Све вести на сајту

У понедељак 26. септембра 2022. на Грађевинском факултету у Београду, мр Александар Ћеранић, дипл. грађ. инж. одбранио је докторску дисертацију под насловом:

УТИЦАЈ ПОДУЖНИХ УКРУЖЕЊА НА ПОНАШАЊЕ И ГРАНИЧНУ НОСИВОСТ ЛИМЕНИХ НОСАЧА ОПТЕРЕЋЕНИХ ЛОКАЛНИМ ОПТЕРЕЋЕЊЕМ

Чланови комисије за одбрану били су: проф. др Ратко Салатић, в. проф. др Милан Спремић, доц. др Мирослав Марјановић, др Саша Ковачевић (Imperial College London, Department of Civil and Environmental Engineering).

Честитамо!

28-09-22
Наука и струка

Универзитет у Београду Грађевински факултет расписује конкурс за избор у звање и заснивање радног односа, више информација можете видети овде.

28-09-22
Наука и струка

У понедељак 26. септембра 2022. на Грађевинском факултету у Београду, мр Moamen Gad дипл. инж. геод. одбранио је докторску дисертацију под насловом:

ОДРЕЂИВАЊЕ РЕФЕРЕНТНИХ НИВОСКИХ ПОВРШИ ВИСИНА У ПОДРУЧЈИМА СА НЕПРАВИЛНИМ ПРОСТОРНИМ РАСПОРЕДОМ РЕЗУЛТАТА ОПАЖАЊА ПАРАМЕТАРА ПОТЕНЦИЈАЛА ЗЕМЉИНЕ ТЕЖЕ

Чланови комисије за одбрану били су: проф. др Драган Благојевић, доц. др Сања Грекуловић, в. проф. др Ивана Васиљевић (Рударско-геолошки факултет, Универзитет у Београду).

Честитамо!

27-09-22
Наука и струка

Први јавни скуп студената докторских студија одржаће се у уторак 27. 9. 2022. године од 10 часова, у сали 141.
Агенду скупа можете видети овде.

Након презентација кандидата, в. проф. др Витомир Рацић одржаће презентацију ''Демистификација академског писања''.

Молимо студенте докторских студија да у што већем броју присуствују презентацијама и најављеном предавању.

16-09-22
Наука и струка

У периоду од 29.08. до 02.09. студенти Грађевинског факултета, Универзитета у Београду су имали прилику да учествују у Летњој школи "New integrated approaches for seismic improvements of Adriatic and Ionian historic urban centre", одржаној у Болоњи. Летња школа је организована у оквиру Erasmus+ Blended Intensive Programa у сарадњи Универзитета у Болоњи, Универзитета у Београду (Грађевински факултет), Универзитета у Загребу, Универзитета у Задру и Универзитета са Крита. Наш факултет је представљало 8 студената, који су заједно са колегама са других универзитета слушали предавања из области земљотресног инжењерства, сеизмичког ризика, брзим проценама оштећења објеката након земљотреса користећи ГИС технологије итд. Доц. др Марко Маринковић, са нашег факултета, је држао предавање о оштећењима армиранобетонских конструкција у скорашњим земљотресима у Албанији и Хрватској. Један од задатака студената је био да примене Италијанску методологију за процену ризика зграда на примерима објеката из Италије, Србије и Хрватске, и да презентују резултате. Поред наставних активности у оквиру летње школе, организоване су и разне ваннаставне активности.

12-09-22
Наука и струка

У оквиру Светске недеље зелене градње (12.- 16.09) одржаће се годишња конференција "Дани добре праксе":

13. септембар / 09-16 часова / Привредна Комора Србије / Ресавска 15 / Београд
16. септембар / 10-14 часова / Грађевински факултет УБ / Булевар краља Александра 73 / Београд

Више о Светкој недељи зелене градње можете да погледате овде, а детаљну агенду можете да преузмете овде.

