Изабрана вест


Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство организује „Форум вода 2023“, 7 – 9. децембра 2023 на Београдском сајму, у Хали 3.

Сектор вода – поглед у будућност/Water Sector- Look into the Future

На Форуму ће се говорити о неопходним реформама у Сектору и могућностима за унапређење водних услуга. Биће представљене како дигиталне технологије и вештачка интелигенција могу да утичу на будућност воде. Да ли су универзални кључ који ће унапредити одржање и развој сектора вода? Каква су искуства и могућности? Шта нас очекује у законској регулативи о мерилима испоручене воде – водомерима( MID Directive)? Како се то може одразити на пословање предузећа водовода?
Важан део конференције посвећен је могућностима за развој и јачање капацитета услуга снабдевања водом, одвођења и пречишћавања отпадних вода у оквиру међународне и регионалне сарадње. Какви се модели пружају у оквиру циркуларне економије при пречишћавању комуналних отпадних вода биће на дневном реду другог дана. Каква је перспектива управљања муљем из PPOV? Како то може допринети очувању водних ресурса и самоодрживости услуга?
У знаку традиције, Удружење водовода и канализације Србије на Форуму вода ће одржати редовно годишње заседање Скупштине.
Трећи дан Форума ће у том духу поново окупити младе стручњаке у организацији  YWP IWA Србија, секције UTVSI, под окриљем Светске асоцијације вода – UTVSI.

Програм можете да погледате овде.

23-11-23
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011