Све вести на сајту

Наш колега, доцент Никола Тошић добитник је две најпрестижније постдокторске стипендије, једне из програма Марија Кири, и друге из Фулбрајтове фондације. У оквиру Фулбрајтове стипендије провешће три месеца на Универзитету Нотр Дам у Индијани бавећи се прорачунима конструкција од бетона са рециклираним и отпадним материјалима, док ће му Марија Склодовска Кири стипендија омогућити двогодишње усавршавање на Политехничком универзитету Каталоније у Барселони и рад на примени рециклираних и отпадних материјала у тзв. микроармираних бетонима – бетонима са кратким челичним, пластичним или стакленим влакнима уместо арматуре. 

Више о стипендијама и истраживачким темама којима се бави доц. Тошић можете видети у прилогу РТС-а овде.

У име колектива Грађевинског факултета у Београду – честитамо на огромном успеху и доприносу промоцији нашег факултета!

26-06-19
Изабери ГРФ

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област „Премер и уређење земљишне територије, Моделирање и менаџмент у геодезији и Земљишни информациони системи“, по конкурсу објављеном дана 29. 5. 2019. године године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

„3D катастар непокретности“


Предавање ће бити одржано у понедељак 1. 7. 2019 године у 11.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Ненад Вишњевац, маст. инж. геод.

18-06-19
Изабери ГРФ

О све већој потражњи за грађевинским инжењерима и њиховој одличној перспективи запошљавања   говорио је  гост јутарњег програма Студија Б,  продекан за наставу, доц. др Ненад Фриц.

Цео интервју погледајте овде.

03-06-19
Изабери ГРФ

Поштоване колеге,


Овогодишња Грађевинијада се одржава у Будви од 30. априла до 4. маја. Обавештавамо вас да се у том периоду неће одржавати колоквијуми и да ће свим учесницима Грађевинијаде бити оправдани изостанци са предавања и вежби.
Такође, обавештавамо вас да постоји два круга пријава.
- Први круг траје до 1. априла и цена јe 135 евра, док цена без плаћеног смештаја износи 50 евра.
- Други круг пријава траје од 1. априла до 15. априла и цена је 150 евра, док цена без плаћеног смештаја износи 65 евра.
У пун плаћени износ укључени су превоз, смештај, 4 пуна пансиона, осигурање и мајица.
У цену без плаћеног смештаја укључени су превоз, мајица и осигурање.

Студенти који се такмиче у знању и спорту плаћају субвенционисану цену од 50 евра. Квизови знања, турнир у шаху и стоном тенису на нашем факултету ће се одржати у периоду од 26 - 30. марта. Пријаве за квиз, турнире и детаљније информације можете видети на линку.

  Пријаве се врше сваког уторка и четвртка од 14-16 часова у просторијама Студентског парламента (316А). Приликом пријаве неопходно је уплатити аванс у износу од 30 евра и попунити пријаву путем линка. Последњи рок за исплату у целости је 15. април.


Уколико постоји било каквих недоумица пишите на мејл parlament@grf.bg.ac.rs или на Фејсбуку (SPGF Beograd) или Инстаграму (@spgfbeograd).

04-03-19
Изабери ГРФ

У четвртак, 28. 2. 2019. године, делегација Одсека за геодезију и геоинформатику коју су чинили наставници, сарадници и њихови студенти посетила је Геодетску техничку школу у Београду. Заинтересованим ученицима завршне године презентирани су садражај и режим студирања, перспективе запошљавањау области геодезије и геоинформатике, као и основне карактеристике из живота студената на Београдском универзитету.

За Одсек за геодезију и геоинформатику, Геодетска техничка школа представља институцију од посебне важности с обзиром да значајан број студената прве године долази управо из те школе, а такође због чињенице да су углавном наставници у Геодетској техничкој школи свршени студенти (дипломци) Одсека за геодезију и геоинфроматику.

04-03-19
Изабери ГРФ

Будућим бруцошима Грађевинског факултета и других техничких факултета на првом часу из припремне наставе добродошлицу су пожелели, поред предавача, асистента Ивана Лазаревића, декан Грађевинског факултета проф. др. Владан Кузмановић и продекан за наставу доцент др Ненад Фриц.

Овом приликом издвајамо за вас поздравни говор продекана за наставу који можете погледати путем линка овде, а цело обраћање можете погледати путем факултетског Јутјуб канала.

Додатне фотографије погледајте путем линкова испод:

фото 1

фото 2

фото 3

Сви који желе да похађају само одређене тематске целине, могу се накнадно прикључити попуњавањем онлајн формулара за пријаву: https://prijemni.grf.bg.ac.rs/

 

25-02-19
Изабери ГРФ

На Грађевинском факултету одржан је тренинг за писање пројеката финансираних из ЕУ (5 дана). Циљ је обука наставног особља да своје креативне идеје преточе у добре предлоге пројеката који ће добити ЕУ финансирање (пројекти типа ХОРИЗОН2020).

Овим се подиже и капацитет Грађевинског факултета за учествовање у научно-истраживачким и развојним пројектима.

22-02-19
Изабери ГРФ

Фонд за младе таленте Републике Србије расписује конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Више информација о условима које кандидати треба да испуњавају потражите путем линка овде.

21-12-18
Изабери ГРФ

Одбор Задужбине Ђоке Влајковића расписује конкурс за доделу награде за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду.

Више информација потражите путем линка овде.

10-12-18
Изабери ГРФ

Компанија ''Јадран'' расписује конкурс за плаћену праксу за студенте Грађевинског факултета у Београду.

Желиш да се запослиш чим завршиш факултет?

Тражиш место на ком ћеш теоријско знање надоградити практичним?

Желиш да радиш у компанији која је оријентисана ка сталном развоју и усавршавању?

ЈАДРАН је право место за тебе!

 

Пријавите се за плаћену праксу која почиње 1. марта и траје месец дана, са могућношћу сталног запослења.

Услови:

1. највише 3 испита до краја МАСТЕР студија

2. просек оцена изнад 8.00

 

Пријаве важе до 15. 12. 2018. године.

Линк за пријаву>>>овде

04-12-18
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011