Све вести на сајту

Упис у наредне године основних и мастер студија могућ је од уторка 24.09.2024. једино уз претходно заказивање термина уписа.

Заказивање термина уписа врши се на адреси esalter.grf.bg.ac.rs

Све накнаде неопходне за упис плаћају се са позивом на број који се добија на адреси uplatnica.grf.bg.ac.rs

Студенти се могу уписати само у случају да се финансијска средства у тренутку уписа налазе на рачуну студента.

Последњи дан уписа у школску 2024/2025. годину, без накнаде је петак 18. октобар а уз накнаду, петак 15. новембар 2024. године. Информациони систем Универзитета закључава се 1. децембра 2024.

Студентима који се не упишу у школску 2024/25. годину по Закону о високом образовању престаје статус студента.

 

18-09-24
Упиши се

Обавештавају се сви заинтересовани кандидати да је отворен Конкурс за упис на специјалистичке академске студије у школској 2024/25. години.

Текст конкурса

Пријавни лист

Обнoва године за већ уписане студенте обавиће се од 07.10. до 11.10.2024. у термину од 11 до 13 ч.

13-09-24
Упиши се

Детаље пријаве испита у Допунском септембарском испитном року можете погледати овде.

13-09-24
Студије

Обавештавају се сви заинтересовани кандидати да је отворен конкурс за упис на докторске академске студије у школској 2024/25. години.

Текст конкурса и све детаље погледајте овде

12-09-24
Упиши се

У организацији Центра за развој каријере студената, Студентског парламента Грађевинског факултета у Београду и Студентског парламента Архитектонског факултета у Београду, у периоду од 12. – 15. октобра 2024. године, на Златибору, одржаже се 5. Конгрес студената грађевинарства, геодезије и архитектуре.

Циљ пројекта је да окупи студенте грађевинских, архитектонских и геодетских факултета који ће се сусрести са савременим трендовима науке и упознати са различитим начинима приступа и решавања конкретних проблема у области грађевинарства, архитектуре, урбанизма, просторног планирања, заштите животне средине.

Кроз вишедневни програм, еминентни стручњаци ће својим знањем и искуством на предавањима студентима дати прилику да стекну нова знања, индивидуално напредују и стручно се усаврше.

На овај начин, наука се промовише директно кроз инвестиције у знање, а самим тим и будућност целе генерације научника и истраживача.
Конференција поред научно едукативног програма има посебан садржај који је осмишљен за упознавање и дружење.

Цена учешћа на 5. Конгресу студената грађевинарства, геодезије и архитектуре за студенте из Републике Србије износи 7700рсд (66евра) и обухвата: 3 ноћења на бази пуног пансиона, учешће на предавањима и радионицама, промо материјал и сертификат о учешћу на конференцији.

Цена учешћа на 5. Конгресу студената грађевинарства, геодезије и архитектуре за студенте из других земаља износи 9700рсд (83евра) и обухвата: 3 ноћења на бази полу пансиона, учешће на предавањима и радионицама, промо материјал и сертификат о учешћу на конференцији.

За студенте из Београда организован је аутобуски превоз који је могућ уз доплату у износу од 2000рсд.

Уколико сте заинтересовани за учешће, пријаве можете извршити до 01.10.2024. године, путем линка.

11-09-24
Наука и струка

Моле се студенти докторских студија да испоштују динамику уписа у више године студија:

Најкаснији рок за предају потврде о прикупљеним бодовима у оквиру ваннаставних активности у школској 2023/24 год. је 02.10.2024.год. (формулар за студене уписане по акредитацији 2021. преузмите овде а за студенте уписане по ранијој акредитацији овде)

Студенти који уписују трећи семестар у обавези су да попуне формулар Списак изабраних предмета по семестрима (формулар преузмите овде)

07.10.2024.  у 9 ч објављивање ранг листе

07.10. – 11.10.2024.  у термину од 11 до 13 ч спровођење уписа

11-09-24
Упиши се

Расписан је трећи уписни рок за упис на основне академске студије школске 2024/25. године. Пријава кандидата на шалтеру Службе за студентска питања је од понедељка 16. септембра до уторка 17. септембра, од 11-13 часова. Детаљан календар и број слободних места можете погледати овде.

 

10-09-24
Упиши се

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ

објављује конкурс за радно место

KOOРДИНАТОР ПОСЛОВА МЕЂУНАРОДНЕ САРАДЊЕ
на одређено време

 

УСЛОВИ: образовање: високо образовање на основним академским студијама у обиму од 240 ЕСПБ бодова, односно специјалистичким струковним студијама по пропису који уређује високо образовање почев од 10. септембра 2005. године, или на основним студијама у трајању од четири године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године. Додатна знања и радно искуство: знање рада на рачунару, знање страног језика, радно искуство је пожељно, али није неопходно. Предност ће имати дипломирани правници. Општи опис посла: обавља сложене послове који се односе на међународну сарадњу и управљање квалитетом, припрема опште и појединачне акте из области правних, кадровских и административних послова, обавља и друге послове који су детаљније описани Правилником о организацији и систематизацији радних места Грађевинског факултета објављеном на интернет страници Факултета.


ОСТАЛО: уз пријаву доставити биографију са подацима о досадашњем раду и доказ о образовању (оверену фотокопију дипломе). Рок за пријављивање је 15 дана од дана објављивања кoнкурса у листу „Послови“ (оглас је објављен у листу „Послови“ 4. септембра 2024. године). Конкурс се објављује и на интернет страници Националне службе за запошљавање, као и на интернет страници Факултета. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве неће се узимати у разматрање. Пријаву на конкурс доставити на адресу: Грађевински факултет Универзитета у Београду, Београд, Булевар краља Александра 73, I спрат, соба 117. Телефон за додатне информације: 011/3218-638.
        

09-09-24
Остале вести

У оквиру Светске недеље зелене градње 2024 – WGBW24 - коју је Савет зелене градње Србије организовао у партнерству са Привредном комором Србије,  9. и 10. септембра одржана је Националнa конференцијa. Током оба дана конференције, уз саговорнике из Србије и Европе, кроз низ разговора, предавања, примера добре праксе и интерактивних дискусија, истраживало се како локална решења могу да одговоре на глобалне проблеме са којима се сусреће грађевински сектор. Током првог дана конференције одржана је промоција Circ-Boost пројекта у којем учествује Грађевински факултет и Reconstruct и Woodcircles пројеката који се фокусирају на примену циркуларности у грађевинском сектору. Представљање ових пројеката има за циљ да се привреди приближе решења, резултати са пројеката, а што ће дати допринос циркуларној економији. Током другог дана конференције представили су се различити видови иновација у грађевинском сектору: од иновација малих предузећа и кластера, преко механизама за подршку иновативној делатности, до нових погледа на приоритете и приступе у развоју системских решења.

Активности Савета током WGBW24 су видљиве и на Глобалној мапи активности Светског Савета зелене градње.

06-09-24
Наука и струка

Решења задатака пријемног испита из математике 2024/25. године можете погледати овде.

02-09-24
Упиши се
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011