Све вести на сајту

Поштоване колегинице и колеге,

Са посебним задовољством вас обавештавамо да ће Грађевински факултет у Београду посетити професор Yaron Toledo са Универзитета у Тел Авиву (Израел) http://web.eng.tau.ac.il/~toledo/wp/ . Проф. Толедо ће одржати предавање са насловом:

Marine Engineering and Eastern Mediterranean currents and waves — an attempt to acquire a wholesome understanding from theoretical, numerical modelling and field measurement perspectives

Предавање је заказано за уторак, 15. 10. 2019. године у 14ч, у Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду (Булевар краља Александра 73, 1. спрат).

Путем линка, у наставку, можете прочитати сажетак предавања.

Више информација о предавачу можете пронаћи путем линка овде.

Улаз је слободан.

08-10-19
Наука и струка

У току је пријављивање за Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић.

Пријаве трају од 1. октобра до 11. новембра 2019. године.

Више информација потражите путем линка овде.

07-10-19
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област „ Дрвене и зидане конструкције“, по конкурсу објављеном дана 18. 9. 2019. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

„Прорачун дрвених носача са редукованом висином пресека код ослонаца према Еврокоду 5“

Предавање ће бити одржано у уторак 15. 10. 2019 године у 11.00 часова, у у сали 112 на Грађевинском факултету Универзитета у Београду, Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Марија Тодоровић, маст. инж. грађ.

07-10-19
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за уже научне области „Планирање и пројектовање путева и аеродрома'' и ,,Планирање и пројектовање градских саобраћајница“, по конкурсу објављеном дана 18. 9. 2019. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

„ Пројектовање путева – планерски и геометријски приступ “

Предавање ће бити одржано у среду 16. 10. 2019 године у 12.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Владан Илић, маст. инж. грађ.

04-10-19
Наука и струка

У име Грађевинског факултета споразум је потписао проф. др Владан Кузмановић. Он истиче да потписани споразум пружа могућности за размену кадрова, научно стручних искустава и заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима. Такође, Кузмановић додаје да Грађевински факултет може дати велики допринос у реконструкцији и санацији бројних објеката и имовине коју Министарство одбране и Војска Србије имају и да обе стране очекује велики посао.

Изјаву декана можете погледати путем факултетског ЈуТјуб канала овде.

26-09-19
Наука и струка

Отворен је конкурс за упис на докторске студије, а све потребне информације можете преузети овде.

Осим општих услова конкурса, припремили смо низ истраживачких тема из разних области грађевинарства које се могу изучавати на докторским студијама и из којих могу проистећи теме докторских дисертација.

Теме можете погледати путем линкова овде:

ХВЕ

ПУТЕВИ

ТКиМК

МиК

25-09-19
Наука и струка

Обавештавамо вас да је Универзитет у Београду за своје студенте добио на располагање једну стипендију јапанске Фондације ИТО за школску 2020/21. годину. Основни услови за одобравање стипендије су следећи:

  1.. Кандидат мора бити номинован од стране Универзитета у Београду;
  2.. Кандидат мора бити држављанин Републике Србије (што доказује Уверењем о држављанству) који намерава да на наставу на одговарајућој институцију у Јапану као студент или истраживач на последипломском нивоу (мастер програм), започне од пролећа или јесени 2020. године. Област истраживања није ограничена;
  3.. Кандидат мора имати висок успех на студијама и високе личне квалитете, а такође и потребу за финансијском помоћи;
  4.. Кандидат мора по доласку у Јапан као прималац стипендије ИТО фондације присуствовати оријентационом састанку;

* Било би пожељно да кандидат у одређеном степену (''to some degree'') говори и чита јапански, али то није обавезно.

Напомињемо да ће са кандидатима који уђу у ужи избор бити организован разговор, како би кандидати могли добити номинацију Универзитета у Београду.

Пријавни формулар и Предлог садржаја активности у форми коју је одредила ИТО фондација, као и детаљне информације о самој стипендији и осталој неопходној документацији доступни су у прилогу овог мејла, као  и на сајту Универзитета у Београду (http://bg.ac.rs/sr/saradnja/stipendije-konkursi.php).

Крајњи рок за достављање комплетне конкурсне документације је 25. септембар 2019. године. Документацију, уз одговарајуће пропратно писмо у коме су наведени контакт подаци кандидата, доставити на адресу:
Универзитет у Београду, Студентски трг 1, 11000 Београд. С обзиром да се сва документација шаље у Јапан, неопходно је да она буде преведена на енглески језик, од стране судског тумача.

21-08-19
Наука и струка

Канцеларија за младе општине Чукарица организује деветнаести циклус стручне праксе намењен студентима завршних година високошколских установа и дипломцима са пребивалиштем или боравиштем на територији општине Чукарица.

Стручна пракса обављаће се у одређеним одељењима Општинске управе (економија, право, архитектура, грађевинарство, политичке науке, култура и туризам).

Програм стручне праксе одвијаће се у периоду од 2. септембра до 2. децембра 2019. године. Потребно је да до 28. августа пошаљете своју радну биографију са фотографијом на e-mail: kzm@cukarica.rs и да нагласите у којем сектору.

19-08-19
Наука и струка

У Институту “Јарослав Черни”, у уторак 23. јула 2019. године, одржан је Међународни семинар на тему једнаке доступности и приступа води у различитим регионима света под утицајем климатских промена (International Seminar on Water Equity in Different Regions of the World under the Climate Change). Уз подршку Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском, семинар су заједнички организовали:
- Центар за воде за одрживи развој и прилагођавање климатским променама под покровитељством Унеска (WSDAC) који ради у Институту „Јарослав Черни“ и
-  Центар за истраживања и обуку у области урбаног одводњавања, под покровитељством Унеска (IRTCUD) који ради на Грађевинском факултету Универзитета у Београду.
У присуству бројних учесника из земље и иностранства скуп је отворила госпођа Александра Ковач, генерални секретар Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском и руководилац групе за Унеско Министарства спољних послова Р. Србије. Радом семинара руководили су доц. др Александар Ђукић, директор ИРТЦУД центра и др Бранкица Мајкић-Дурсун, директор WSDAC центра, која је у уводном излагању представила званичан извештај Уједињених Нација о развоју сектора вода за 2019. годину, под називом „Не остављајући никога за собом“ (UN World Water Development Report 2019 – Leaving No One Behind).
Скупу је присуствовало више од 30 учесника из три земље, а своје презентације изложили су представници следећих институција: Грађевинског факултета Султан Кабуз Универзитета из Омана, Института за технологију Академије за више образовање, Манипал, Карнатака из Индије, Грађевинског факултета Универзитета у Београду, Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду и Института за водопривреду “Јарослав Черни”.

05-08-19
Наука и струка

Грађевински факултет Универзитета у Београду вас позива на јавно предавање једног од водећих светских експерата у области микроармираног бетона, 12. јула 2019.


Више информација потражите путем флајера овде.


Кратку биографију прoфесора можете погледати овде.

01-07-19
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011