Изабрана вест


У уторак 30. маја 2023. године потписан је Споразум о сарадњи у области истраживања и развоја науке и технологије између Канцеларије China Road and Bridge Corporation (CRBC) Србија и Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Истовремемо, CRBC постао је Платинасти пријатељ ГРФ.

Церемонији уприличеној у просторијама компаније CRBC присуствовали су проф. Владан Кузмановић, декан, в.проф. Александар Ђукић, продекан за материјално-финансијско пословање, г-дин. Yang Dong, правни заступник CRBC Србија и г-дин. Yang Bo, директор Одсека за науку и технологију главне канцеларије компаније CRBC. Након потписивања Споразума, званично је отворен Научно-технолошки центар CRBC у Србији.

Кина и Србија су 2009. године потписале споразум о економској и технолошкој сарадњи за инфраструктурне пројекте у Србији. У децембру 2010. године основана је канцеларија CRBC Србија, док је 2014. године основана филијала China Communications Construction Company (CCCC) у Србији. CRBC и CCCC су у Србији реализовале велики број пројеката: мост Земун-Борча са пратећим путевима, деоница Сурчин-Обреновац аутопута Е763, деоница пруге Мађарска-Србија, деоница Нови Београд-Сурчин аутопута Е763, док тренутни пројекти укључују пројекат третмана чврстог отпада у Србији, 4. мост на Дунаву у Новом Саду, деоницу Прељина-Пожега и Пожега-Дуга Пољана аутопута Е763, пројекат изградње фабрике LingLong Tire, пројекат аутопута Нови Сад-Рума, Кинески индустријски парк у Србији и многе друге.


02-06-23
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011