Изабрана вест

У четвртак 16. децембра 2021. године у свечаној сали хотела ''Терме 36.6'' у Прибоју одржана је Научна конференција са међународним учешћем ''Проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа'', у организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Удружење инжењера Полимља. Суорганизатори конференције били су Грађевински факултет Универзитета у Београду, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, Инжењерска академија Србије и Инжењерска комора Србије. На Конференцији је презентовано 13 радова. Део радова је презентован уживо, а други део уз коришћење платформе zoom. Аутори радова су били еминентни стручњаци из земље и иностранства, међу којима и први сарадници и некадашњи докторанти проф. др Вујице Јевђевића.

 

Истог дана свечано је отворена и изложба „Проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа“ у Завичајном музеју Прибој. Ауторка изложбе је мр Оливера Ћосовић, која је у краћем излагању упознала присутне са детаљима из живота, научног рада и професионалне каријере проф. др Вујице Јевђевића. Издате су две публикације: Зборник радова са Конференције, и Каталог изложбе. Целим пројектом организатори су значајно помогли да се повећа препознатљивост лика и дела проф. Јевђевића на нашим просторима.

 

Проф. Кузмановић је, у свом обраћању на отварању Конференције, истакао немерљив допринос проф. Јевђевића, који је више од 10 година предавао на Грађевинском факултету, био један од оснивача хидрауличке лабораторије, и основао Фонд из кога се сваке године награђује најбољи студент на модулу Хидротехника и водно-еколошко инжењерство.

 

Поносни смо што је проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа, значајан део своје каријере провео на Грађевинском факултету у Београду.

Детаљну биографију проф. Вујице Јевђевића можете погледати овде.

 

21-12-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011