Све вести на сајту

У свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, 25. новембра 2021. године, одржана је промоција нових 34 доктора наука са четири факулета Универзитета у Београду. Проректор Универзитета проф. др Ратко Ристић уручио је дипломе уз честитке и најбоље жеље за наставак рада доктора наука, док су представници факултета са похвалама представили наслове докторских теза и чланове комисија. Дипломе је добило двадесет доктора наука са Грађевинског факултета, десет са Шумарског факултета, три са Електротехничког и један кандидат са Учитељског факултета.

 

04-12-21
Наука и струка

Свечана академија поводом 175 година Грађевинског факултета одржана је 3. децембра 2021. године у Комбанк дворани. Централном догађају у години прославе јубилеја присуствовали су представници државних и привредних установа, Универзитета у Београду, високошколских институција из целог региона, као и бивши и садашњи студенти и професори Грађевинског факултета. У свом обраћању присутнима, честитке поводом јубилеја и најбоље жеље за будући наставни и научни рад упутили су: Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, академик Владимир Костић, председник САНУ и проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду. Декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић у свом обраћању говорио је о циљевима и изазовима са којима се Грађевински факултет данас суочава. Публици је представљен филм ’’Градитељи идентитета Грађевинског факултета’’, о историји Грађевинског факултета и утисцима некадашњих студената који су данас врхунски инжењери и професори престижних светских универзитета. Уручене су награде студентима генерације, награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду и Специјалне плакете заслужним професорима. У име награђених студената и наставника, присутнима су се обратили студент Јован Вученовић и професор Миодраг Јовановић. Свечана академија завршена је уметничким програмом Биг Бенд РТС-а и вокалне солисткиње Александре Бијелић.

Студенти генерације школске 2020/2021:

Јован Вученовић - студијски програм Грађевинарство

Стефан Крстић - студијски програм Геодезија и геоинформатика

Награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду, публиковање радова у врхунским међународним часописима и подршку младим истраживачима:

в. проф. др Јелена Добрић

Специјалне плакете за изузетан допринос развоју, угледу и афирмацји факултета додељене су истакнутим професорима Грађевинског факултета у пензији:

проф. др Петар Анагности

проф. др Војо Анђус

проф. др Дејан Бајић

проф. емеритус др Драган Буђевац

проф. др Бранислав Ђорђевић

проф. др Марко Иветић

проф. др Миодраг Јовановић

проф. др Душан Јоксић

проф. др Михаило Малетин

проф. др Владимир Мићић

проф. др Михаило Мурављов

проф. др Мира Петронијевић

проф. др Живојин Прашчевић

проф. др Бранислав Ћорић

проф. др Александар Цветановић

Кратак видео са Свечане академије можете погледати овде

 

 

04-12-21
Остале вести

На Грађевинском факултету Универзитета у Београду 9. децембра 2021. године, од 10 до 15ч, одржаће се, уживо и онлајн, стручно БИМ предавање „Нови језик пројектовања“. Водећи предавачи из иностранства и региона представиће нове трендове у грађевинарству и пројектовању, изазове са којима се инжењери сусрећу и водећа софтверска решења за успешан прелазак на БИМ начин рада. Улаз је бесплатан. Због поштовања епидемиолошких мера број места је ограничен. При резервацији можете да одаберете праћење конференције уживо или онлајн.

Своје место можете да резервишете попуњавањем пријаве овде.

Програм предавања можете преузети овде.

Додатне информације на info@baldinistudio.rs  или путем телефона +381 60 3360 620.

01-12-21
Остале вести

У оквиру програма Фонда за науку ИДЕЈЕ, три пројекта у којима учествују истраживачи са нашег Факултета су одобрена за финансирање. На два пројекта, руководиоци су са нашег Факултета: в. проф. др Марија Нефовска-Даниловић (пројекат Substrate4CLT) и в. проф. др Владана Рајаковић-Огњановић (пројекат ØWaste-Water). На пројекту RELATE учествујемо као партнери. Укупан буџет одобрених пројеката је преко 850.000 EUR.
Пројекти ће се реализовати у сарадњи са више високошколских институција из Србије, у наредне 3 године.
Честитамо руководиоцима пројеката и истраживачима на овом великом успеху!
Комплетне резултате позива можете погледати на сајту Фонда за науку.

