Изабрана вест

Свечана академија поводом 25 година од оснивања Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета (АГГФ) Универзитета у Бањој Луци одржана је у петак 17. децембра 2021. године. Академији су присуствовали: проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Кузмановић, декан и доц. др Ненад Фриц, продекан за наставу Грађевинског факултета.

 

Декан, проф. др Саша Чворо, поздравио је присутне, осврнуо се на првих 25 година рада, правце будућег развоја и посебно захвалио Грађевинском факултету у Београду на изузетном доприносу у оснивању АГГФ и реализацији наставе.

 

У свом обраћању, проф. Кузмановић истакао је да ће Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци и даље имати несебичну помоћ Грађевинског факултета у Београду, али да тежиште сарадње убудуће више треба да буде на докторским студијама и међународним научноистраживачким пројектима.

 

Договорено је да АГГФ Грађевински факултет у Београду буду суорганизатори конференције "Савремена теорија и пракса у градитељству XV", који ће се одржати 16. и 17. јуна у Бањој Луци.

 

Више детаља о предстојећој конференцији можете погледати овде.

 

22-12-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011