Све вести на сајту

Позивају се студенти завршних година студија на Универзитету у Београду да похађају нови циклус онлајн курса „Вештине управљања каријером”, који организује Центар за развој каријере и саветовање студената.

Овај курс је идеална прилика да:

- истражите и препознате своја интересовања, потребе, знања, вештине и способности, као и да их повежете са захтевима савременог тржишта рада;
- размислите о својим каријерним циљевима и креирате каријерни план;
- примените различите методе и стратегије тражења посла;
- научите да користите различите изворе информација о савременом тржишту рада;
- саставите квалитетну пријаву за посао - радну биографију и мотивационо писмо;
- научите како да се успешно представите послодавцу на разговору за посао или праксу.

Курс почиње 9. септембра на Моодле платформи Универзитета у Београду.

Студенти самостално пролазе кроз садржаје и раде на задацима у време кад им највише одговара, у оквиру повезаних тематских целина на недељном нивоу. У периоду трајања курса, полазници имају приступ снимљеним предавањима, задацима и бројним материјалима који ће ангажовати и унапредити њихове вештине управљања каријером. Подршка и повратна информација водитеља курса је планирана и кроз онлајн консултације и онлајн састанке, а у завршници курса планирано је окупљање учесника у Ректорату, реализација једне радионице и упознавање полазника са представницима одабраних компанија са којима се реализује дугогодишња сарадња.

Курс ће се завршити 21. новембра 2024. године.

Главни циљ курса јесте пружање подршке студентима у успешном управљању својом каријером и активном укључивању на тржиште рада.

Пријаве са попуњавањем кратког регистрационог формулара овде.

Осим основних података (име и презиме, мејл адреса, факултет...), неопходно је да пошаљете и свој тренутни ЦВ на чијем усавршавању ћете радити током курса.

Рок за слање пријаве је 8. септембар 2024.

Курс су осмислиле и воде саветнице Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. Курс је намењен искључиво студентима факултета у саставу Универзитета у Београду и у потпуности је бесплатан.

Успешно похађање курса полазницима доноси уверење о похађању, додатне ЕСПБ бодове, као и упис ове ваннаставне активности у додатак дипломи.22-07-24
Остале вести

Грађевински факултет потписао је спонзорски уговор са компанијом INTERGRADNJA COOP доо, чиме је ова еминентна компанија постала Златни пријатељ Грађевинског факултета. Уговор су потписали директор компаније INTERGRADNJA COOP, господин Бојан Алексић и декан Грађевинског факултета, проф. др Владан Кузмановић.

INTERGRADNJA COOP основана је 1992. године као предузеће за инжењеринг, консалтинг, кооперацију и производњу. Основне делатности су изградња хидрограђевинских објеката, грађевинских радова нискоградње, изградња саобраћајница и спортских терена, постављање цевних инсталација, као и уређење и одржавање паркова и зелених површина.

22-07-24
Остале вести

Компанија ЗОП Инжењеринг д.о.о. постала је Платинасти пријатељ Грађевинског факултета. Спонзорски уговор су потписали генерални директор компаније др Борис Димитријевић и декан Грађевинског факултета, проф. др Владан Кузмановић.

 

ЗОП Инжењеринг д.о.о. је предузеће за пројектовање, инжењеринг и извођење грађевинских радова са седиштем у Београду и огранком у Минхену, a основано je 2002. године. Главна делатност предузећа је изградња стамбених и нестамбених зграда.

 

 

18-07-24
Остале вести

У четвртак 27. јуна 2024. године, декан Владан Кузмановић потписао је са породицом Хранисављевић Уговор о донацији финансијских средстава за стипендирање студената Грађевинског факултета.

Факултет ће ускоро расписати јавни конкурс путем којег ће бити одабрани корисници донације – примерни студенти слабијег материјалног стања.

Захваљујемо се госпођи Вери и господину Константину Хранисављевићу на овом великодушном и племенитом чину, који ће омогућити нашим студентима да се лакше изборе са академским и животним изазовима. Уверени смо да ће стипендије помоћи да се усредсреде на студије, да марљивим радом што пре остваре своје снове и дођу до дипломе.

04-07-24
Остале вести

У периоду од 20. до 24. маја ове године одржана је јубиларна 50. Грађевинијада у Требињу, БиХ. На овогодишњој Грађевинијади присуствовало је преко 1200 учесника из 8 земаља региона (Србија, БиХ, Северна Македонија, Црна Гора, Бугарска, Румунија, Хрватска и Словенија).
Студенти нашег факултета, којих је било преко 240, су са великим успехом представљали наш факултет у спортовима и квизовима знања, чиме су заслужено освојили прво месту у генералном пласману у конкуренцији од 20 факултета из региона.
Успеси наших студената су следећи:

КВИЗОВИ ЗНАЊА

1. Геодезија – 3.место
2. Путеви и саобрћајнице – 4.место
3. Металне конструкције – 1.место
4. Бетонске конструкције – 2. место
5. Хидротехника – 5.место
6. Механика тла и фундирање – 6.место
7. Технологија и организација грађења – 1.место
8. Статика конструкција – 2.место