01-12-21
Наука и струка

Кандидат др Милица Мићић, маст. инж. грађ. пријављена за избор у звање доцента за ужу научну област ГОРЊИ СТРОЈ, ГРАЂЕЊЕ И ОДРЖАВАЊЕ ЖЕЛЕЗНИЦА  по конкурсу објављеном 10.11.2021. у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање Да ће одржати приступно предавање на тему „Савремене методе инспекције шинских дефеката“.

Више информација можете видети овде.

30-11-21
Наука и струка

Универзитет у Београду је потписао Споразум о сарадњи у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу са Министарством државне управе и локалне самоуправе и бројним државним органима. За студенте Универзитета у Београду обезбеђено је преко 200 прилика  за студентску стручну праксу. Предвиђено је да студенти праксу могу обавити у наредних  6 месеци, закључно са мајем 2022. године.

За студенте Грађевинског факултета намењено  је десет места за обављање стручне праксе у Градској управи града Београда:

-Секретаријат за комуналне и стамбене послове (3)
-Секретаријат за Енергетику (1)
-Секретаријат за социјалну заштиту  (2-високоградња)
-Секретаријат за опште послове (1)
-Секретаријат за инспекцијске послове (1)
-Секретаријат за инвестиције (1-саобраћајна инфраструктура и железнице, 1-високоградња или хидроградња)

Презентацију стручне праксе 2021 можете погледати овде.

Студенти Грађевинског факултета заинтресовани за обављање стручне праксе могу да се пријаве на шалтеру Студентске службе, Драгани Јањушевић, радним данима од 11 до 13ч.

Додатне информације о периоду реализације стручне праксе, описима институција и радних јединица у којима ће пракса бити реализована могу се видети на линку

Контакт за  додатне информације:
Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената
centar@razvojkarijere.bg.ac.rs
телефон : 3207419

29-11-21
Студије

У петак 10.12.2021. године у Свечаној сали Грађевинског факултета, са почетком у 10 часова, обавиће се свечана додела диплома и похвалница најбољим студентима са почетком у 15 часова.

Спискове погледајте овде:

Списак диплома по старом закону VII-1

Списак диплома по Болоњском систему

Списак похвалница

Због актуелних епидемијских мера сви заинтересовани којима су урађене дипломе су у обавези да се пријаве путем линка https://esalter.grf.bg.ac.rs/prijava_diploma.php најкасније до понедељка 06.12.2021. године. По завршетку пријаве, на сајту Факултета биће доступан списак пријављених са тачном сатницом уручења дипломе.

25-11-21
Студије

Одбор Фондације Косте Мигрића, на седници одржаној 22. новембра 2021. године,  донео је одлуку о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића за школску 2021/2022 годину. Рок за подношење пријава је од 23. новембра до 23. децембра 2021. године.

Документа можете преузети доле:
Конкурс
Пријава
Изјава

23-11-21
Остале вести

Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке 22. новембра 2021. године расписује Оглас за прикупљање писмених понуда за давање стана у закуп. Понуде се достављају у року од 8 (осам) дана од дана објављивања Огласа, најкасније 30.11.2021. године до поноћи, препорученом поштом или непосредно на адресу: Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке, Београд, Студентски трг бр. 1. Оглас можете погледати овде.

23-11-21
Остале вести

Кандидат др Вељко Пујевић, дипл. инж. грађ. пријављен за избор у звање доцента за ужу научну област МЕХАНИКА ТЛА, ФУНДИРАЊЕ И ГЕОЕКОЛОШКО ИНЖЕЊЕРСТВО по конкурсу објављеном 03.11.2021. у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање Да ће одржати приступно предавање на тему:

„Еврокод 7 - Општи принципи и правила геотехничког пројектовања“

Више инфотмација можете бидети овде.

22-11-21
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011