Све вести на сајту

Грађевински факултет је имао част и задовољство да у уторак 21. марта 2023. угости Њ. Е. Јахелa Вилана, амбасадора Израелa у Србији и Њ. Е. Димитриоса Теофилактуa, амбасадора Кипра у Србији. Поред декана проф. др Владана Кузмановића и чланова деканског колегијума, на састанку је учествовао и проф. др Вељко Милутиновић, гостујући професор нашег факултета и професор Универзитета у Индијани, САД.

Састанак је био прилика да Грађевински факултет информише угледне госте о својим активностима у домену наставе, науке и сарадње са привредом. Истакнуто је да треба тежити већој сарадњи водећих универзитета из Израела и са Кипра са Грађевинским факултетом у доменима заједничког учешћа на пројектима Европске Комисије, размене наставника и студената, али и сарадње Факултета са компанијама из Израела и са Кипра у областима грађевинарства, геодезије и геоинформатике.

24-03-23
Остале вести

Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке даје у закуп пословни простор површине 249м2 у приземљу са припадајућим подрумом површине 100м2, у виђеном стању, празан, у стамбено-пословном објекту у Београду, Теразије 39, екстра зона, у поступку јавног надметања.

Пословни простор се даје у закуп на одређено време, на рок од 5 (пет) година, с тим што се исти може продужавати за наредне исте, краће или дуже периоде, под одређеним условима.

Оглас за закуп пословног простора

Презентација пословног простора

Пријава

Списак обавезне документације

Изјаве

 

23-03-23
Остале вести

У оквиру организовања 11. Парламента младих са слива реке Саве, Међународна комисија за слив реке Саве (Савска комисија) расписује за ученике средњих школа и младе узраста од 19 до 25 година конкурс на тему „Радимо заједно са природом!“. Тема се односи на коришћење природних решења (Nature Based Solutions - NBS) у области управљања водама.  

Конкурс је отворен од 17.3.2023. до 24.5.2023. године

Више информација можете да погледате на интернет страници и овде.


20-03-23
Остале вести

Позивају се студенти Универзитета у Београду да дођу на прву Зум кафицу у овом семестру. ЗУМ КАФИЦА - 45 МИНУТА О МОБИЛНОСТИ ТОКОМ СТУДИЈА  Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду реализоваће се  у петак, 10. марта у 11ч. Добродошли су сви студенти које занимају одговори на следећа питања:  Шта подразумева мобилност студената? Које прилике и програми постоје за привремено академско и професионално усавршавање у иностранству? Шта је предуслов за добијање стипендије? Које трошкове покрива стипендија? Кад је најбоље време да се почне са припремом за мобилност? Који су бенефити одласка на привремене студије у иностранство - каква су искуства студената до сада?  Конкурсе за мобилности представиће  Љубица Димитријевић, Никола Савић И Марта Атанацковић, колеге из Сектора за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду. Студенти могу да се пријаве И поставе питање путем линка. 

Снимци свих зум кафица се налазе овде.
09-03-23
Остале вести

Захваљујући иницијативи и доброј вољи донатора, у понедељак 5. марта 2023. године, у свечаној сали Грађевинског факултета, додељена је једнократна помоћ студентима без једног или оба родитеља.

Ово је јединствен догађај у последњих неколико деценија, а укупно 22 студента нашег Факултета добило је једнократну донацију. Укупан износ додељених средстава је 25.000 евра.

Студенте је овом приликом поздравио декан факултета проф. Владан Кузмановић, као и представник породице донатора. У намери да испуне завет своје мајке и са жељом да дају свој лични доприност, хумани људи су обрадовали студенте Грађевинског факултета средствима која ће им олакшати студирање.

О овом племенитом гесту обавештавамо јавност у нади да ће инспирисати и друге хумане људе да крену сличним путем и обрадују још неке ђаке или студенте.08-03-23
Остале вести

Одбор Задужбине Веселина Лучића, на седници одржаној 6. фебруара 2023. године донео је одлуку о расписивању два конкурса:

- Конкурс за доделу Награде Веселина Лучића за 2023. годину, за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду, објављено у 2022. години

- Конкурс за доделу 4 Награде Веселина Лучића за 2023. годину, за најбоље научно односно стручно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду, објављено у 2022. години.

Пријаву можете преузети овде.

03-03-23
Остале вести

У складу са одредбама Протокола о сарадњи потписаног између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Универзитета у Београду отворен је позив за студентe завршнe годинe основних и мастер студија за учешће у програму стручне праксе у секторима и одељењима у саставу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Програм праксе ће се реализовати као тромесечна пракса уз подршку непосредно одређених ментора, а полазници праксе ће имати обезбеђену новчану надокнаду.  
 
Конкурс је отворен до 9.марта 2023. године.

Више информације можете да погледате овде.

Протокол о сарадњи можете да погледате овде.

 

28-02-23
Остале вести

Прво SUZI предавање у 2023. години:


High-performance steel structures for seismic applications

предавач:

Tony T.Y. Yang, Ph.D., P.Eng.

(Professor at the Department of Civil Engineering and Director of the Smart Structures Laboratory, The University of British Columbia, Vancouver, Canada)


одржаће се на енглеском језику, уз помоћ Zoom платформе,

у среду 22. фебруара 2023. од  18:00-19:00 časova.


Линк ће бити отворен 15 минута пре почетка предавања.

Линк можете да преузмете овде.

13-02-23
Остале вести

Универзитет у Београду је чланица Circle U Алијансе универзитета и као таква учествује у активностима које се тичу препознавања капацитета, могућности за унапређење услова и мотивације студената за учешће у креирању будућности високог образовања. С тим у вези дефинисана је анкета намењена студентима, а коју је развио Circle U тим у циљу развоја вишејезичности на универзитетима чланицама Алијансе.

Позивају се студенти Универзитета у Београду да издвоје 10-15 минута и попуне упитник за Circle U истраживање, јер на тај начин могу да учествују у обликовању своје будућности и образовања генерација које долазе. Мишљење самих студената је суштински део Circle U истраживања, чији резултати ће се читати широм Европе.

Више о анкети можете да погледате овде.

30-01-23
Остале вести

Министарство науке, технолошког развоја и иновација, 25.01.2023. године расписало је Јавни позив за учешће у средствима Министарства у 2023. години за 14 програмских активности.

У оквиру овог јавног позива објављен је и 23. јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија који се укључују у рад акредитованих научноистраживачких организација чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. Јавни позив за стипендирање докторанада објављен је 25.01.2023. године и отворен је 30 дана од датума објављивања закључно са 24.02.2023. године. Критеријуми, упутства, пријаве и остали обрасци могу се преузети на веб-сајту Министарства.

25-01-23
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011