Све вести на сајту

На Грађевинском факултету 4. марта 2023. од 11 часова организована је традиционална манифестација „Отворени дан“. Последње две године дружили смо се онлајн, а ове, поново уживо, врата су била „отворена“ за све будуће студенте са којима смо  поделили динамику нашег факултета и наше струке.

Будуће колеге поздравили су декан факултета проф. др Владан Кузмановић и продекан за науку доц. др Мирослав Марјановић. Посетиоци су имали прилику да погледају филм и презентацију Грађевинског факултета, обиђу лабораторије (Лабораторија за механику тла, Лабораторија за комуналну хидротехнику и квалитет вода, Лабораторија за коловозне конструкције, Лабораторија за конструкције, Лабораторија за материјале), упознају се са представницима катедри, студентске службе, студентског парламента и сазнају све оно што их чека након уписа факултета и током студија.


06-03-23
Изабери ГРФ

У понедељак 13. фебруара 2023. гост Грађевинског факултета био је Њ. Е. Димитриос Теофилакту, Амбасадор Кипра у Србији. Састанку су присуствовали декан проф. др Владан Кузмановић, доц. др Мирослав Марјановић, продекан за науку и проф. др Вељко Милутиновић, гостујући професор нашег факултета и професор Универзитета у Индијани, САД.
На састанку су представљене актуелне активности Грађевинског факултета, разматране су могућности сарадње водећих универзитета са Кипра (Универзитет у Никозији и Кипарски технолошки Универзитет) са Грађевинским факултетом у доменима заједничког учешћа на пројектима Европске комисије и размене наставника и студената.
Поред сарадње у домену науке, дискутовано је о могућностима активног укључивања компанија са Кипра, као и компанија из Израела и Француске, у будућим научним и стручним пројектима Факултета.


20-02-23
Изабери ГРФ

Поштоване колегинице и колеге,

Представљамо вам шесту компанију стипендитора на 4. Сајму стипендија - Modulor DOO Beograd.

Ове године компанија Modulor нуди стипендије за наше студенте мастер студија на модулу Менаџмент, технологије и информатика у грађевинарству.

Сајам почиње у суботу, 26. новембра, од 12 часова.
Видимо се у Свечаној сали факултета!

18-11-22
Изабери ГРФ

Поштоване колегинице и колеге,

Представљамо вам пету компанију стипендитора на 4. Сајму стипендија - TankMont.

Ове године компанија TankMont нуди стипендије за наше студенте треће и четврте године основних студија, као и мастер студија на модулима Конструкције и Менаџмент, технологије и информатика у грађевинарству.

Сајам почиње у суботу, 26. новембра, од 12 часова.
Видимо се у Свечаној сали факултета!

18-11-22
Изабери ГРФ

Удружење инжењера консултаната Србије – ACES у сарадњи са Грађевинским факултетом Универзитета у Београду вас позива да се пријавите и резервишете своје место на  дводневној обуци:
ОД ПОНУДЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ – ПРОЈЕКАТ ИЗ УГЛА ИЗВОЂАЧА, која ће се одржати 17. – 18. августа 2022. године у Београду.
Циљ курса: упознавање полазника са најбитнијим аспектима управљања пројектима из угла извођача, као и стицање вештина (на радионици) за примену појединих метода на конкретним пројектима.
Опис курса: Првог дана курса биће обрађене теме које пресудно утичу на успех извођача на пројектима:
• Формирање понуде – сагледавање свих шест врста трошкова, формирање динамичког плана и управљање ризицима на квантификован начин.
• Краткорочно (оперативно) планирање - разрада уговорног динамичког плана на недељни и дневни ниво. Представиће се две методе: „Ласт Планнер“ и Планирање на бази циклуса рада.
• Контрола реализације (за сваки нови оперативни план) - мерење прогреса, анализа трендова применом методе зарађене вредности, корективне мере.
На радионици која ће бити организована другог дана курса полазници ће самостално вежбати:
• циклограмско планирање са анализом токова и оптимизацијом циклограма,
• мерење продуктивности и губитка продуктивности на градилишту,
• контролу времена и трошкова применом методе зарађене вредности.
Циљна група: виши и средњи менаџмент грађевинских предузећа, као и стручњаци различитог профила заинтересовани за области планирања и контроле реализације грађевинских пројеката.
Метод рада на курсу: предавања, примери, радионица и дискусија.
Предавачи:
в. проф. др Зоран Стојадиновић,
асистент Марија Ивановић дипл.грађ.инж.
КАТЕДРА ЗА УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТИМА У ГРАЂЕВИНАРСТВУ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ У БЕОГРАДУ.
Попуњен формулар за пријаву потребно је послати путем сајта sajta www.aces.rs и/или на имејл fidic@aces.rs, најкасније до 12.08.2022. године.


