Све вести на сајту

Кинеска академија за свемирске технологије у сарадњи са Кабинетом министра за иновације и технолошки развој додељује стипендије за заинтресоване студенте који би желели да наставе своје студирање у Народној Републици Кини.Стипендије се односе на област свемирских технологија, сателитских система и сервиса и додељују се за мастер ниво студирања.

Више информација можете погледати овде, овде и овде. 

26-03-20
Наука и струка

Носилац Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији је ресорно министарство науке Републике Србије. Иновације могу бити од једноставних производа, па до високих технологија, при чему су све области стваралаштва равноправно заступљене. Рок за пријаву за средњошколце и студенте је истекао 26. децембра, а за категорију „реализоване иновације“ је 03. април 2020.

Више информација можете погледати овде.

26-03-20
Наука и струка

Професори, асистени и студенти су средњешколцима-будућим студентима представили Грађевински факултет Универзитета у Београду у периоду између децембра 2019. и марта 2020. године. Видео презентацију можете погледати овде.

24-03-20
Изабери ГРФ
Обавештавају се студенти да ће до даљег:
  • Библиотека факултета бити затворена,
  • сва питања студената упућена Студнентској служби треба слати искључиво електронском поштом на адресу: ss@grf.bg.ac.rs,
  • Рачунски центар бити затворен,
  • Читаоница факултета неће радити,
  • Учионица за самостални рад студената (323) ће бити затвоврена.

 

24-03-20
Студије

ОБАВЕШТЕЊЕ О НАЧИНУ ОРГАНИЗОВАЊА НАСТАВЕ НА ГРАЂЕВИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У ТОКУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ ВИРУСА „COVID 19“ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ.

20-03-20
Студије

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај датум је усвојен  резолуцијом УН и обележава се од 1993. године са циљем да се укаже на значај вода, важност заштите вода и недостатак воде за пиће у многим крајевима света. Овогодишњи слоган "Вода и климатске промене" указује на нераскидиву везу између вода и климатских промена. Више информација можете погледати овде.

На Грађевинском факултету у Београду, као највећој и најстаријој установи високог образовања из области грађевинаства у Србији и региону, изучавају се све релевантне дисциплине од значаја за коришћење, уређење и заштиту вода, што је основ за анализу и примену различитих мера адаптације на климатске промене. Факултет остварује међународну сарадњу кроз низ пројеката али и преко центра УНЕСКА друге категорије за истраживање и обуку из области урбаног одводњавања (IRTCUD) и УНЕСКО Катедре за воде и еколошки одрживи развој, који раде на Грађевинском факултету већ дуги низ година.

19-03-20
Остале вести

Државна корпорација Росатом, у сарадњи са Кабинетом министра за иновације и технолошки развој у Влади републике Србије додељује стипендије за све заинтресоване студенте из Републике Србије који би желели да наставе школовање у Руској Федерацији. Стипендије се односе на област примене нуклеарних технологија у мирнодопске сврхе и додељује се за све нивое студирања: основне, мастер и докторске студије.

Кандидати заинтресовани за могућност остваривања каријере у области примене нуклеарних технологија у мирнодопске сврхе (студенти природњачких и техничких струка), приликом избора студијског програма добили би корисне сугестије од Државне корпорације Росатом, као и Кабинета министра. Све потребне информације са детаљним упутством и пријавом могу се наћи на веб страницама овде и овде.

Такође, потребно је да се паралелно са пријављивањем на начин који је описан на сајту, заинтресовани кандидати обрате Кабинету министра за иновације и технолошки развој на мејл:nevena.boskovic@mbpi.gov.rs.

19-03-20
Наука и струка

Обавештавају се студенти да ће до даљег:
·         Библиотека факултета радити уторком и петком од 9 до 14 часова.
·         Студнентска служба радити сваког дана од 9 до 14 часова, с тим да се 
рад студентима обавља искључиво телефоном, телефон службе (011) 3218 526.
·         Рачунски центар неће радити до даљег. У случају потребе за додатним
информацијама студенти их могу добити на телефон (011) 3218 634.
·         Читаоница факултета неће радити.
·         Учионица за самостални рад студената (323) биће затворена од 18. Марта 
до 1. априла.
17-03-20
Студије

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, која је ступила на снагу 15. 3. 2020. године у 20 часова, до даљег неће бити активне наставе на Грађевинском факултету.

Начин организације наставе на даљину биће дефинисан у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Универзитета у Београду. О свим детаљима студенти и запослени биће благовремено обавештени електронским путем.

16-03-20
Остале вести

Обавештење о организовању наставе у складу са Акционим планом можете преузети овде.

15-03-20
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011