Све вести на сајту

Одбор Задужбине Ђоке Влајковића расписује конкурс за доделу награде за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду.

Више информација потражите путем линка овде.

10-12-18
Изабери ГРФ

Компанија ''Јадран'' расписује конкурс за плаћену праксу за студенте Грађевинског факултета у Београду.

Желиш да се запослиш чим завршиш факултет?

Тражиш место на ком ћеш теоријско знање надоградити практичним?

Желиш да радиш у компанији која је оријентисана ка сталном развоју и усавршавању?

ЈАДРАН је право место за тебе!

 

Пријавите се за плаћену праксу која почиње 1. марта и траје месец дана, са могућношћу сталног запослења.

Услови:

1. највише 3 испита до краја МАСТЕР студија

2. просек оцена изнад 8.00

 

Пријаве важе до 15. 12. 2018. године.

Линк за пријаву>>>овде

04-12-18
Изабери ГРФ

У четвртак 6. децембра 2018. године у Свечаној сали Грађевинског факултета, са почетком у 10 часова, обавиће се свечана додела диплома и похвалница најбољим студентима.

03-12-18
Студије

У Свечаној сали Грађевинског факултета 12. децембра 2018. од 16 до 17. 30 часова биће одржано предавање проф. архитектуре  Ендруја Чарлсона са Викторија Универзитета у Велингтону.

Више о самој теми предавања и предавачу потражите путем линка овде.

02-12-18
Наука и струка

У Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, 27. новембра 2018, професор др Миленко Пржуљ, дипл. грађ. инж. одржао је одлично посећено предавање на тему пројектовања и одржавања мостовских конструкција.

заједничка фотографија проф. Пржуља и домаћина након предавања

Теме предавања биле су:

-          Интегрални, бетонски и спрегнути мостови

-          Узроци рушења, трајност и обнова мостова

-          Како настаје пројекат моста

Професор др Миленко Пржуљ је редовни професор у пензији на Грађевинском факултету у Сарајеву, где је држао предавања из предмета Увод у мостоградњу, Мостови, Спрегнуте и преднапрегнуте конструкције.

Од 1960. до 1994. године је био водећи пројектант и руководилац сектора за мостове иконструкције у Пројектантском заводу за путеве и мостове ''Трасер'' из Сарајева. Пројектовао је велики број мостова у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Ираку, Либији, Пакистану. Од значајнијих мостова би требало истаћи мост преко Јабланичког језера и река Саве, Дрине, Неретве и Тигриса у Ираку. Био је председник Комисије за ревизију и технички пријем објеката изграђених за 14. зимске олимпијске игре одржане у Сарајеву 1984. године. Од 1995. до 2012. године је радио као ревидент и косултант за мостове и инжењерске конструкције у ДРИ Љубљана (Удружење за развој инфраструктуре) на пројектима изградње 550 км аутопутева у Словенији. Председник Друштва грађевинских конструктера Југославије је био од 1981. до 1985. године. Експерт Уједињених нација за путеве и мостове је био од 1976. до 1990. године. Добитник је награде Инжењерске коморе Словеније 2008. године за животно делона изградњи аутопутева у Словенији и признања Дружбе ДРЦ (Друштво за истраживање, развој путева и саобраћаја у Словенији) за животно дело на подручју пројектовања и изградње мостова и на подручју науке и образовања 2010. године. Професор др Миленко Пржуљ је аутор 106 стручних и научних радова, 9 монографија, и 3 уџбеника за Спрегнуте конструкције, Челичне мостове и Мостове. Аутор је и коаутор за већи део смерница и правилника за пројектовање мостова и инжењерских конструкција у Словенији, Босни и Херцеговини и Србији.

02-12-18
Наука и струка

Конференција ће се одржати у периоду од 28. до 30. новембра 2018. године у организацији Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу.

Грађевински факултет је члан Асоцијације па је присуство наставника, сарадника и студената ГРФ-а  бесплатно.

Више информација потражите путем линкова овде тј. овде.

02-12-18
Наука и струка

Сајт нашег факултета добио је нову насловну страницу која ће, надамо се, омогућити бољу комуникацију са студентима и стручном јавношћу. Сада се све актуелности могу поделити на догађаје, који су пропраћени пригодним сликама или видео записима, и стандарднe текстуалнe вести. Насловна страница приказује све актуелне догађаје и вести који су постављени у последња три дана. 

За увид у све вести (догађаје) и даље на располагању стоје линкови Вести (у заглављу сваке странице, десно), као и Све актуелности (испод колона са догађајима и вестима на насловној страници). Да подсетимо, све актуелности подељене су у пет група:

  • Изабери ГРФ  - студентски живот,
  • Упиши се - информације о текућем упису нових студената,
  • Студије - све везано за наставни процес,
  • Наука и струка  - вести из научне и стручне јавности и
  • Остале вести - сервисне информације попут ове вести.

Са насловне странице уклоњен је приказ последња три постављена документа - документима се може прићи преко линка Документа у главном менију сваке странице (последње дугме). Материјалима за учење и вестима које су везане за посебне предмете прилази се, као и до сада, преко одговарајућих предметних табли.

На крају, подсећамо посетиоце сајта да могу да претраже нашу базу свих информација путем моћног претраживача чији се интерфејс налази у заглављу сваке странице, а који за унешене кључне речи на латиници, претражује све ћириличне и латиничне текстове истовремено.  

У плану је преуређивање и других делова сајта како би се посетиоцима олакшала навигација до жељених садржаја.

02-12-18
Остале вести

Свечана академија посвећена Дану Грађевинског факултета овог децембра обележиће значајан јубилеј – 70 година самосталности у оквиру Универзитета у Београду, од 1948. године. Обележиће се још два значајна јубилеја: 172 године од оснивања Инжињерске школе у Србији и 210 година Универзитета у Београду.

Током обележавања нашег јубилеја доделиће се и награде верним члановима  колектива за 15 и 25 година рада на Факултету, признања најзаслужнијим студентима за постигнут успех у току студија, као и награде пензионисаним члановима колектива.

02-12-18
Остале вести

Са задовољством вас обавештавамо да Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организује за студенте завршних година и дипломце Универзитета у Београду програм ''Кадар да будем кадар''.

Програм ''Кадар да будем кадар'' представља серију тренинга које воде стручњаци из области људских ресурса, а с циљем унапређења вештина младих дипломаца и студената који желе да побољшају своје шансе на тржишту рада.

До сада је успешно реализовано тринеаст циклуса тренинга. Четрнаести  циклус тренинга је планиран за период од 17. 12. до 21. 12. 2018. године и биће посвећен следећим темама: Тимски рад и генерисање идеја, Лична ефикасност, Пословна комуникација, Креативност и иновације, Нове методе управљања људима.

Планирано је да програм похађа 30 високо мотивисаних младих људи, студената и дипломаца Универзитета у Београду, који ће по окончању програма добити јединствени сертификат о похађању тренинга.

Више информација и формулар за пријављивање налазе се на линку овде.

Рок за пријаву је среда, 12. децембар 2018. године.

30-11-18
Наука и струка

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива младе истраживаче – студенте докторских академских студија за учешће на научноистраживачким пројектима. Кроз овај позив укључиће се до 100 докторанада.

Рок за подношење пријаве је 14. 12. 2018.

Више информација потражите путем линка овде.

 

29-11-18
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011