Све вести на сајту

Објављивање конкурса за упис студената за школску 2024/2025. годину од стране Универзитета у Београду очекује се почетком маја 2024. године, а након тога Грађевински факултет ће објавити услове и начин конкурисања за упис на Грађевински факултет Универзитета у Београду.

28-03-24
Упиши се

Национална радионица "Природом инспирисана решења за смањење ризика од поплава и суша одржаће се у среду, 3. априла 2024. године, у Свечаној сали Грађевинског факултета.

Програм радионице можете да погледате овде.

28-03-24
Наука и струка

20. саветовање СДХИ/СДХ одржаће се 1-2 априла 2024. године на Грађевинском факултету.

Програм саветовања и књигу апстраката можете да погледате овде.

Више о скупу можете да погледате овде.

28-03-24
Наука и струка

Представници Грађевинског факултета Универзитета у Београду учествовали су на Деветој међународној конференцији ГНП 2024. - “Civil Engineering – Science and Practice” која је одржана од 5. до 9. марта 2024. године у Колашину у Црној Гори. Конференцију организује Грађевински факултет Универзитета у Црној Гори заједно са Инжењерском комором Црне Горе, и има за циљ да представи најновија достигнућа и иновације из науке и праксе у области грађевинарства.

Посебна сесија поводом обележавања педесетогодишњице Универзитета у Црној Гори под називом “Capacity Building in Higher Education, Inter-project coaching session” организована је у оквиру SмartWB Erasмus+ CBHE пројекта, у којој је учествовао и вођа пилот пројекта у Србији, који се спроводи у оквиру Circ-Boost пројекта, проф. др Иван Игњатовић са Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Проф. др Иван Игњатовић искористио је ову прилику да представи пројекат Circ-Boost и његове циљеве, као и да учествује у дискусији са представницима сличних пројеката из области грађевинарства, истражујући прилике за будуће сарадње са колегама из региона.

27-03-24
Наука и струка

Обавештавамо све заинтересоване да ће се промоција књиге "Челичне конструкције у зградарству" одржати у петак 29.3.2024. године, са почетком у 12.00 ч, у свечаној сали Грађевинског факултета.

Аутори књиге су проф. др Јелена Добрић, доц. др Нина Глуховић и проф. емеритус Драган Буђевац. Рецензенти књиге су проф др Милан Вељковић, проф. др Душко Лучић и в. проф. др Милан Спремић.

27-03-24
Остале вести

У петак 22. марта 2024. године, у оквиру сајма образовања „На који ћеш факс?“ организована је регионална еколошка акција „Зелена РеГенерација“. Ова зелена иницијатива имала је за циљ да подигне свест о важности очувања животне средине међу младима и допринесе стварању чистијег и здравијег окружења.
У Београду, на  Новом Београду засађено је 60 садница, а читава акција је обогатила наш регион са 400 нових садница и ујединила учеснике-представнике школа, факултета, компанија, институција из шест земаља бивше Југославије у очувању животне средине и стварању позитивних утицаја на околину.
Еколошку акцију „Зелена РеГенерација“ подржали су Министарство просвете и Министарство животне средине, као и ЈКП Зеленило.
Грађевински факултет је учествовао у овој акцији, препознајући важност и значај одрживог развоја и заштите животне средине, а наш представник био је в. проф. Драгутин Павловић.

26-03-24
Остале вести

Избор представника Грађевинског факултета Универзитета у Београду за члана Студентског парламента Универзитета у Београду биће одржани 12. априла 2024. године у периоду од 12.00 до 15.00 часова у аули факултета на Грађевинском факултету.

Пријем кандидатуре вршиће се у периоду од понедељка 1. априла од 11.00 часова до среде 3. априла 2024. године до 15.00 часова у архиви факултета са назнаком за Бирачки одбор за спровођење избора за члана Студентског парламента Универзитета у Београду.

Услови кандидовања на изборе прописани су у документу у прилогу.

Број представника Грађевинског факултета који се бирају за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду јесте један.

Позив на изборе можете да погледате овде.

26-03-24
Остале вести

У петак 22. марта 2024. године, студенти завршних година основних и мастер студија, у оквиру стручне екскурзије, обишли су градилиште Фрушкогорског коридора. Студенти су имали прилику да се упознају са изградњом тунела „Иришки венац“ и Моста преко Дунава (L=1663 m).
Захваљујемо се домаћинима China Road and Bridge Corporation (CRBC) и Коридори Србије на топлој добродошлици, гостопримству и мноштву занимљивих и корисних информација.

25-03-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011