Изабрана вест

Упис почиње од 27. децембра 2021. године попуњавањем пријаве преко веб-сајта Грађевинског факултета, на адреси: prijemni.grf.bg.ac.rs

Фонд часова је 60 (15 термина по 4 часа). Настава почиње 22. јануара 2022. и завршава се крајем маја месеца 2022. године. Настава ће бити организована суботом од 9 сати на Грађевинском факултету у Београду, Булевар краља Александра 73. У случају да полазници нису у могућности да дођу на наведену локацију, припремну наставу из математике ће моћи да прате на даљину, користећи zoom платформу.

Пипремну наставу ће држати професори и асистенти Катедре за математику Грађевинског факултета. Припремна настава ће бити организована тако да се у блок настави од 4 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту на Грађевинском факултету, или другим техничким факултетима. Прелиминарни план Припремне наставе обухвата следеће области:

 

1.    Линеарне једначине, апсолутне вредности (3 часа)

2.    Изрази и основне формуле (2 час)

3.    Квадратне једначине и неједначине (5 часова)

4.    Ирационалне једначине и неједначине (3 часа)

5.    Експоненцијална функција, једначине и неједначине (5 часова)

6.    Логаритамска функција, једначине и неједначине (5 часова)

7.    Тригонометрија (10 часова)

8.    Комплексни бројеви (3 часа)

9.    Полиноми (2 час)

10.    Прогресије (2 часа)

11.    Комбинаторика (3 часа)

12.    Планиметрија (3 часа)

13.    Стереометрија (4 часа)

14.    Аналитичка геометрија (10 часова)

За допунски самосталан рад полазници могу користити књигу:

 

• Збирка решиних задатака из математике за припремање пријемног испита на Грађевинком факултету, Аутори: А. Ерић, З. Пуцановић, В. Половина, И. Лазаревић, Академска мисао, Београд (књигa се може набавити у скриптарници Грађевинског факултета у Београду, први спрат, кабинет бр. 115).

Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу. 

ПРАТИТЕ ОВАЈ САЈТ, због могућих измена термина и додатних обавештења.

Цена курса

Цена припремене наставе је 32.000,00 динара ако се плаћа одједном, или 34.000,00 динара ако се плаћа на три рате (уплата 13.000,00 динара до 20. јануара, 11.000,00 динара до 25. фебруара и 10.000,00 динара до 18. марта). Уплате се врше искључиво на рачун Грађевинског факултета, број 841 – 1437666 – 41, са позивом на број који ће кандидати добити приликом исправног online пријављивања на сајту prijemni.grf.bg.ac.rs.

Сви полазници припремне наставе који у целости измире цену наставе имаће могућност да без накнаде полажу пријемни испит на Грађевинском факултету у Београду у јуну 2022. године (редовна цена пријаве за пријемни испит на Грађевинском факултету износи 4.000,00 динара).

Пријаве и уплата

 

• За потребе пријављивања потребно је попунити online пријаву за припремну наставу на страни: prijemni.grf.bg.ac.rs

• Kанадидат прво мора унети валидну адресу електронске поште, и кликнути на дугме „Регистрација“. На адресу електронске поште кандидат ће добити регистрациони мејл са линком за сајт prijemni.grf.bg.ac.rs и генерисаном лозинком коју треба унети у одговорајуће поље, након чега треба кликнути на „Пријава“.

• Након пријаве на сајт prijemni.grf.bg.ac.rs кандидат прво треба да кликне не ставку „Лични подаци“ на менију са леве стране, попуни ћирилицом све тражене личне податке (ако је кандидат малолетан, треба попунити и податке за његовог Заступника – родитеља или орган старатељства) и изабрати начин плаћања (32.000,00 динара одједном или 34.000,00 динара на три месечне рате). Након уноса података обавезно кликнути на дугме „Сачувај податке“.

• Након успешног уноса свих личних подтака, избором начина плаћања и чувања ових података, кликом на „Инструкције за уплату“ на главном менију са леве стране кандидат ће добити узорке уплатнице(а) са попуњеним подацима за плаћање, позивом на број, износима за уплату и роковима за реaлизацију сваке уплате. Плаћање треба извршити тачно према приложеним упутствима.

• Кликом на „Финансије“ на главном менију са леве стране кандидат добија увид у своја задужења и реализоване уплате. Након извршене уплате, обично је потребан период од 48 часова да се та уплата прокњижи на конто полазника курса.

• Пре почетка похађања наставе, полазници ће потписати Уговор са Грађевинском факултетом у коме ће се прецизирати сви детаљи. Потписивање се врши након успешног online пријaљивања, пре почетка курса, у Студентској служби Грађевинског факултета (први спрат, кабинет 118, радним даном од 9 до 15 часова). Обавезно понети личну карту. Ученици који немају личну карту треба да дођу са једним од родитеља или органом старатељства, који ће уместо њих потписати Уговор.

Додатне информације могу се добити и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и  (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

Припремна настава – често постављана питања

Коме је намењена припремна настава из математике?

Средњошколцима који желе да полажу пријемни испит из математике на Грађевинском факултету у Београду или другим техничким факултетима у 2022. години.

Где се одржава настава?

Настава се одржава у салама Грађевинског факултета, Булевар краља Александра 73 у Београду. .У случају да полазници нису у могућности да дођу на наведену локацију, припремну наставу из математике ће моћи да прате на даљину, користећи zoom платформу.

Колико ће трајати припремна настава?

Припремна настава почиње 22. јануара и завршава се крајем маја 2022. године. Одржаће се укупно 60 часова (15 термина по 4 часа). Настава ће се одвијати један пут седмично, суботом. Детаљан план наставе полазници ће добити на првом часу у суботу 22. јануара у 9.00.

Да ли се настава одржава за време празника и ђачког распуста?

Организатори наставе ће водити рачуна о одржавању наставе за време државних и верских празника (нпр. Ускрс, Први мај и сл.). Настава се неће одржавати за време тих празника, а такође се неће одржавати непосредно пре или после тих празника (два-три дана).

Где се могу добити додатне информације везане за наставу?

Информације о припремној настави могу се добити преко сајта Грађевинског факултета и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

 

27-12-21
Упиши се
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011