Све вести на сајту

Поштоване колегинице и колеге,

Са посебним задовољством вас обавештавамо да ће Грађевински факултет у Београду посетити професор Yaron Toledo са Универзитета у Тел Авиву (Израел) http://web.eng.tau.ac.il/~toledo/wp/ . Проф. Толедо ће одржати предавање са насловом:

Marine Engineering and Eastern Mediterranean currents and waves — an attempt to acquire a wholesome understanding from theoretical, numerical modelling and field measurement perspectives

Предавање је заказано за уторак, 15. 10. 2019. године у 14ч, у Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду (Булевар краља Александра 73, 1. спрат).

Путем линка, у наставку, можете прочитати сажетак предавања.

Више информација о предавачу можете пронаћи путем линка овде.

Улаз је слободан.

08-10-19
Наука и струка

Више информација потражите путем линка овде.

08-10-19
Остале вести

Овде можете погледати прелиминарне ранг листе за упис:

докторских академских студија студијског програма Грађевинарство

докторских академских студија студијског програма Геодезија и геоинформатика

специјалистичких академских студија модул Енергетска ефикасност

специјалистичких академских студија модули ХВЕ и УПГ

Састанак кандидата са Продеканом за науку ће се одржати 09.10.2019. год. у 15 часова у сали 141.

Моле се кандидати да на упис дођу 11.10.2019.године.

07-10-19
Упиши се

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област „ Дрвене и зидане конструкције“, по конкурсу објављеном дана 18. 9. 2019. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

„Прорачун дрвених носача са редукованом висином пресека код ослонаца према Еврокоду 5“

Предавање ће бити одржано у уторак 15. 10. 2019 године у 11.00 часова, у у сали 112 на Грађевинском факултету Универзитета у Београду, Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Марија Тодоровић, маст. инж. грађ.

07-10-19
Наука и струка

У току је пријављивање за Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић.

Пријаве трају од 1. октобра до 11. новембра 2019. године.

Више информација потражите путем линка овде.

07-10-19
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за уже научне области „Планирање и пројектовање путева и аеродрома'' и ,,Планирање и пројектовање градских саобраћајница“, по конкурсу објављеном дана 18. 9. 2019. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

„ Пројектовање путева – планерски и геометријски приступ “

Предавање ће бити одржано у среду 16. 10. 2019 године у 12.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Владан Илић, маст. инж. грађ.

04-10-19
Наука и струка

У име Грађевинског факултета споразум је потписао проф. др Владан Кузмановић. Он истиче да потписани споразум пружа могућности за размену кадрова, научно стручних искустава и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима. Такође, Кузмановић додаје да Грађевински факултет може дати велики допринос у реконструкцији и санацији бројних објеката и имовине коју Министарство одбране и Војска Србије имају и да обе стране очекује велики посао.

Изјаву декана можете погледати путем факултетског ЈуТјуб канала овде.

26-09-19
Наука и струка

Обавештавамо студенте дипломских академских студија, на Модулу за путеве, аеродроме и железнице, да ове године постоји нов изборни предмет (у 9. семестру) под називом „3Д моделовање и визуелизација у грађевинарству“. Услови рада на предмету и краћа презентација његовог садржаја се налазе у материјалима у оквиру наставне табле овог предмета.

Наставници на предмету

ванр. проф. Александар Чучаковић и  доцент Магдалена Драговић

26-09-19
Студије

Отворен је конкурс за упис на докторске студије, а све потребне информације можете преузети овде.

Осим општих услова конкурса, припремили смо низ истраживачких тема из разних области грађевинарства које се могу изучавати на докторским студијама и из којих могу проистећи теме докторских дисертација.

Теме можете погледати путем линкова овде:

ХВЕ

ПУТЕВИ

ТКиМК

МиК

25-09-19
Наука и струка

Свечани пријем за све студенте прве године одржаће се у понедељак 30. септембра 2019. године у Свечаној сали - први спрат 148 у 12 часова. Настава почиње истог дана и то за студенте студијског програма Грађевинарство од прве до четврте групе у 8 часова, а од седме до десете групе у 14 часова. Настава за студенте студијског програма Геодезија и геоинформатика почиње одмах после свечаног пријема у 13 часова. Распоред часова и распоред по групама биће истакнути у петак 27. септембра 2019.

19-09-19
Студије
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011