Изабрана вест

У четвртак 23. децембра 2021, године у Привредној комори Србије додељене су годишње награде за најбоље докторске дисертације у претходне две школске године ( 2018/2019 и 2019/2020).

Награђено је укупно 17 радова у области електротехнике, грађевинарства, шумарства, медицине, хемије, физике, фармације, технолошко-металуршких и организационих наука, а основни критеријуи при оцењивању били су релевантност научног рада, објављивање у референтним међународним часописима и применљивост у привреди, са акцентом на допринос датог решења унапређењу у привреди.

За најбоље докторске дисертације за претходне две школске године конкурисало је 37 радова са 23 факултета и шест универзитета. ПКС традиционално од 1968. године додељује Годишњу награду за најбоље докторске дисертације студентима факултета за радове који доприносе развоју науке, економије и друштва у целини.

Због епидемије коронавируса прошле године ПКС није доделила ова традиционална признања због чега су у 2021. додељене награде за две школске године.

Свечаности су, у име Грађевинског факултета, присуствовали декан Грађевинског факултета, проф. др Владан Кузмановић и продекан за науку, доц. др Мирослав Марјановић.

Добитници награда за најбоље докторске дисертације  за школску 2018/2019 годину са Грађевинског факултета су:

ДР ВЛАДАН ИЛИЋ, ДОКТОРСКИ РАД: АНАЛИТИЧКА МЕТОДА ЗА КОНТРОЛУ ПРОХОДНОСТИ И ПРОРАЧУН ЕЛЕМЕНАТА СИТУАЦИОНОГ ПЛАНА ПОВРШИНСКИХ РАСКРСНИЦА

ДР МАРИЈА ТОДОРОВИЋ, ДОКТОРСКИ РАД: ОЈАЧАЊЕ ДРВЕНИХ НОСАЧА У ЗОНИ РЕДУКЦИЈЕ ВИСИНЕ ПРЕСЕКА

Честитамо!

 

24-12-21
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011