Све вести на сајту

Као и сваке године, Амбасада Француске и Француски институт, расписали су конкурс за стипендије Владе Француске за мастер 2 ниво и докторате у коменторству, за студије на француском или енглеском језику. Све области су заступљене. Студенти сами одлучују о избору студијског програма. Сваке године око педесет студената искористи финансијску подршку Владе Француске за наставак студија у Француској. 

Конкурс за стипендије 2020-2021. отворен је до 16. марта. 2020.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

- мастер 2-све области

- мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду

- докторат у коменторству

- стипендија за Националну високу школу за лепу уметност (ЕНСБА)

- финансијска подршка за покривање трошкова уписа на државни универзитет у Француској

Подношење кандидатура:

Услови и критеријуми налазе се на:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Услови и критеријуми можете погледати на линку.

15-01-20
Наука и струка

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, надлежно за научноистраживачку делатност, у 2020. години суфинансира бројне програмске активности. Све о роковима, обрасцима и критеријумима за доделу средстава може се наћи на линку.

13-01-20
Наука и струка

Студенти Мастер студија одсека за Конструкције, у оквиру предмета Лаке металне конструкције, у уторак 09.12.2019. године, посетили су фабрику за екструзију алуминијумских профила компаније Техномаркет у Панчеву. Стручна екскурзија је спроведена у организацији господина Панета Синобада, дипл. грађ. инж. и у сарадњи са копанијом Техномаркет. Студенти су имали прилику да се упознају са целокупним процесом производње екструдираних алуминијумских профила која обухвата: припрему за екструдацију алуминијумских ингота на повишеним температурама, процес есктрудације на преси, механичку обраду профила након екструдације, термичку обрада профила загревањем у коморама у циљу побољшања механичких својстава, као и финалну обраду алуминијумских профила кроз процес пластификације. Стручна екскурзија укључила је и презентацију компаније Техномаркет кроз приказ различитих система подконструкција за вентилисане фасаде који су део производног програма ове компаније. Овом приликом се захваљујемо господину Александру Живановићу, испред компаније Техномаркет, на указаном гостопримству и препознавању потребе за стицањем додатног стручног знања наших студената. Господину Панету Синобаду се захваљујемо за одличну организацију стручне екскурзије.

 

В. професор Јелена Добрић, дипл. грађ. инж

Асистент Нина Глуховић, мастер инж. грађ.

Катедра за материјале и конструкције

10-01-20
Изабери ГРФ

Обавештавају се сви кандидати који су се пријавили за похађање припремне наставе, да ће се настава одржавати сваке суботе од 10 часова у сали 123 на првом спрату Грађевинског факултета, почевши од 11. јануара 2020. године и завршно са крајем маја 2020. године.

10-01-20
Упиши се

Почиње припремна настава из математике. Можете се регистровати путем лнка ОВДЕ.

09-01-20
Упиши се

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је конкурс за стипендирање до 950 студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Конкурс је отворен до 24. јануара 2020. године.

Више информација потражите путем линка овде.

08-01-20
Наука и струка

У сарадњи са Пословно-технолошким инкубатором техничких факултета, чији је један од оснивача и Грађевински факултет, позивамо све заинтересоване студенте на ParkUP!интезиван петодневни програм учења, рада и дружења са циљем да студенти закораче у старт-ап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје, уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног старт-апа. Следећи програм ће бити организован 19 - 26. фебруара 2020. године. Пријаве су отворене почев од 23. 12. 2019. године.

Више информација можете видети овде.

26-12-19
Наука и струка

Занимљиво предавање на тему: "Како да добијете подршку за оснивање свог старт-апа"

Позивамо све студенте који имају неку иновативну идеју на којој би желели да раде да нам се придруже на предавању током којег ћемо представљати програме на којима ради Стартит, а који пружају новчану и менторску подршку младима који желе да оснују свој старт-ап.

Стартит у сарадњи са међународним партнерима попут Google-a и огранака Европског института за иновације и технологију IТ): ClimateKICiInnoEnergyспроводи програме који су намењени стартап-има различите зрелости, од оних који су тек на почетку свог пута, до оних који траже инвестицију како би успешно наступили на међународном тржишту.

Поред ових програма, на пролеће 2020. године биће организован и програм за младе иноваторе где ће, кроз месец дана практичног рада, добити неопходна знања и алате како би своје идеје успешно претворили у бизнисе.

Током предавања посебан осврт биће посвећен програмима који подржавају идеје из области чистих технологија и енергетске ефикасности.

Предавање ће одржати Немања Миловић који у Стартиту ради као менаџер програма из Cleantechобласти и оснивач је сајта klima101.rsкоји се бави климатским променама. Немања ће учесницима представити могућности које пружају програми које води Стартит и причати о томе шта једна идеја треба да има како би могла да рачуна на ову врсту подршке.

Уколико имаш супер идеју на којој радиш и желиш да чујеш више о томе како можеш да добијеш подршку, пријави се путем формулара ОВДЕ. Након консултације са заинтересованима биће одређен и тачан термин предавања. Молимо све заинтересоване да се пријаве до понедељка, 30. децембра.

 

24-12-19
Наука и струка

Грађевински факултет Универзитета у Београду је један од 28 партнера учесника на H2020 пројекту EuPOLIS“ – пројекту који је прошао фазу евалуације и налази се у фази уговарања, са планираним почетком реализације од априла 2020. године.

Integrated NBS-based Urban Planning Methodology for Enhancing the Health and Well-being of Citizens: the euPOLIS Approach

Методологија планирања урбаних средина са природом инспирисаним системима за побољшање здравља и благостања грађана: EuPOLIS“ приступ.

Пројекат EuPOLIS“  истражује комбиновање инжењерских и социолошких, али и економских и медицинских приступа, да из постојећих и нових, инжењерских и природом инспирисаних, хидротехничких и технолошких система извуче скривене потенцијале, како би се за мању цену коштања постигли већи ефекти на побољшање квалитета живота у градовима. EuPOLIS“ решења ће бити успостављена и праћена у четири европска града током периода реализације пројекта: Београд (Србија), Лођ (Пољска), Пиреј (Грчка) и Гладсаксе (Данска), где ће бити саграђени експериментални полигони са модерним решењима праћења кључних индикатора квалитета јавног здравља, благостања и квалитета животне средине. Поред четири показна града, у пројекту ће учествовати и четири града-ученика: Богота (Колумбија), Палермо (Италија), Лимасол (Кипар) и Требиње (Босна и Херцеговина).

Честитамо руководиоцу и свим члановима тима са нашег факултета - доц. др Ањи Ранђеловић и њеним сарадницима!

20-12-19
Изабери ГРФ

Грађевински факултет расписује конкурс у листу "Послови" за избор у звање и заснивање радног односа.

Више информација потражите путем линкa овде.

18-12-19
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011