Све вести на сајту

Водич  за бруцоше под називом  Стартујте паметно - изазови на почетку студирања представља део активности предвиђених Краткорочном стратегијом унапређења подршке и помоћи студентима Универзитета у Београду.  Припремили су га сарадници Универзитетског Центра за развој каријере и саветовање студената, а рецензије су потписале професорке, проф. др Вера Рајевић и проф. др Лидија Радуловић.

Сам Водич можете прегледати путем линка овде.

01-02-18
Факултетске вести

Савет Грађевинског факултета Универзитета у Београду, на седници одржаној дана 28.11.2017. године, донео је ПРАВИЛНИК о изменама и допунама Правилника o обрачуну и исплати зарада, накнада и других примања запослених на Грађевинском факултету.

Цео документ можете погледати овде.

06-12-17
Факултетске вести

Дана 01. децембра 2017. године одржана је свечана академија посвећена Дану Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Обележена су три значајна јубилеја: 171 година од оснивања Инжињерске школе у Србији, 69 година самосталности Грађевинског факултета и 209 година Универзитета у Београду. Додељене су награде верним члановима  колектива након 15 и 25 година рада на Факултету, затим признања најзаслужнијим студентима за постигнут успех у току студија, као и награде пензионисаним члановима колектива. Музички програм су, својим извођењима, увеличали: професори Музичке школе ''Живорад Грбић'' у Ваљеву, студенти Музичке академије из Београда и Академије уметности у Новом Саду.

Дан Факултета: фото1     фото2     фото3

студенти: фото1     фото2     фото3

златни индекси: фото1     фото2     фото3

 

04-12-17
Факултетске вести

Универзитет у Београду на посебној листи рангирања Шангајског универзитета у области грађевинарства рангиран је на позицији између 200-300 места.

Детаљније погледајте овде.

18-07-17
Факултетске вести

У понедељак 26.06.2017. године Грађевински факултет су посетили господин Зханг

Њеи, заменик декана са ''International Education School'', Универзитета Цханг'ан из Кине. Том приликом, гост из Кине је позвао све заинтересоване студенте дааплицирају на Универзитету Цханг'ан у оквиру програма међународнесарадње. Било је речи и о развоју заједничког програма на нашем Факултетукао и отварању заједничког истраживачко-развојног центра који би биоподршака Кинеским компанијама у Србији. Преговори су у току. Поредгосподина Зханга, у конеској делегацији био је и господин Цханг, представниккинеске компаније ''China Communication Construction Company'', која већизводи неколико пројеката у Србији и Црној Гори. Поред кинескихзваничника, састанку је присуствовао и доц. др Радојко Обрадовић, саветникпотпредседнице Владе Републике Србије и Министарке грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре г. Зоране Михајловић. На крају посете Мр Зхангје уручио Грађевинском факултету и пригодан поклон.

14-07-17
Факултетске вести

Крајем маја 2017.године у организацији Катедре за управљање пројектима у грађевинарству око 150 студената 3., 4. године и мастер студија је имало прилику да посети Рударско-топионичарски басен Бор (РТБ Бор). Инжењери РТБ Бор групе су тада упознали студенте са технологијом производње бакра и специфичностима "Пројекта реконструкције топионице и доградње фабрике сумпорне киселине" који је недавно завршен, а на којем је Грађевински факултет био ангажован у својству стручног надзора и консултанта за управљање уговором. Како је све то изгледало можете погледати на линку овде.

29-06-17
Факултетске вести

Делегација једне кинеске компаније укључена у пројекат ''Један појас-један пут'', највишег пројекта кинеске државе, боравила је на Грађевинском факултету.

Више информација потражите путем линка овде.

15-06-17
Факултетске вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011