Све вести на сајту

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, 19. септембра 2023. године, отворена је изложба „Великани српског градитељства - од Инџинирске школе до данас“. Истоимена изложба била је приређена поводом прославе јубилеја 175 година Грађевинског факултета у марту 2022. године, у Галерији ликовне и музичке уметности САНУ у Београду.

На позив Универзитета у Крагујевцу, крагујевачкој публици је представљен већи део ове поставке: академици, професори, инжењери грађевинарства и геодезије који су предавали на Техничком/Грађевинском факултету Универзитета у Београду, у периоду од формирања Инџинирске школе до новијих дана, а чија дела представљају пионирске и визионарске подухвате.

На свечаном отварању публици су се обратили проф. Владимир Ранковић, Проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, и представници Грађевинског факултета проф. Владан Кузмановић и Јасмина  Његован-Поповић, аутор изложбе. Публика је имала прилику да погледа пригодан филм о историји Грађевинског факултета, a након тога, за присутне госте, организован је свечани коктел.

Изложба ће бити отворена до 20. октобра 2023. године.


21-09-23
Остале вести

Господин Димитрије Књегињић, директор компаније Lafarge Srbija и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић, потписали су уговор којим се компанија Lafarge придружила пријатељима Факултета.

Уговор је потписан у просторијама компаније Lafarge у Беочину, којом приликом је организован обилазак фабрике цемента и разговор са представницима менаџмента компаније.

Компанија Lafarge Srbija део је Holcim Grupe која је глобални лидер у производњи грађевинских материјала. Беочинска цементара, са преко 180 година постојања представља велики потенцијал за усавршавање наших студената, као и за развој успешне каријере наших дипломираних инжењера. Радујемо се наставку дугогодишње сарадње са искреном жељом да је и даље развијамо и унапређујемо.


30-08-23
Остале вести

У просторијама Грађевинског факултета потписан је још један спонзорски уговор којим је компанија Мостоградња ИНГ постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета.

Уговор су потписали генерални директор компаније Мостоградња ИНГ, господин Горан Петровић и декан Грађевинског факултета, професор Владан Кузмановић.

Пројектовање и изградња конструкција као што су мостови и тунели нису могући без учешћа грађевинских инжењера. У годинама које долазе, Факултет ће бити поуздан партнер задужен за образовање најбољих инжењера грађевинарства, геодезије и геоинформатике.
На тај начин компанија Мостоградња ИНГ имаће квалитетне кадрове, а наши студенти извесну перспективу и могућност запослења. Захваљујемо се на указаном поверењу и подршци која ће нам у великој мери олакшати реализацију наставног процеса, унапредити услове рада за наше наставнике и услове студирања за наше студенте.20-07-23
Остале вести

Задужбина Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића дана 21. јуна 2023. године расписала је Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пословног простора у згради Задужбине Миливоја Јовановића и Луке Ћеловића, у Београду, Кнеза Милоша бр. 2.

Више информација можете да погледате овде.

22-06-23
Остале вести

Задужбина Веселина Лучића дана 22. јуна 2023. године расписала је Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп стана Задужбине Веселина Лучића, у Београду, Улица Ђорђа Јовановича бр. 5.

Више информација можете да погледате овде.

 

22-06-23
Остале вести

Одбор Задужбине Ђоке Влајковића донео је Одлуку о расписивању конкурса за подршку студентима у стручном и научном усавршавању.
Рок за подношење пријава је од 15. јуна до 14. јула 2023. године.
Више информација можете да погледате овде.
Пријава овде.

15-06-23
Остале вести

Позивају се студенти завршне године основних и мастер студија да се пријаве за обављање студентске праксе у предузећима и установама у надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре:

•    Србија Карго (16 места)
•    Саобраћајни институт ЦИП (15 места)
•    Дирекција за железнице (3 места)
•    Институт за путеве (8 места)
•    КОРИДОРИ СРБИЈЕ (3 места)
•    Контрола летења Србије и Црне Горе SMATSA (5 места)
•    Путеви Србије ( 6 места )
•    Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије (3 места)
•    Дирекција за водне путеве (3 места)
•    Air SERBIA (50 места)
•    Инфраструктура железнице Србије (24 места)

Пракса ће трајати три месеца, уз обезбеђену новчану надокнаду за студенте и непосредно одређеног ментора из реда запослених, у периоду од 10. јула до 6. октобра.   

