Изабрана вест

Свечана академија поводом 175 година Грађевинског факултета одржана је 3. децембра 2021. године у Комбанк дворани. Централном догађају у години прославе јубилеја присуствовали су представници државних и привредних установа, Универзитета у Београду, високошколских институција из целог региона, као и бивши и садашњи студенти и професори Грађевинског факултета. У свом обраћању присутнима, честитке поводом јубилеја и најбоље жеље за будући наставни и научни рад упутили су: Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, академик Владимир Костић, председник САНУ и проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду. Декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић у свом обраћању говорио је о циљевима и изазовима са којима се Грађевински факултет данас суочава. Публици је представљен филм ’’Градитељи идентитета Грађевинског факултета’’, о историји Грађевинског факултета и утисцима некадашњих студената који су данас врхунски инжењери и професори престижних светских универзитета. Уручене су награде студентима генерације, награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду и Специјалне плакете заслужним професорима. У име награђених студената и наставника, присутнима су се обратили студент Јован Вученовић и професор Миодраг Јовановић. Свечана академија завршена је уметничким програмом Биг Бенд РТС-а и вокалне солисткиње Александре Бијелић.

Студенти генерације школске 2020/2021:

Јован Вученовић - студијски програм Грађевинарство

Стефан Крстић - студијски програм Геодезија и геоинформатика

Награда за изузетан успех у научно-истраживачком раду, публиковање радова у врхунским међународним часописима и подршку младим истраживачима:

в. проф. др Јелена Добрић

Специјалне плакете за изузетан допринос развоју, угледу и афирмацји факултета додељене су истакнутим професорима Грађевинског факултета у пензији:

проф. др Петар Анагности

проф. др Војо Анђус

проф. др Дејан Бајић

проф. емеритус др Драган Буђевац

проф. др Бранислав Ђорђевић

проф. др Марко Иветић

проф. др Миодраг Јовановић

проф. др Душан Јоксић

проф. др Михаило Малетин

проф. др Владимир Мићић

проф. др Михаило Мурављов

проф. др Мира Петронијевић

проф. др Живојин Прашчевић

проф. др Бранислав Ћорић

проф. др Александар Цветановић

Кратак видео са Свечане академије можете погледати овде

Петнаестоминутни филм ''Градитељи идентитета Грађевинског факултета'' можете погледати овде.

04-12-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011