Све вести на сајту

Свечана академија поводом 25 година од оснивања Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета (АГГФ) Универзитета у Бањој Луци одржана је у петак 17. децембра 2021. године. Академији су присуствовали: проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Кузмановић, декан и доц. др Ненад Фриц, продекан за наставу Грађевинског факултета.

 

Декан, проф. др Саша Чворо, поздравио је присутне, осврнуо се на првих 25 година рада, правце будућег развоја и посебно захвалио Грађевинском факултету у Београду на изузетном доприносу у оснивању АГГФ и реализацији наставе.

 

У свом обраћању, проф. Кузмановић истакао је да ће Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци и даље имати несебичну помоћ Грађевинског факултета у Београду, али да тежиште сарадње убудуће више треба да буде на докторским студијама и међународним научноистраживачким пројектима.

 

Договорено је да АГГФ Грађевински факултет у Београду буду суорганизатори конференције "Савремена теорија и пракса у градитељству XV", који ће се одржати 16. и 17. јуна у Бањој Луци.

 

Више детаља о предстојећој конференцији можете погледати овде.

 

22-12-21
Остале вести

У четвртак 16. децембра 2021. године у свечаној сали хотела ''Терме 36.6'' у Прибоју одржана је Научна конференција са међународним учешћем ''Проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа'', у организацији Савеза инжењера и техничара Србије и Удружење инжењера Полимља. Суорганизатори конференције били су Грађевински факултет Универзитета у Београду, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, Инжењерска академија Србије и Инжењерска комора Србије. На Конференцији је презентовано 13 радова. Део радова је презентован уживо, а други део уз коришћење платформе zoom. Аутори радова су били еминентни стручњаци из земље и иностранства, међу којима и први сарадници и некадашњи докторанти проф. др Вујице Јевђевића.

 

Истог дана свечано је отворена и изложба „Проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа“ у Завичајном музеју Прибој. Ауторка изложбе је мр Оливера Ћосовић, која је у краћем излагању упознала присутне са детаљима из живота, научног рада и професионалне каријере проф. др Вујице Јевђевића. Издате су две публикације: Зборник радова са Конференције, и Каталог изложбе. Целим пројектом организатори су значајно помогли да се повећа препознатљивост лика и дела проф. Јевђевића на нашим просторима.

 

Проф. Кузмановић је, у свом обраћању на отварању Конференције, истакао немерљив допринос проф. Јевђевића, који је више од 10 година предавао на Грађевинском факултету, био један од оснивача хидрауличке лабораторије, и основао Фонд из кога се сваке године награђује најбољи студент на модулу Хидротехника и водно-еколошко инжењерство.

 

Поносни смо што је проф. др Вујица Јевђевић, хидролог светског гласа, значајан део своје каријере провео на Грађевинском факултету у Београду.

Детаљну биографију проф. Вујице Јевђевића можете погледати овде.

 

21-12-21
Остале вести

Задужбина Ђоке Влајковића расписала је оглас за прикупљање писаних понуда за давање стана у закуп. Текст огласа можете погледати овде.

 

15-12-21
Остале вести

У петак 10. децембра 2021. године у Свечаној сали организована је свечаност на којој су подељене дипломе студентима (55), испраћене колеге у пензију (5), подељене златне дипломе (9) и златни индекси (70), додељене јубиларне награде запосленима (32), похвале (37)  и награде студентима(15).

 

Честитамо свим колегама!

 

13-12-21
Остале вести

ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ
расписује КОНКУРС за избор у звање и заснивање радног односа:


1.    Једног АСИСТЕНТА – студента докторских студија за ужe научнe области ТЕОРИЈСКА И ФИЗИЧКА ГЕОДЕЗИЈА и ГЕОДЕТСКИ ПРЕМЕР, са пуним радним временом, за рад на одређено време од три године.
2.    Једног АСИСТЕНТА – студента докторских студија за ужу научну област МЕНАЏМЕНТ, ТЕХНОЛОГИЈЕ И УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТИМА У ГРАЂЕВИНАРСТВУ, са пуним радним временом, за рад на одређено време од три године.
3.    Једног ДОЦЕНТА за ужу научну област ВОДОПРИВРЕДА И ХИДРОИНФОРМАТИКА, са пуним радним временом, за рад на одређено време од пет година.
4.    Једног ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА за ужу научну област ВОДОНАБДЕВАЊЕ, САНИТАРНО ИНЖЕЊЕРСТВО И ИНЖЕЊЕРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, са пуним радним временом, за рад на одређено време од пет година.

Више информациј можете погледати овде.

08-12-21
Остале вести

У суботу 11. децембра, у 12ч, у аули Грађевинског факултета одржаће се 3. Сајам стипендија у организацији Студентског парламента и организације IACES, уз покровитељство Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Сајам ће бити одржан у отвореном простору ауле Факултета, где ће свака компанија учесница имати обезбеђен штанд.

