Реч више

Мој избор је ГРФ!

 

Драге колеге,

Ја сам Дарко Поповић, 65/85, својевремено студент ГФ БУ, ваш колега, грађевински инжењер.

Свако ко је гледао и још се сећа серије “Грлом у Јагоде” зна да је Тале "сурови", вечити апсолвент грађевине, био први момак кога је Сека довела у кућу и упознала са родитељима. Одувек су студенти БУ, било вечити апсолвенти или студенти генерације, били посебни момци. Тада нисам ни слутио колико ће ми знање утемељено на нашем факултету донети предности наспрам колега из целог света. Све то ми је постало јасно током мог боравка и рада у УАЕ на чудесним пројектима и у комуникацији са познатим пројектантима из целог света. Наши инжењери у свету пронели су славу БУ и он се тамо са респектом цитира.

Својим садашњим колегама и младим инжењерима желим да поручим да све што сада учите, а мислите да није битно, битно је! Пројектујте темељно, до савршенства и бићете поносни власници својих пројеката. Учите стално. Будите храбри, пожртвовани и вредни пре свега. Делите своје знање са другима, то ће вам се вишеструко вратити. Само храбро кроз живот а успех и задовољство ће само доћи.

Дарко Поповић, дипл. грађ. инж., Emirates DN Engineering Consultancy

 

Драге колеге,

Ја сам Марија Рашковић, индекс 1057/96 Грађевинског факултета БУ, где сам завршила петогодишње студије на Одсеку за геодезију.

Нисам била сигурна шта бих студирала а волела сам математику. Покушала сам да упишем архитектуру, али и после проширивања листе на Архитектонском факултету ипак сам изабрала геодезију. Данас имам 10 година радног стажа у Републичком геодетском заводу и никада ми није пало на памет да се запитам да ли је то била права одлука. Геодезија, али пре свега администрација непокретности ме је сасвим освојила. Радила сам неколико врста различитих послова и сви су били доста динамични, имала сам прилике да савладавам нове вештине и усавршавам своје знање, као и да учествујем у развојним пројектима. Оно што радим ме испуњава. Чињеница је да са наших факултета у Београду излазе добри студенти и стручњаци који су уважавани у свету. Како би рекао један наш професор са геодезије – најважније је са факултета понети „инжењерску филозофију“.

Без обзира шта изаберете да студирате трудите се да постигнете разумевање за оно што учите, читајте иностране књиге и стручне часописе, пратите стручне скупове у земљи и иностранству, просто имајте интересовање за оно што вам је струка. Геодезија у већини случајева подразумева посао у државној администрацији али и лепе послове у инжењерској геодезији, и другим областима. Студије геодетског одсека, свакако, пружају добру основу да касније можете уживати у свом послу и животу.

Марија Рашковић, дипл. геод. инж., Републички геодетски завод

! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011