Све вести на сајту

Алумни асоцијација ``Rochus and Beatrice Mummert``  фондације ове године по други пут организује у Немачкој једнонедељну летњу школу за талентоване мастер студенте из централне и јужне Европе.
Циљ је да се да што већем броју студената могућност да буду део ове летње школе и раде на својим лидерским способностима, као и да стекну релевантна стручна зњања и прошире интернационалну мрежу познанстава и контаката.
Више информација потражите путем линка овде.

22-03-19
Остале вести

Савез студената Беграда у сарадњи са школом за стране језике расписује конкурс за доделу 20 стипендија за бесплатно учење страних језика.

Више информација потражите путем линка овде.

19-02-19
Остале вести

Више од 150 младих имаће јединствену прилику да се упозна са целокупним процесом интервјуа за посао или нађе прво запослење 22. фебруара на конференцији "Оригинални разговори", коју организују магазин Оригинал и Фондација Новак Ђоковић. Како написати добар `CV` и мотивационо писмо и шта је важно истаћи током разговора за жељену позицију, кандидатима ће приближити менаџери из водећих компанија из земље и региона. Пријаве су отворене на сајту http://originalmagazin.com/


Више информација можете пронаћи у прилогу.

05-02-19
Остале вести

Потребно је да попуне упитник до 17. фебруара 2019. године.


Ово истраживање има за циљ да испита потребе студената у вези са сналажењем на тржишту рада, како бисмо усавршили старе и конципирали нове програме за унапређење запошљивости. С обзиром на то да се ситуација на тржишту рада константно и брзо мења, Центар се труди да системским приступом прати те промене и делује у складу са њима.

05-02-19
Остале вести

Годишња награда "Повеља" Привредне коморе Београда додељена је Грађевинском факултету Универзитета у Београду на свечаности доделе годишњих награда у Старом двору, у петак 21. децембра. На свечаности су додељене традиционалне годишње награде и повеље ПКС - Привредне коморе Београда најбољим компанијама, институцијама и појединцима за натпросечне резултате у привређивању, развоју и доприносу успешности београдске и српске привреде у претходној години. Више информација о додели годишњих награда ПКС можете наћи на сајту http://www.kombeg.org.rs/

 

28-12-18
Остале вести

Информишите се о овим обавештењима путем линкова овде тј. овде.

27-12-18
Остале вести

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма.
Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској.
Конкурс за стипендије 2019-2020. отворен је до 18. марта. 2019.
Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:
•         мастер 2-све области
•         мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у
Београду
•         докторат у коменторству
•         стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА).

Подношење кандидатура:
Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд
vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:
http://www.institutfrancais.rs
http://www.srbija.campusfrance.org

21-12-18
Остале вести

Обавештавамо све наше студенте заинтересоване за стицање нових или додатних знања из области програмирања да имају могућност да се усаврше на том пољу уз обезбеђен попуст од 20% у школи рачунара за курсеве који почињу у децембру.

У понуди су курсеви из програмирања и WEB програмирања, као и појединачни курсеви:

*        Html5/CSS3
*        Java програмирање
*        Java - WEB сервиси
*        Java - програмирање за WEB
*        Wordpress - за почетнике
*        Wordpress - резвој тема и додатака

Више информација потражите путем линка овде.

17-12-18
Остале вести

Свечана академија одржана је 7.  децембра 2018. године у препуној Свечаној сали Факултета.

У поздравном говору декан, проф. др Владан Кузмановић, истакао је најважније правце даљег развоја Факултета.  видео

Министар Горан Триван говорио је о улози грађевинарства у области заштите животне средине. видео

О унапређењу сарадње између образовања, науке и привреде говорио је др Саша Лазовић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја.  видео

Кратки сегменти о историји стварања идентитета Грађевинског факултета и темељима препознатљиве београдске школе грађевинских и геодетских инжењера приказани су у документарном филму о Факултету. Оба дела филма можете погледати путем линкова овде: линк 1   линк 2

Најзаслужнијим установама и појединцима, са којима је Факултет имао дугу и успешну сарадњу, додељене су специјалне плакете. Добитници су: Универзитет у Београду, академик проф. др Никола Хајдин, професор Гинтер Шмит и Универзитет ,,Рур'' из Бохума, др Цезар Кеирош, Републички геодетски завод, Институту за водопривреду ,,Јарослав Черни'', ЈП Електропривреда Србије, Коридори Србије, Енергопројект Холдинг, Мостоградња и Завод за водопривреду из Бијељине.  фото

У име добитника јубиларних плакета присутнима се обратио проф. др Ненад Зрнић, проректор за међународну сарадњу.  видео

Део Свечане академије била је и додела традиционалних признања најбољим студентима Грађевинског факултета за постигнут успех на студијама у претходној школској години.

заједничка фотографија - фото;

студенти генерације: Стефан Митровић, грађевинарство - фото; Магдалена Секулић, геодезија и геоинформатика - фото

За изузетан успех у научно-истраживачком раду награду је добио доц. др Мирослав Марјановић, који је у протекле две године објавио шест радова у часописима на SCI листи, од чега пет у категорији М21.  фото

Свечану академију улепшао је хор ,,Обилић'' из АКУД ,,Бранко Крсмановић''  фото

13-12-18
Остале вести

Сајт нашег факултета добио је нову насловну страницу која ће, надамо се, омогућити бољу комуникацију са студентима и стручном јавношћу. Сада се све актуелности могу поделити на догађаје, који су пропраћени пригодним сликама или видео записима, и стандарднe текстуалнe вести. Насловна страница приказује све актуелне догађаје и вести који су постављени у последња три дана. 

За увид у све вести (догађаје) и даље на располагању стоје линкови Вести (у заглављу сваке странице, десно), као и Све актуелности (испод колона са догађајима и вестима на насловној страници). Да подсетимо, све актуелности подељене су у пет група:

  • Изабери ГРФ  - студентски живот,
  • Упиши се - информације о текућем упису нових студената,
  • Студије - све везано за наставни процес,
  • Наука и струка  - вести из научне и стручне јавности и
  • Остале вести - сервисне информације попут ове вести.

Са насловне странице уклоњен је приказ последња три постављена документа - документима се може прићи преко линка Документа у главном менију сваке странице (последње дугме). Материјалима за учење и вестима које су везане за посебне предмете прилази се, као и до сада, преко одговарајућих предметних табли.

На крају, подсећамо посетиоце сајта да могу да претраже нашу базу свих информација путем моћног претраживача чији се интерфејс налази у заглављу сваке странице, а који за унешене кључне речи на латиници, претражује све ћириличне и латиничне текстове истовремено.  

У плану је преуређивање и других делова сајта како би се посетиоцима олакшала навигација до жељених садржаја.

02-12-18
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011