Компаније које су заинтересоване за учешће треба да попуне google форме које се налазе на крају текста (једна форма је за грађевинарство а друга за геодезију). Котизације су осмишљене тако да покривају трошкове организације Сајма и трошкове закупа штандова за компаније учеснице, подаци за фактуру се налазе у другом одељку формулара.

Форме имају за циљ да у најкраћем представе компанију и прикажу број и структуру стипендија које компанија планира да понуди студентима Грађевинског факултета. Тако попуњени обрасци биће постављени на сајт факултета и на друштвене мреже како би се студенти благовремено информисали о компанијама и броју стипендија.

Са друге стране, сваки заинтересовани студент са собом ће имати списак положених испита са просечном оценом и дужином студирања, оверен од стране референата Студентске службе.
Будућим инжењерима се на овај начин олакшава завршетак студија, а компаније осигуравају континуирану успешну кадровску политику.

Модул Грађевинарство
Модул Геодезија и геоинформатика

Детаљније информације о котизацији, IACES организацији и о компанијама које су подржале Сајам стипендија у претходне две године можете видети овде.
Први сајам стипендија можете погледати овде.

06-12-21
Остале вести

Свечана академија поводом 175 година Грађевинског факултета одржана је 3. децембра 2021. године у Комбанк дворани. Централном догађају у години прославе јубилеја присуствовали су представници државних и привредних установа, Универзитета у Београду, високошколских институција из целог региона, као и бивши и садашњи студенти и професори Грађевинског факултета. У свом обраћању присутнима, честитке поводом јубилеја и најбоље жеље за будући наставни и научни рад упутили су: Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, академик Владимир Костић, председник САНУ и проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду. Декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић у свом обраћању говорио је о циљевима и изазовима са којима се Грађевински факултет данас суочава. Публици је представљен филм ’’Градитељи идентитета Грађевинског факултета’’, о историји Грађевинског факултета и утисцима некадашњих студената који су данас врхунски инжењери и професори престижних светских универзитета. Уручене су награде студентима генерације, награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду и Специјалне плакете заслужним професорима. У име награђених студената и наставника, присутнима су се обратили студент Јован Вученовић и професор Миодраг Јовановић. Свечана академија завршена је уметничким програмом Биг Бенд РТС-а и вокалне солисткиње Александре Бијелић.

Студенти генерације школске 2020/2021:

Јован Вученовић - студијски програм Грађевинарство

Стефан Крстић - студијски програм Геодезија и геоинформатика

Награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду, публиковање радова у врхунским међународним часописима и подршку младим истраживачима:

в. проф. др Јелена Добрић

Специјалне плакете за изузетан допринос развоју, угледу и афирмацји факултета додељене су истакнутим професорима Грађевинског факултета у пензији:

проф. др Петар Анагности

проф. др Војо Анђус

проф. др Дејан Бајић

проф. емеритус др Драган Буђевац

проф. др Бранислав Ђорђевић

проф. др Марко Иветић

проф. др Миодраг Јовановић

проф. др Душан Јоксић

проф. др Михаило Малетин

проф. др Владимир Мићић

проф. др Михаило Мурављов

проф. др Мира Петронијевић

проф. др Живојин Прашчевић

проф. др Бранислав Ћорић

проф. др Александар Цветановић

Кратак видео са Свечане академије можете погледати овде

Петнаестоминутни филм ''Градитељи идентитета Грађевинског факултета'' можете погледати овде.

04-12-21
Остале вести

На Грађевинском факултету Универзитета у Београду 9. децембра 2021. године, од 10 до 15ч, одржаће се, уживо и онлајн, стручно БИМ предавање „Нови језик пројектовања“. Водећи предавачи из иностранства и региона представиће нове трендове у грађевинарству и пројектовању, изазове са којима се инжењери сусрећу и водећа софтверска решења за успешан прелазак на БИМ начин рада. Улаз је бесплатан. Због поштовања епидемиолошких мера број места је ограничен. При резервацији можете да одаберете праћење конференције уживо или онлајн.

Своје место можете да резервишете попуњавањем пријаве овде.

Програм предавања можете преузети овде.

Додатне информације на info@baldinistudio.rs  или путем телефона +381 60 3360 620.

01-12-21
Остале вести

Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке 22. новембра 2021. године расписује Оглас за прикупљање писмених понуда за давање стана у закуп. Понуде се достављају у року од 8 (осам) дана од дана објављивања Огласа, најкасније 30.11.2021. године до поноћи, препорученом поштом или непосредно на адресу: Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке, Београд, Студентски трг бр. 1. Оглас можете погледати овде.

23-11-21
Остале вести

Одбор Фондације Косте Мигрића, на седници одржаној 22. новембра 2021. године,  донео је одлуку о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Косте Мигрића за школску 2021/2022 годину. Рок за подношење пријава је од 23. новембра до 23. децембра 2021. године.

Документа можете преузети доле:
Конкурс
Пријава
Изјава

23-11-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011