Изабрана вест

Стручна екскурзија - посета ветропарку Кривача одржана је 26. 04. 2023. у организацији Катедре за грађевинску геотехнику и уз подршку компаније IVICOM Consulting, кoja руководи и координира извођењем свих радова на градилишту. На екскурзији је учествовало укупно 19 студената, наставника и сарадника Грађевинског факултета.

Грађевински факултет је у овом пројекту учествовао у изради геотехничких подлога, као и идејних пројеката и пројеката за грађевинску дозволу.

Шеф градилишта Дражен Дундовић је упознао студенте са пројектом и специфичностима изградње оваквих објеката у сложеним геотехничким условима. Студенти су такође били у прилици да се упознају са технологијом монтаже ветротурбина, као и са технологијом транспорта делова турбинена градилишту.

Велику захвалност дугујемо др Драгани Савић из компаније GEOING Group, која је студенте упознала са основним геотехничким карактеристикама терена у којима се изводи грађење.

Захваљујемо се нашим драгим домаћинима на указаном гостопримству и одличној организацији, уз жеље за много нових успеха у будућности.

04-05-23
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011