Изабрана вест

Почетком недеље, 25. и 26. октобра 2021. у свечаној сали САНУ одржана је међународна конференција „Грађевинарство 2021 - достигнућа и визије“, у склопу прославе јубилеја 175 година Грађевинског факултета у Београду.

Факултет је организовао конференцију у сарадњи са Српском академијом наука и уметности, под покровитељством Инжењерске коморе Србије. На конференцији су учествовали професори са Грађевинског факултета и еминентни светски стручњаци из области грађевинарства, геодезије и геоинформатике, од којих су поједини и гостујући професори Универзитета у Београду. Предавачи су у својим радовима и излагањима представили најновија достигнућа у наведеним областима и перспективе развоја у деценијама које следе. Предавања је пратила богата академска дискусија. Конференцију је уживо пратило преко 100 учесника, као и преко 50 учесника путем онлајн платформе.

Церемонији свечаног отварања присуствовали су председник и потпредседник САНУ, чланови одељења техничких наука САНУ, ректор Универзитета у Београду, председница Инжењерске коморе Србије, државни секретари у Министарству просвете науке и технолошког развоја и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, председник Академије инжењерских наука Србије, декани техничких факултета Универзитета у Београду, грађевинских факултета из земље и региона, као и многи гости из земље и иностранства.

Радови учесника конференције публиковани су у облику пригодног Зборника радова, који ће бити дистрибуиран поштујући принципе платформе за Отворену науку.

Зборник радова са међународне конференције Грађевинарство 2021 – достигнућа и визије, одржане 25-26.10.2021. у свечаној сали Српске академије наука и уметности, можете преузети овде.

 

28-10-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011