Више информација

Пријавни формулар

 

 

 

27-07-22
Изабери ГРФ

У складу са чланом 4. Одлуке о извођењу приступног предавања на
Универзитету у Београду (Гласник бр. 195 од 22.09.2016.) и чланом 5. Правилника о приступном предавању на Грађевинском факултету Универзитета у Београду бр.22/201-3-16 од 24.02.2017. објављује се:


ОБАВЕШТЕЊЕ ЈАВНОСТИ
О ОДРЖАВАЊУ ПРИСТУПНОГ ПРЕДАВАЊА

Кандидати
др Невена Ранковић, маст. матем.
и
др Слободан Јелић, маст. матем.

Више информација можете видети овде.

09-06-22
Изабери ГРФ

У Београду на Ади Циганлији, 27- 29.05.2022. године одржан је Светски куп у веслању. Стручни тим Института за гедезију, Грађевинског факултета у Београду у саставу:
Доц. др Јован Поповић дипл. геод. инж.,
Доц. др Милутин Пејовић дипл. геод. инж.,
Петко Вранић маст. инж. геод.,
добио је задатак да, са тачношћу ±2 cm, обележи веслачку стазу односно:

-    Стартну линију (0 m);
-    Пролазне линије (5000 m, 1000 m и 1500 m);
-    Циљну линију (2000 m).

Задатак је успешно извршен на задовољство инвеститора, Веслачког савеза Србије, који је организатор Светског купа. Стручни тим и руководство Факултета, са своје стране, такође исказују своје задовољство и захвалност Веслачком савезу Србије на изузетно коректној сарадњи и логистичкој подршци у реализацији овог посла.

31-05-22
Изабери ГРФ

Задужбина Александра Котуровића дана 30. маја 2022. године расписала је оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп стана. Текст огласа можете да погледате овде.

31-05-22
Изабери ГРФ

Програм студентских пракси - конзорцијум Bechtel-ENKA

Поштовани студенти завршних година основних и мастер студија,
Конзорцијум Bechtel-ENKA, ангажован на изградњи Моравског коридора, расписује позив за подношење пријава за студентске праксе:

The Morava Corridor Motorway Project is a 112 km dual-carriageway motorway from Pojate to Preljina in the north of Cacak. The project runs from east to west in the West Morava River valley and is seen as a key enabler of the economic corridor to the industrial city of Krusevac, and its ultimate connections to Bosnia, Montenegro and North Macedonia. The Project will connect central Serbia and the Pan-European Corridors 10 and 11. An extensive telecommunication network is also planned along the alignment to provide a Digital Corridor for improved connectivity in the region.

Bechtel-ENKA as the Contractor on this project has been in the Balkan region for more than 30 years and have built over 700 km of motorway. To perform this important infrastructure project in Serbia, Bechtel-ENKA will rely on its top-level engineering, production, quality, environment, health and safety, and sustainability standards.

Interested in joining this challenging and  highly performing project, please send your application for one of the three intern positions in BEJV to  nevena.jankovic@besmp.rs   and   vincent.nougarede@besmp.rs   .

Duties and tasks for each of the positions are described here.
One position is based in Belgrade office, the two others on site in Krusevac. Internship hiring conditions are advantageous.
Selected interns should ideally start in early April 2022 for a minimum duration of two months to be discussed and agreed upon.
    

18-03-22
Изабери ГРФ

Драги ученици, будући студенти,

Грађевински факултет Универзитета у Београду организује:

ZOOM-ПРЕЗЕНТАЦИЈУ у суботу 12. марта 2022. године у 12:00ч. На презентацији ћете сазнати све у вези са студирањем на Грађевинском факултету и имаћете могућност да директно постављате питања присутним наставницима и представницима управе, студентске службе и студентског парламента.

Придружите нам се!

ЗУМ ПРЕЗЕНТАЦИЈА
12. март          зум линк

26-01-22
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011