Све вести на сајту

Институт за стандардизацију Србије, национално тело за стандардизацију, поводом свог јубилеја, 90.година постојања, објавио је Наградни конкурс за израду видео клипа о значају коришћења стандарда.Троје студената са најбољим решењем добиће новчане награде у износу од 100, 150 И 200  евра на Свечаној академији поводом јубилеја. Дозвољено је коришћење AI у креирању садржаја.

Више о самом конкурсу доступно је на линку овде.

15-06-24
Остале вести

Током последњег сусрета у овом семестру разговарамо о важном концепту развојног става " Growth Mindset ". Придружи се 2. јула у 12 часова и сазнаћеш како да унапредиш свој приступ учењу, изазовима и личном расту. Добићеш јасно објашњење шта је фиксни а шта развојни став, на који начин да прихватиш неуспех и сагледаш изазов као могућност. Гост ће бити  Стефан Думић, задужен у оквиру “HR” тима за обуку и развој запослених у компанији Л’Ореал, у девет земаља Адриа Балкан регије. Стефан се 2023. године сертификовао у Лондону за “Gallup Strengths Coaching”,  помаже људима да открију своје снаге и константно их примењују да би били успешнији како на професионалном, тако и на личном нивоу.

Пријави се путем линка овде и постави питање госту.

Зум кафица - 45 минута са..." представља формат онлајн каријерног вођења и саветовања Центра за развој каријере И саветовање студената Универзитета у Београду. Дружење студената И стручњака из пословне и академске заједнице Центра организује путем Зум платформе, у форми састанка, како би студенти Универзитета у Београду  били  мотивисани да узму активно учешћа у дискусији. Овом Зум кафицом модерираће Јелена Курјак, координаторка каријерног информисања и саветовања Центра за развој каријере. Јелена има више од 15 година искуства у каријерном вођењу и саветовању студената, реализовању радионица на тему писања ЦВ-ја, мотивационог писма, израде каријерног плана и симулације интервјуа за посао или праксу.

14-06-24
Остале вести

У уторак, 11. јуна 2024. године на Грађевинском факултету одржан је састанак професора Пекиншког универзитета за грађевинарство и архитектуру (BUCEA - Beijing University of Civil Engineering and Architecture) и управе Факултета. Састанку су присуствовали проф. др Владан Кузмановић, декан, в. проф. др Мирослав Марјановић, продекан за науку, проф. др Zhang Dayu, ректор, проф. др Jiang Jie, декан, проф. др Shi Yang и асист. He Junxiao.

Пекиншки универзитет за грађевинарство и архитектуру (BUCEA) потиче од индустријске школе коју је основала Влада династије Кинг 1907. године. BUCEA има преко 1100 наставника и особља, више од 11000 студената, преко 70000 дипломираних студената, а остварује сарадњу са 97 универзитета и истраживачких институција у 43 земље.

На састанку се разговарало о могућој будућој сарадњи између BUCEA и Грађевинског факултета, у оквиру међународног конзорцијума BRAUIC – Belt and Road Architectural University International Consortium.

13-06-24
Остале вести

Студенти 3. године студијског програма грађевинарство посетили су у четвртак, 6. јуна 2024. године, градилиште будућег мултифункционалног центра Ложионице.
Стара Ложионица изграђена је 1926. године и тада је заједно са зградом Главне железничке станице, представљала велико технолошко достигнуће.  Пренаменом, Ложионица постаје нови  урбани индуструјски центар.
Захваљујемо се љубазним домаћинима, генералном извођачу радова компанији М Ентеријер градња д.о.о. као и компанијама Машинопројект Копринг а.д. и Челик д.о.о.

12-06-24
Остале вести

Грађевински факултет Универзитета у Београду расписује конкурс за избор у звање и заснивање радног односа. Више информација можете погледати овде.

12-06-24
Остале вести

Компанија BRIGATE д.о.о. постала је Платинасти пријатељ Грађевинског факултета, а уговор су потписали директор компаније BRIGATE д.о.о господин Дејан Максимовић и декан Грађевинког факултета проф др. Владан Кузмановић.

Компанија  BRIGATE д.о.о. је приватна грађевинска компанија, основана 2011. године, која послује у домену грађевинских и професионалних услуга управљања пројектима у свим аспектима изградње. Основана је са циљем прављења модерне компаније која одговара свим захтевима тржишта и представља једну од највећих извођачких фирми у Србији у области високоградње.

10-06-24
Остале вести

ЗУМ КАФИЦА - 45 минута о психолошкој отпорности у пословном контексту у уторак, 18. јуна 2024. у 12 сати

Баш када завршиш све испите на факултету, посао пред тебе поставља нови испит - како (п)остати психолошки отпоран у новој улози? Шта ако се не уклопим у тим? Како да се носим са стресом на послу? Како да наставим даље када наиђем на прве препреке? Шта ако погрешим?
Не можемо све контролисати у свом пословном окружењу (нити у животу), али оно што је у потпуности у нашој контроли јесте сопствена отпорност према стресним ситуацијама, а на сопственој психолошкој отпорности се ради! Она чврсто стоји на својих 6 стубова, а ти не пропусти прилику да у уторак 18. јуна у 12 часова  сазнаш шта треба да радиш и на шта да обратиш пажњу да би пре свега био/ла добро сам/а са собом - на послу и ван њега.