СПОРТ – девојке

1. Одбојка – 2.место
2. Кошарка – 3.место
3. Рукомет – 1.место
4. Фудбал – 3.место
5. Пливање – 1.место

СПОРТ – мушкарци

1. Одбојка – 1.место
2. Кошарка – 1.место
3. Рукомет – 1.место
4. Фудбал – без пласмана
5. Пливање – 4.место

ШАХ – 2.место

СТОНИ ТЕНИС – 1.место
 
У генералном пласману резултат је био следећи:
1.место Београд – 94 поена
2.место Краљево - 38 поена
3.место Загреб – 28 поена
 
Честитамо нашим студентима на свим успесима у току овогодишње Грађевинијаде у нади да ће се и наредне године одазвати у великом броју. Подсећамо, Грађевинијада представља традиционално окупљање свих студената грађевинског и геодетског усмерења из свих земаља у региону.
Поред такмичења студената у знању и спорту долазак на Грађевинијаду је један од најбољих начина да се студенти из различитих земаља и градова упознају, међусобно друже и остваре контакте за цео свој живот, како приватни тако и професионални.

26-06-24
Остале вести

Задужбина Ђоке Влајковића расписује оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп стана. Више информација овде.

20-06-24
Остале вести

Институт за стандардизацију Србије, национално тело за стандардизацију, поводом свог јубилеја, 90.година постојања, објавио је Наградни конкурс за израду видео клипа о значају коришћења стандарда.Троје студената са најбољим решењем добиће новчане награде у износу од 100, 150 И 200  евра на Свечаној академији поводом јубилеја. Дозвољено је коришћење AI у креирању садржаја.

Више о самом конкурсу доступно је на линку овде.

15-06-24
Остале вести

Током последњег сусрета у овом семестру разговарамо о важном концепту развојног става " Growth Mindset ". Придружи се 2. јула у 12 часова и сазнаћеш како да унапредиш свој приступ учењу, изазовима и личном расту. Добићеш јасно објашњење шта је фиксни а шта развојни став, на који начин да прихватиш неуспех и сагледаш изазов као могућност. Гост ће бити  Стефан Думић, задужен у оквиру “HR” тима за обуку и развој запослених у компанији Л’Ореал, у девет земаља Адриа Балкан регије. Стефан се 2023. године сертификовао у Лондону за “Gallup Strengths Coaching”,  помаже људима да открију своје снаге и константно их примењују да би били успешнији како на професионалном, тако и на личном нивоу.

Пријави се путем линка овде и постави питање госту.

Зум кафица - 45 минута са..." представља формат онлајн каријерног вођења и саветовања Центра за развој каријере И саветовање студената Универзитета у Београду. Дружење студената И стручњака из пословне и академске заједнице Центра организује путем Зум платформе, у форми састанка, како би студенти Универзитета у Београду  били  мотивисани да узму активно учешћа у дискусији. Овом Зум кафицом модерираће Јелена Курјак, координаторка каријерног информисања и саветовања Центра за развој каријере. Јелена има више од 15 година искуства у каријерном вођењу и саветовању студената, реализовању радионица на тему писања ЦВ-ја, мотивационог писма, израде каријерног плана и симулације интервјуа за посао или праксу.

14-06-24
Остале вести

У уторак, 11. јуна 2024. године на Грађевинском факултету одржан је састанак професора Пекиншког универзитета за грађевинарство и архитектуру (BUCEA - Beijing University of Civil Engineering and Architecture) и управе Факултета. Састанку су присуствовали проф. др Владан Кузмановић, декан, в. проф. др Мирослав Марјановић, продекан за науку, проф. др Zhang Dayu, ректор, проф. др Jiang Jie, декан, проф. др Shi Yang и асист. He Junxiao.

Пекиншки универзитет за грађевинарство и архитектуру (BUCEA) потиче од индустријске школе коју је основала Влада династије Кинг 1907. године. BUCEA има преко 1100 наставника и особља, више од 11000 студената, преко 70000 дипломираних студената, а остварује сарадњу са 97 универзитета и истраживачких институција у 43 земље.

На састанку се разговарало о могућој будућој сарадњи између BUCEA и Грађевинског факултета, у оквиру међународног конзорцијума BRAUIC – Belt and Road Architectural University International Consortium.

13-06-24
Остале вести

Студенти 3. године студијског програма грађевинарство посетили су у четвртак, 6. јуна 2024. године, градилиште будућег мултифункционалног центра Ложионице.
Стара Ложионица изграђена је 1926. године и тада је заједно са зградом Главне железничке станице, представљала велико технолошко достигнуће.  Пренаменом, Ложионица постаје нови  урбани индуструјски центар.
Захваљујемо се љубазним домаћинима, генералном извођачу радова компанији М Ентеријер градња д.о.о. као и компанијама Машинопројект Копринг а.д. и Челик д.о.о.

12-06-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011