Еразмус програма отворени су позиви за одобрене мобилности студената које ће се реализовати у јесењем семестру 2021/22. Позиви ће бити отворени до 19. априла 2021. Списак универзитета можете погледати овде.

18-02-21
Студије
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011