Највише места отворено је за студенте Саобраћајног, Грађевинског, Машинског, Електротехничког, Економског, Факултета организационих наука, а постоје места за праксу и за студенте Правног, Географског, Рударско-геолошког, Архитектонског, Технолошко-металуршког и Математичког факултета.

Пријављивање студената траје од 13. до 25. јуна 2023. на сајту Центра за развој каријере
Напомињемо да је уз пријаву потребно доставити скенирану потврду о студирању.


14-06-23
Остале вести

Спонзорски пул Грађевинског факултета од недавно је богатији за још једног ПЛАТИНАСТОГ пријатеља – FABERING DOO. Уговор о спонзорству потписали су господин Мирослав Ковачевић, директор компаније FABERING и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Kузмановић. Састанку су присуствовали доц. др Мирослав Марјановић, продекан за науку и господин Илија Радичевић, технички директор FABERING-a.

FABERING је грађевинско–извођачка фирма која се у контунуитету развија од 1989. године у Београду, са визијом да се тржишту западног Балкана пруже брзе и квалитетне услуге у области извођења грађевинских радова. Са преко 30 година искуства из области грађевинарства, FABERING гарантује висок стандард квалитета у свим фазама градње.

Захваљујемо се на великом разумевању и подршци за потребе академске заједнице. Уз вашу помоћ значајно ћемо унапредити услове студирања наших студената, а они ће, као и до сада, бити поуздан ослонац ваше компаније у годинама које долазе.


14-06-23
Остале вести

Отворене су пријаве за летњи студентски стартап камп ParkUP! у Научно-технолошком парку Београд

Постани нова стартап генерација!

НТП Београд у сарадњи са Пословно технолошким инкубатором техничких факултета организује нови студентски стартап камп ParkUP! 2023 и позива те да закорачиш у незаборавну стартап авантуру!

ParkUP! је вишедневни програм учења, рада и дружења, намењен студентима свих факултета (18-26 година) који желе да закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартапа.

Студентски стартап камп у НТП Београд биће одржан од 13. до 18. јула. 2023.
Пријаве су отворене до 28. јуна овде.

За учешће је довољна отвореност ка новим знањима. Није потребно да студенти имају оформљен тим или пословну идеју – до ње ће доћи кроз динамичан рад на кампу!

Предавања и интерактивне радионице засноване су на Леан стартуп методологији, са акцентом на дефинисању проблема и решења, профила и сегмента купаца, конкуренцији, тржишту и бизнис моделу.

Почево од 2018. године, до сада је кроз ParkUP! о основама технолошког предузетништва обучено више од 500 студената!
Закорачи и ти у незаборавну стартап авантуру!

Више информација о ParkUP! погледајте овде.12-06-23
Остале вести

У уторак 23. 05. 2023. године кадети треће године 145. класе Војне академије, модула Инжењерија, у склопу редовне наставе посетили су Грађевински факултет. Посета је организована у склопу предмета Инжињеријске конструкције 2 који се одржава у сарадњи са наставницима Грађевинског факултета. Током посете кадети су обишли Лабораторију за материјале, Лабораторију за конструкције и Лабораторију за трајност у оквиру Института за материјале и конструкције. Приликом посете кадети су се упознали са основама технологије бетона, испитивања  квалитета материјала као и испитивања трајности бетона. Кадети су имали прилику и да виде понашање дрвених CLT плоча при експлатационом оптерећењу, као и примену нових технологија у грађевинарству.
Грађевински факултет и даље остаје привржен сарадњи са Војном академијом.


06-06-23
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011