Све вести на сајту

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт, расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма. Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској. 

Конкурс за стипендије 2020-2021. отворен је до 16. марта. 2020.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

- мастер 2-све области

- мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду

- докторат у коменторству

- стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА)

- финансијска подршка за покривање трошкова уписа на државни универзитет у Француској

Подношење кандидатура:

Услови и критеријуми налазе се на:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми можете погледати на линку.

15-01-20
Наука и струка

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, надлежно за научноистраживачку делатност, у 2020. години суфинансира бројне програмске активности. Све о роковима, обрасцима и критеријумима за доделу средстава може се наћи на линку.

13-01-20
Наука и струка

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је конкурс за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Конкурс је отворен до 24. јануара 2020. године.

Више информација потражите путем линка овде.

08-01-20
Наука и струка

У сарадњи са Пословно-технолошким инкубатором техничких факултета, чији је један од оснивача и Грађевински факултет, позивамо све заинтересоване студенте на ParkUP!интезиван петодневни програм учења, рада и дружења са циљем да студенти закораче у старт-ап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје, уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног старт-апа. Следећи програм ће бити организован 19 - 26. фебруара 2020. године. Пријаве су отворене почев од 23. 12. 2019. године.

Више информација можете видети овде.

26-12-19
Наука и струка

Занимљиво предавање на тему: "Како да добијете подршку за оснивање свог старт-апа"

Позивамо све студенте који имају неку иновативну идеју на којој би желели да раде да нам се придруже на предавању током којег ћемо представљати програме на којима ради Стартит, а који пружају новчану и менторску подршку младима који желе да оснују свој старт-ап.

Стартит у сарадњи са међународним партнерима попут Google-a и огранака Европског института за иновације и технологију IТ): ClimateKICiInnoEnergyспроводи програме који су намењени стартап-има различите зрелости, од оних који су тек на почетку свог пута, до оних који траже инвестицију како би успешно наступили на међународном тржишту.

Поред ових програма, на пролеће 2020. године биће организован и програм за младе иноваторе где ће, кроз месец дана практичног рада, добити неопходна знања и алате како би своје идеје успешно претворили у бизнисе.

Током предавања посебан осврт биће посвећен програмима који подржавају идеје из области чистих технологија и енергетске ефикасности.

Предавање ће одржати Немања Миловић који у Стартиту ради као менаџер програма из Cleantechобласти и оснивач је сајта klima101.rsкоји се бави климатским променама. Немања ће учесницима представити могућности које пружају програми које води Стартит и причати о томе шта једна идеја треба да има како би могла да рачуна на ову врсту подршке.

Уколико имаш супер идеју на којој радиш и желиш да чујеш више о томе како можеш да добијеш подршку, пријави се путем формулара ОВДЕ. Након консултације са заинтересованима биће одређен и тачан термин предавања. Молимо све заинтересоване да се пријаве до понедељка, 30. децембра.

 

24-12-19
Наука и струка

Грађевински факултет је у петак, 6. децембра, Свечаном академијом обележио Дан факултета и 173 године наставе из области грађевинарства и геодезије на Универзитету у Београду. Поздравним говором, Свечану академију је отворио декан проф. др Владан Кузмановић. Осим извештаја о раду у протеклих годину дана, истакао је решеност Факултета да направи савремене студије примерене потребама 21. века и новим генерацијама студената. Велику захвалност за све успешно спроведене активности, уложен огроман рад и енергију упутио је комплетном колективу Грађевинског факултета. У препуној Свечаној сали, међу уваженим званицама били су и академик Владимир Костић, председник САНУ, проф. Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду, др Владимир Поповић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја и мр Зоран Лакићевић државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Најбољим студентима су уручена признања и награде, а колеге са Катедре за геодезију и геоинформатику, доц. Драгутин Протић и в. проф. Милан Килибарда, награђени су за изузетан успех у научно-истраживачком раду.
Честитајући Дан факултета, ректорка Универзитета у Београду приметила је да извештај о раду Грађевинског факултета практично представља и извештај о раду Универзитета, јер су активности које спроводи Факултет потпуно сагласне са циљевима Универзитета као целине.
Председник САНУ, проф. Владимир Костић, изразио је дивљење према начину на који посао на градилишту, из привида неуређености на почетку посла, прераста у складно формирану целину, тј. изграђен објекат. Истакао је да је то заслуга грађевинских инжењера, али да креативност и стваралаштво нису искључиво привилегија образованих.
Дружење и добра атмосфера су настављени на свечаном коктелу.
Фотографије са свечаности можете погледати на званичној фејсбук страници нашег факултета овде, такође исте можете преузети овде.

09-12-19
Наука и струка

Објављен је конкурс за седму генерацију програма „AmChamps 2020“ - Млади лидери промена, који је покренула Америчка привредна комора у Србији. Програм је намењен професионалном усавршавању студената, кроз синергију академског и корпоративног сектора. Пријављивање траје до 8. 12. 2019. Детаљне информације у вези са овим програмом можете погледати овде.

25-11-19
Наука и струка

Такмичење у пројектовању и изградњи мостова „Design & Construct“. Богазици универзитет у Истанбулу од 2007. године организује интернационално такмичење у изградњи челичних мостова. У току су пријаве за такмичење које ће се одржати на пролеће 2020. године, па се тимови од 4 или 5 чланова позивају да пошаљу своје апликације са пројектима најкасније до 31. децембра ове године. Тимови који прођу први круг селекције, могу почети са изградњом моста. Вишe информација о такмичењу, пропозицијама и начину пријаве заинтересовани могу пронаћи овде kао  и на фејсбук страници.

Како су текле припреме тима са нашег факултета 2018. године можете потражити овде, а како је изгледало само такмичење из њиховог угла можете погледати овде.

20-11-19
Наука и струка

У уторак, 12. новембра 2019. године, у сарадњи са компанијом „Страбаг“ организоване су презентација пројекта и обилазак радова на градилишту моста преко Саве на обилазници око Београда код Остружнице. Посета је организована за студенте мастер студија одсека за конструкције.

20-11-19
Наука и струка

Грађевински факултет Универзитета у Београду и Привредна комора Београда са поносом најављују стручно предавање на тему: "Нови језик пројектовања". Предавање ће се одржати у Свечаној сали Грађевинског факултета у петак 22. 11. 2019. са почетком у 12.00 часова. Захваљујући Балдини студију, реномирани предавачи упознаће све присутне са основним појмовима везаним за БИМ технологије, са акцентом на софтверска решења намењена грађевинском конструктерству као и примере из праксе. Грађевински факултет у Београду, као најстарија високошколска установа у области грађевинарста, и Привредна комора Београда, као генератор великог броја активности у области едукације инжењера, и у будуће ће бити носиоци активности на едукацији и имплементацији БИМ технологија у нашој земљи. Сатницу стручног предавања можете преузети овде.

18-11-19
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011