Све вести на сајту

Распоред кандидата по салама за полагање пријемног испита из математике може се видети овде. Моле се кандидати да провере своје личне податке, податке о просечним оценама из средње школе, као и податак о студијском програму на који су конкурисали. Уколико кандидат има примедбу подноси жалбу на тачност објављених података  27. јуна у периоду од 9 до 12 часова у просторијама Службе за студентска питања.

24-06-22
Упиши се

Дана 23.6.2022. господин Стеван Ђукић – регионални менаџер компаније Xella Srbija и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Kузмановић, потписали су уговор којим је компанија Xella Srbija постала златни пријатељ Грађевинског факултета.

Захваљујемо се компанији Xella на великом разумевању и подршци за потребе академске заједнице. Уз вашу помоћ значајно ћемо унапредити услове студирања наших студената, а они ће, као и до сада, бити поуздан ослонац ваше компаније у годинама које долазе.
 

24-06-22
Остале вести

Грађевински факултет је почетком јуна месеца од реномираног интернационалног сертификационог тела TUV NORD добио сертификат којим се потврђује да наш факултет примењује систем менаџмента према захтевима стандарда ISO 9001 : 2015 у областима: Високошколско образовање, истраживања и стручна делатност у области грађевинарства, геодезије и геоинформатике. Овим је крунисан вишегодишњи рад нашег Факултета на увођењу система квалитета у практично све сфере својих делатности.  

21-06-22
Остале вести

НТП Београд у сарадњи са Пословно технолошким инкубатором техничких факултета организује нови студентски стартап камп “ParkUP! 2k22”  и позива те да закорачиш у незаборавну стартап авантуру!

ParkUP! је вишедневни програм учења, рада и дружења, намењен студентима свих факултета (18-26 година) који желе да закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартапа.

Студентски стартап камп у НТП Београд биће одржан  од 14. до 19. јула. 2022.
Пријаве су отворене до 3. јула на линку овде.

За учешће је довољна отвореност ка новим знањима. Није потребно да студенти имају оформљен тим или пословну идеју – до ње ће доћи кроз динамичан рад на кампу.

Предавања и интерактивне радионице засноване су на Lean startup методологији, са акцентом на дефинисању проблема и решења, профила и сегмента купаца, конкуренцији, тржишту и бизнис моделу.

Почево од 2018. године, до сада је кроз ParkUP! о основама технолошког предузетништва обучено више од 500 студената.

Више информација погледајте овде.

21-06-22
Остале вести

 У понедељак 20. јуна 2022. на Грађевинском факултету у Београду, асистент Исидора Јаковљевић, мастер инж. грађ. одбранила је докторску дисертацију под насловом:

 DEMOUNTABLE SHEAR CONNECTIONS WITH BOLTS AND WELDED HEADED
STUDS IN STEEL-CONCRETE COMPOSITE STRUCTURES

Чланови комисије за одбрану били су: проф. емеритус др Драган Буђевац, проф. др Милан Вељковић (Факултет за грађевинарство и геонауке, Технолошки универзитет у Делфту, Холандија), проф. др Душко Лучић (Грађевински факултет у Подгорици, Универзитет Црне Горе), в. проф. др Јелена Добрић.

Честитамо!

 

21-06-22
Наука и струка

Дана 16.6.2022. госпођа Ангелина Некић – директорка компаније Delta Real Estate и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Kузмановић, потписали су уговор којим је компанија Delta Real Estate постапа платинасти пријатељ Грађевинског факултета.
Након уговора потписаног са фирмом Velestroy, ово је још једна друштвено одговорна компанија која је препознала значај нашег Факултета и одвојила средства за пројекат Реновирања учионица, чиме ће се значајно унапредити услови рада студената на нашем факултету.
Захваљујемо се на указаном поверењу и великом разумевању и радујемо се почетку успешне сарадње.

20-06-22
Остале вести

Од дана 17.06.2022. године омогућено је пријављивање испита за  Други јунски испитни рок школске 2021/22. године. Обавештење о начину пријаве испита можете преузети овде.

17-06-22
Студије

Имајући у виду значај изградње новог блока Термоелектране Костолац Б3 за сектор грађевинарства и образовања у области грађевинарства у Србији, компанија „Електропривреда Србије“ организовала је 6. 6. 2022. једнодневну посету студената IV године градилишту новог блока термоелектране Костолац Б3.
Студенти су упознати са активностима на изградњи објеката предметног постројења, а посебан осврт био је на носећу челичну конструкцију главног погонског објекта: котларницу са геристом, турбиску салу и бункерски тракт.  
Студенти и наставници Катедре за материјале и конструкције захваљују се друштвено одговорној компанији „Електропривреда Србије“ на овој изузетно важној посети.


16-06-22
Остале вести

Обавештавају се сви заинтересовани кандидати да је почела електронска пријава кандидата за полагање пријемног испита за упис у прву годину основних академских студија. Кандидати се могу пријавити електронски, путем портала prijemni.grf.bg.ac.rs до УТОРКА 21.06.2022.год. у 23:59 часова. Кандидат се успешно пријавио само ако је путем електронске поште добио потврду да је његова пријава комплетна и исправна, у супротном се мора пријавити у просторијама факултета од 22.06. до 24.06.2022. године.

15-06-22
Упиши се

Обавештавамо све заинтересоване да монографија ,,175 година Грађевинског факултета Универзитета у Београду (1846-2021)”, капитално дело у издању Грађевинског факултета, може да се купи у књижари Академска мисао (бивша скриптарница Грађевинског факултета, Булевар краља Александра 73), по промотивној цени од 4.950,00 динара. Moнографија може да се наручи на тел. 011/3218510 и плати поузећем.

13-06-22
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011