Све вести на сајту

Универзитет у Београду је чланица Circle U Алијансе универзитета и као таква учествује у активностима које се тичу препознавања капацитета, могућности за унапређење услова и мотивације студената за учешће у креирању будућности високог образовања. С тим у вези дефинисана је анкета намењена студентима, а коју је развио Circle U тим у циљу развоја вишејезичности на универзитетима чланицама Алијансе.

Позивају се студенти Универзитета у Београду да издвоје 10-15 минута и попуне упитник за Circle U истраживање, јер на тај начин могу да учествују у обликовању своје будућности и образовања генерација које долазе. Мишљење самих студената је суштински део Circle U истраживања, чији резултати ће се читати широм Европе.

Више о анкети можете да погледате овде.

30-01-23
Остале вести

Министарство науке, технолошког развоја и иновација, 25.01.2023. године расписало је Јавни позив за учешће у средствима Министарства у 2023. години за 14 програмских активности.

У оквиру овог јавног позива објављен је и 23. јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија који се укључују у рад акредитованих научноистраживачких организација чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. Јавни позив за стипендирање докторанада објављен је 25.01.2023. године и отворен је 30 дана од датума објављивања закључно са 24.02.2023. године. Критеријуми, упутства, пријаве и остали обрасци могу се преузети на веб-сајту Министарства.

25-01-23
Остале вести

Компанија Nelt Co постала је златни пријатељ Грађевинског факултета, поводом чега су уговор потписали сувласник компаније господин Небојша Шапоњић и декан факултета професор Владан Кузмановић. Потписивању уговора присуствовали су господин Милош Јелић, генерални директор Nelt групе, господин Марко Миланковић, директор комуникација и Ненад Фриц, продекан за наставу Грађевинског факултета.

Команија Nelt Co је лидер у примени потпуних решења у дистрибуцији и логистичким услугама. Поред чињенице да се компаније не бави пословима из области грађевинарства, ипак је препознато да је за континуиране инвестиционе циклусе неопходно значајно учешће грађевинских инжењера, на чему смо неизмерно захвални. Радујемо се наставку започете сарадње.


23-01-23
Остале вести

Грађевински факултет данас је обавештен о одлуци Универзитета у Београду да ће издавање диплома студентима који су завршни рад на ОАС, МАС или САС одбранили пре 7. 11. 2022. године бити наплаћено по старој цени (5.000 РСД) уколико дипломе буду послате на издавање у најкраћем року.
 
Позивамо све студенте који су завршни рад на ОАС, МАС или САС одбранили пре 7. 11. 2022. године да што пре, а најкасније до СРЕДЕ 1. 2. 2023. године, дођу у Студентску службу како би дали сагласност на радну верзију дипломе и додатка дипоме. Након овог рока, изадање диплома ће бити наплаћивано по новом ценовнику Универзитета у Београду (7.000 РСД).
 
Свим студентима који су завршили ОАС пре 7. 11. 2022. године и којима је издавање дипломе већ наплаћено 7.000 РСД, разлика од 2.000 РСД ће бити враћена на студентски конто и моћи ће да се користи у току студирања на МАС или да се уплати на конто у банци (на захтев студента).
 
Сви студенти који су завршили МАС или САС пре 7. 11. 2022. године и којима је издавање дипломе већ наплаћено 7.000 РСД позивају се да дођу у Студентску службу како би им разлика у цени била враћена на конто у банци.

13-01-23
Студије

Фондација Милана С. Стефановића Смедеревца и супруге Даринке, дана 13. jануара 2023. године расписује Оглас за јавно надметање за давање у закуп локала. Текст огласа можете да погледате овде.

13-01-23
Остале вести

Од дана 12.01.2023. године омогућено је пријављивање испита за Јануарски испитни рок. Обавештење о начину пријаве испита можете погледати овде.

12-01-23
Студије

Догађаје који су обележили 2022. годину на Грађевинском факултету можете да погледате овде.

30-12-22
Остале вести

Министарство науке, технолошког развоја и иновација дана 25. децембра 2022. године
расписало је Шести позив за укључење талентованих младих  истраживача – студената
докторских студија у научноистраживачки рад НИО. Tекст позива и пријаве могу се преузети са сајта Министарства овде.
27-12-22
Наука и струка

У оквиру наставе на предмету Технологија бетона, студенти треће године основних академских студија, посетили су компаније "Сика" и "Дока" у Шимановцима.

Инжењери компаније "Сика" одржали су стручно предавање након чега је организован обилазак производног погона и лабораторија. Студенти су се упознали са производним процесом као и са лабораторијским испитивањем хемијских додатака бетону, санационих материјала, материјала за завршне радове у грађевинарству и др.

У компанији "Дока" након уводног предавања, студенти су обишли изложбени простор у ком су се упознали са различитим оплатним системима и скелама. Студенти су имали прилику да самостално врше монтажу скеле те да се на практичном примеру увере у ефикасност и једноставност рада са овим системима.

26-12-22
Наука и струка

Студенти IV године Грађевинског факултета, као саставни део наставног процеса, и ове године посетили су компанију „Пери“ у Шимановцима.

У тренинг центру компаније, студенти су упознати са свим главним системима оплата и скела које она производи. Сви су искористили могућност да и сами испробају монтажу неких од система.
Ова прилика је искоришћена и да се студенти информишу о пројектима у Србији и региону на којима се користе оплатни системи „Пери“.

Захваљујемо се колегама из компаније Пери на традиционалном гостопримству и уложеном труду.


26-12-22
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011