12-09-22
Наука и струка

Одштетни захтеви на грађевинским пројектима-квантификација и превенција
27-28. септембар 2022. године, Београд

Курс траје два дана и обухвата предавања, примере, радионицу и дискусију у вези са квантификацијом одштетних захтева као и посебно предавање везано за спречавање појаве одштетних захтева на инвестиционим пројектима у грађевинарству.

Циљна група: виши и средњи менаџмент грађевинских предузећа, министарства, јавних предузећа и локалних самоуправа, као и стручњаци различитог профила ангажовани или заинтересовани за одштетне захтеве на пројектима у грађевинарству.

Предавачи:
в. проф. др Зоран Стојадиновић
асистент Марија Ивановић дипл. грађ. инж.
КАТЕДРА ЗА УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТИМА У ГРАЂЕВИНАРСТВУ,
ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ

Попуњен формулар за пријаву потребно је послати путем сајта ACES/ емаил-а на најкасније fidic@aces.rs до 23.09.2022. године.

08-09-22
Наука и струка

Компанија Epson Srbija постала је платинасти пријатељ Грађевинског факултета, поводом чега су уговор потписали директорка компаније Epson Srbija, госпођа Ивана Кокаловић и декан факултета професор Владан Кузмановић. Потписивању уговора присуствовали су и госпођа Ана Бајагић, руководилац сектора за маркетинг и односе са јавношћу компаније Epson Srbija и Ненад Фриц, продекан за наставу Грађевинског факултета.

Epson је јапанска компанија и глобални лидер на пољу технологије у развоју и производњи пројектора, штампача, скенера али и индустријских робота и паметних наочара.

Захваљујући компанији Epson, све учионице Грађевинског факултета од јесени ће бити опремљене најсавременијом емисионом техником, што ће значајно утицати на квалитет наставног процеса.

19-08-22
Наука и струка

Позивамо вас да присуствујете хибридноj радионици под називом ПРИРОДОМ ИНСПИРИСАНА РЕШЕЊА УРБАНЕ ХИДРОТЕХНИЧКЕ ИНФРАСТУКТУРЕ У УСЛОВИМА КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА, који заједнички организују Центар за воде за одрживи развој и прилагођавање климатским променама (WSDAC) под покровитељством Унеска, Међународни центар за истраживање и обуку у области урбаног одводњавања (IRTCUD)под покровитељством Унеска и Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, поводом јубилеја 75 година постојања Института.

Радионица ће се одржати 23.08.2022. године у трајању од 10:00 до 16:00 часова.
Радионици можете присуствовати доласком у Институт за водопривреду „Јарослав Черни“– сала хидрауличке лабораторије, (ул. Јарослава Черног 80,
11226 Пиносава, Београд)или online путем  Microsoft Teams платформе.

Радионица ће обрадити следеће теме: (1) управљање урбаним водама користећи зелене стратегије и технологије, (2) упознавање са природним, nature-based технологијама и општим правилима за дизајн, (3) практични пример пројектовања и имплементације зелених система и (4) приступ образовању у области еко-инжењерства.

За пријаву учешћа на радионици, молимо вас да попуните пријавну форму дату на линку.

Пријава за радионицу продужена је до 17.08.2022 до 16:00.

Позивамо вас да се активно укључите у радионицу и својим знањем и искуством допринесете даљем развоју одрживог инжењерства у Србији.

16-08-22
Наука и струка

Kомпанија ПЕРИ ОПЛАТЕ, лидер у области израде и примене системских оплата и скела, и Грађевински факултет Универзитета у Београду, потписали су уговор којим је ПЕРИ ОПЛАТЕ постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета. Уговор су потписали господин Миле Бојанић, директор ПЕРИ ОПЛАТЕ и проф. др Владан Кузмановић, декан Грађевинског факултета.

Радујемо се наставку вишегодишње успешне сарадње са ПЕРИ ОПЛАТЕ, компанијом која више од 50 година представља поузданог партнера својим клијентима. Сарадњу настављамо у наставној, научној и стручној делатности.

16-08-22
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011