Пријави се за учешће у новој Зум кафици путем ФОРМУЛАРА ЗА ПРИЈАВУ и искористи прилику да поставиш питање нашој гошћи.

Вања Рачић је психолог и  Wellbeing Content & Delivery Coordinator у компанији Rezilient.
Координатор и подршка за креирање wellbeing садржаја, програма и додатних активности на Reyilient платформи или у реализацији додатних услуга према клијентима. Верује да је брига о менталном здрављу кључна за развијање психолошке отпорности приликом суочавања са професионалним и личним изазовима. Заједно са својим тимом гради заједницу резилијентних појединаца.

Зум кафица - 45 минута са..." представља формат онлајн каријерног вођења и саветовања, који је осмишљен и започет током априла 2020. како би ове услуге Центра биле доступне студентима и током периода пандемије. Дружење организујемо путем Зум платформе, у форми састанка, како би наши студенти били што мотивисанији да узму активно учешћа у дискусији.

07-06-24
Остале вести

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организује тродневни програм, HR Практикум за студенте, у периоду од 26. до 28. јуна 2024. у сарадњи са консултантском кућом Advance International и компанијама Nelt група, Delta Holdink и Unicredit банка.
Полазнице и полазници програма имаће прилике да:
• Добију сажета теоретска знања и практичне примере у вези са свим областима рада HR сектора у компанији (аквизиција талената, ХR администрација, HR аналитика, компензације и бенефиције, учење и развој, мотивација / награђивање запослених, позиционирање Бренда послодавца)
• Буду ангажовани у решавању студија случаја из HR области
• Добију фидбек у вези са својим учешћем у решавању студија случаја од искусних HRстручњака
• Постављају питања и добију одговоре у вези са личним интересовањима / каријерним аспирацијама

Овај програм настао је као одговор на потребе све већег броја студенткиња и студената Универзитета у Београду које занима каријера у области управљања људским ресурсима.
Сатница програма сваког дана биће од 10 до 16 часова.
Пријављивање је обавезно, а број учесница и учесника је ограничен. Пријава се врши попуњавањем ФОРМУЛАРА.
Рок за пријаву је 23.06.2024. у поноћ. О статусу пријаве кандидаткиње и кандидати за програм биће обавештени путем телефона и/или електронске поште 24.06.2024.
Програм се реализује уживо у Београду, а о локацији ће учеснице и учесници бити накнадно обавештени.

07-06-24
Остале вести

У просторијама Грађевинског факултета потписан је уговор којим је компанија „Крушевацпут“ постала Платинасти пријатељ факултета. Уговор су потписали директор компаније  „Крушевацпут“ господин  Драгоје Раичевић и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић.

Акционарско друштво за путеве „Крушевацпут“ основано је 1962. године са седиштем у Крушевцу. Основна делатност друштва је изградња, реконструкција и одржавање путева, улица, пешачких стаза тргова и других саобраћајница, аеродромских писта и спортских терена. Поред извођења радова Крушевац пут се бави производњом и продајом асфалта, бетона, каменог агрегата, шљунка и ивичњака.

06-06-24
Остале вести

Пријаве за студентски стартап камп ParkUP! 2024 отворене за студенте из целе Србије – Закорачи у јединствену предузетничку авантуру

По први пут овог лета ParkUP! отвара врата за студенте из целе Србије!

Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) отворио је пријаве за студентски стартап камп – ParkUP! 2024 који ће бити одржан од 11. до 16. Јула. По први пут на овај јединствени програм учења, рада и дружења, могу да се пријаве и студенти који студирају ван Београда.

ParkUP! је интензивни програм учења, рада и дружења у НТП Београд, намењен студентима свих факултета широм Србије са циљем да стекну основна знања и вештине о технолошком предузетништву – како да уоче проблеме и препознају пословне прилике на тржишту, ојачају тимске вештине и који су кораци у претварању иновативне идеје у успешан бизнис.

Свим академцима који студирају ван Београда биће обезбеђен смештај током трајања кампа.

Придружи се у летњој стартап авантури:
✔️ ако имаш између 18 и 26 година
✔️ студираш и желиш додатно да унапредиш своје личне и професионалне вештине
✔️ интересује те предузетништво
✔️ желиш да упознаш сјајне стартап осниваче️ и са колегама са других факултета из целе Србије се опробаш у тимском раду на развоју иновативне идеје

Пријаве су отворене до 22. јуна на сајту НТП Београд!
Предавања и радионице на кампу засноване на Lean startap технологији, а уз доста креативног рада, студенте очекује и сјајно дружење.
Више о програму погледајте ОВДЕ.

Студентски стартап камп ParkUP! 2024 реализује се у оквиру Програма промоције и популаризације иновационе делатности Министарства науке, иновација и технолошког развоја, уз подршку пројекта Технопарк Србија 2.

04-06-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011