Све вести на сајту

Обавештавамо вас да се у понедељак, 27. 11. организује панел дискусија под називом "Иновације: Твоја будућа каријера" за студенте заинтересоване за каријеру у области иновација, упознавање представника компанија чланица Научно-технолошког парка и могућности за обављање праксе или запослење у оквиру тимова који раде на развоју различитих решења и услуга у областима ИТ, енергетске ефикасности, ИоТ, `паметних градова`, пољопривреде и хране и индустријске аутоматизације и мехатронике.

Више информација потражите путем линка овде.

20-11-17
Мој избор

Проф. Слободан Симоновић са Универзитета Западног Онтарија у Канади (University of Western Ontario), а уједно и гостујући професор Грађевинског факултета, одржаће у среду 29. 11. 2017. од 14 часова у Свечаној сали Грађевинског факултета предавање са следећим темама:

 

ГРАЂЕВИНАРСТВО – ЈЕДНО ВИЂЕЊЕ БУДУЋНОСТИ

 

Глобалне промене и тежња ка будућем одрживом развоју дефинишу нове захтеве за грађевинску професије. Циљ предавања је приказ једног виђења будућности. У првом делу ће бити приказани неки главни изазови и њихови утицаји на дефинисање улоге грађевинске струке, а у другом нове могућности за трансформацију струке. Теме које чине део поруке предавања ће укључити: климатске промене, промене коришћења земљишта, пораст популације, нестационарност, екстремне догађаје, одржив развој, образовање будућих инжињера грађевинарства, ризик и резилијентност, и системски приступ решавању комплексних проблема, између осталих. Предавање ће дефинисати неколико могућих праваца за трансформацију улоге грађевинске струке у Србији.

 

 НОВИ ПРИСТУП ПРОЦЕНИ СИГУРНОСТИ ХИДРОЕНЕРГЕТСКИХ СИСТЕМА

 

Многи хидроенергетски системи широм света су у одмаклој фази употребе која захтева преиспитивање њихове физичке и оперативне сигурности. Ограничене финансијске могућности и традиционално неадекватно редовно одржавање доводе у питање сигурност ових стратешких система. У овом предавању ће бити приказан један од нових приступа процени сигурности који се базира на системском приступу и увођењу новог концепта резилијетности. Коришћење динамичке симулације сигурности се користи као улаз за анализу резилијентности која служи као критеријум за доношење одлука: где, када и у којој мери инвестирати у рехабилитацију система која максимизира његову сигурност. Приступ је илустрован примером процене сигурности дела једног хидроенергетског система у Канади.

 

 Програм:

 

14:00 Уводна реч – проф. Душан Продановић

14:05 – 14:50 Предавање “Грађевинарство – једно виђење будућности”

14:50 – 15:05 Дискусија

15:05 – 15:15 Пауза

15:15 – 16:00 Предавање “Нови приступ процени сигурности хидроенергетских система”

16:00 – 16:15 Дискусија

 

 Улаз је слободан.

17-11-17
Наука и струка

У четвртак 30. новембра 2017. године у Свечаној сали Грађевинског факултета, са почетком у 10 часова, обавиће се свечана додела диплома. Списак диплома по новом Закону о високом образовању можете видети овде, а списак диплома по старом овде.

15-11-17
Студије

Настава за студенте  докторских студија почиње у понедељак 13.11.2017. године.

Распоред за зимски семестар:

Дан                           предмет                                                   сала

УТОРАК                                                    

14-17                Методе оптимизације                                              141

17-20                Теорија пластичности (Механика лома)                  141

 

СРЕДА

17-20                Метод коначних елемената-напредни курс            141

                (е-mail за информације branislavpujevic@yahoo.com)

 

ЧЕТВРТАК

15-18                Анализа ризика и поузданости у грађевинарству   141

 

ПЕТАК

17-20                Одабрана поглавља из статистике                          141

За остале предмете одржава се појединачна настава у види консултација са предметним професорима.

 

10-11-17
Студије

Породична фирма „Petite Geneve Petrović“, уз подршку Амбасаде Швајцарске федерације, сада већ 12.годину заредом награђује најбоље дипломце Универзитета у Београду. За овогодишњу награду могу конкурисати сви дипломци који су, без понављања године студија, дипломирали у школској 2016/2017 години са просечном оценом вишом од 9,00 (основне или мастер студије).

Компанија „Petite Geneve Petrović“одговорним пословањем и жељом да улаже у развој заједнице у којој послује, сваке године одаје признање највреднијим и најталентованијим студентима Београдског универзитета. Конкурс за награду „Круна успеха“ окупља најуспешније дипломце, младе и  перспективне људе који се налазе пред новим изазовима, као што су запослење и изградња каријере.

Сваке године, одбор за доделу награде дефинише тему есеја, након чега ужи круг пријављених дипломаца своје погледе и ставове дели кроз интервју са члановима комисије коју чини независни стручни жири. Својим талентима, успесима и животним причамакоје су увек другачије и посебне, одабрани дипломци сваке године импресионирају чланове комисије пред којом је и ове године тежак задатак, јер бирају најбоље од најбољих.

Као подстрек и мотивацију за даље усавршавање, породица Петровић одлучила је да одабрани тандем дипломаца дарује „Rolex“ часовницима, па тако награда „Круна успеха“ превазилази индивидуално признање и указује на потенцијал подршке младим стручњацима из свих области, али и на симболичан начин подстиче развој друштвене свести о будућности успешније и перспективније Србије.

Информације о конкурсу:

Конкурс је отворен до 22. 11. 2017. године. Кандидати треба да доставе следећа документа:

·         Детаљну биографију

·         Фотокопију дипломе и оверену потврду факултета о завршеним студијама

·         Фотографију новијег датума

Све додатне информације могуће је пронаћи на званичном сајту www.krunauspeha.rs, путем телефона 011/367-47-72 или мејла krunauspeha@havas.rsсваког радног дана од 12 до 16 часова.

09-11-17
Мој избор

Поштовани,

 

Обавештавамо вас да се од 07.11.2017. године, у Библиотеци и на сајту Факултета, налази Извештај Комисије за избор Марине Ашкрабић у звање асистента – студента докторских студија.

 

Извештај је доступан јавности до 22.11.2017. године.

 

07-11-17
Наука и струка

Поштовани,

 

Обавештавамо вас да се од 06.11.2017. године, у Библиотеци и на сајту Факултета, налази Извештај Комисије за избор Јована Ковачевића у звање асистента – студента докторских студија.

 

Извештај је доступан јавности до 21.11.2017. године.

06-11-17
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011