Изабрана вест

 

Током прошле недеље Грађевински факултет је био домаћин првог регионалног софтверског такмичење које је организовао Балдинистудио. У такмичењу су учествовали студенти са четрнаест факултета из пет околних земаља. Током три дана такмичења студенти су добили задатак тј пројекат који је требало да ураде, a на крају свој пројекат и презентују пред комисијом.

Прво место освојио је тим са Рударско Геолошко Грађевинског факултета Универзитета у Тузли, друго место освојио је тим Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, а треће место освојио је тим са Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Део стратегије Грађевинског факултета је да нашим студентима пружимо могућност да се додатно усавршавају и до сада је око шест стотина студената прошло обуке за рад у разним софтверима, стога нам је било велико задовољство што смо учествовали у првом регионалном такмичењу које за циљ има промоцију дигитализације грађевинске индустрије, БИМ начин рада и промоцију квалитетног пројектовања кроз тимске пројекте, а надамо се да смо били и добри домаћини.

Честитамо победничким тимовима на пласману као и свим учесницима, а посебно тиму Грађевинског факултета који су чинили наши студенти: Немања Кртинић, Јован Марковић и Иван Нацков уз менторе доц. др Ведрана Царевића и асистента Марију Петронијевић.

Видео снимак можете погледати овде.

21-07-21
Студије
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011