Изабрана вест

На седници Научно-наставног већа Грађевинског факултета Универзитета у Београду одржаној 21.10.2021. године донета је одлука да Грађевински факултет не учествује у даљој реализацији и развоју пројекта Београдског метроа заснованог на нацрту Плана генералне регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде, који је септембра 2021. године урадио Урбанистички завод града Београда, а на који је Факултет поднео примедбе. Истом приликом, одлучено је да Факултет остаје посвећен пројекту метроа који ће уважити ставове Факултета о положају линија и фазности њихове изградње.

Гласању је приступило свих 139 наставника и сарадника Факултета, од којих је 90% гласало ЗА, док је против предложене одлуке било само 5 чланова Већа. На овај начин колектив је дао недвосмислену подршку настојању Факултета да у протекле 2,5 године конструктивним и добронамерним приступом унапреди овај пројекат у циљу приоритетног решавања нагомиланих саобраћајних проблема у граду. Грађевински факултет је уверен у снагу својих аргумената и верује да још увек има времена за измене и побољшање овог пројекта.

Поносни смо што је наш колектив показао висок ниво стручне и друштвене одговорности и тиме одговорио на покушаје да се релативизују ставови Грађевинског факултета о тренутном плану развоја Београдског метроа. Факултет сматра да нас 175 генерација грађевинских и геодетских инжењера обавезује да непоколебљиво заступамо и промовишемо ставове базиране на струци и науци.

27-10-21
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011