Све вести на сајту

Одбор Фондације Милана Стефановића – Смедеревца и супруге Даринке, на седници одржаној 5. децембра 2022. године, донео је Одлуку о расписивању конкурса за доделу стипендија Фондације Милана Стефановића – Смедеревца и супруге Даринке, за школску 2022/2023. годину.

Документа:

Конкурс

Пријава

Уговор

Уверење

06-12-22
Остале вести

Као и сваке године, првог петка у месецу децембру, Грађевински факултет обележио је Дан факултета. Ове године Факултет је прославио 176 година од оснивања и 74 године самосталности у оквиру Универзитета у Београду.
У четвртак 1. децембра 2022. у Свечаној сали факултета, као увод у свечану академију, одржана је додела похвалница студентима, свечана додела диплома студентима који су завршили основне и мастер академске студије, свечани испраћај у пензију запослених, додела јубиларних награда, златних индекса и златних диплома колегама које су уписале тј. завршиле Грађевински факултет пре 50 година.
У петак 2. децембра 2022. одржана је Свечана академија на којој су поред запослених присуствовали: представници академске заједнице, инстиуција, војске Републике Србије, јавних предузећа и приватних компанија. Присутнима су се обратили декан факултета проф. Владан Кузмановић, ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, помоћник министра просвете др Александар Јовић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић и студент генерације Матија Бошковић. У музичком делу програма учесвовао је Академски хор Обилић, а на крају програма додељене су награде за изузетан успех у научно-истраживачком раду и награде најбољим студентима.
Захваљујемо се свим присутнима који су се одазвали позиву Грађевинског факултета и својим присуством увеличали нашу прославу.


05-12-22
Остале вести


Oтворен је трећи Јавни позив за Raising starts

Овај програм је идеалан за оне који имају идеју за иновативно решење, тим и доказ
концепта. Могу се пријавити и тимови као физичка лица и уколико прођу добиће подршку
у регистрацији фирме. Овог пута су грантови повећани на до 20.000 CHF

Више информација овде.

01-12-22
Остале вести

У суботу 26. новембра 2022. одржан је 4. Сајам стипендија у организацији Студентског парламента Грађевинског факултета, Студентске организације IACES и уз покровитељство Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Студентима Грађевинског факултета, 18 компанија понудило је 48 стипендија за које је било заинтересовано око 120 студената.
Сајам стипендија представља јединствену прилику да се студенти упознају са захтевима и понудом тржишта, а у оквиру своје струке, као и да олакшају своје студирање. Са друге стране компанијама се пружа могућност да воде одговорну кадровску политику и на време обезбеде континуирани прилив нових кадрова, својих будућих колега. Велика посећеност од стране студената као и значајан број понуђених стипендија су пример добре праксе коју Грађевински факултет спроводи последњих година организовањем оваквих догађај. Сарадња са привредом, праћење захтева тржишта и побољшање материјалног положаја студената престављају један од стратешких циљева Грађевинског факултета ком ћемо и у будућности остати посвећени.

01-12-22
Остале вести

Задужбина Веселина Лучића дана 30. новембра 2022. расписује оглас за прикупљање понуда за давање у закуп стана у Ул. Венизелосова број 30.

Текст огласа можете видети овде.

Задужбина Ђоке Влајковића дана 30. новембра 2022. године расписује оглас за прикупљање понуда за давање у закуп стана у Ул. Влајковићева број 5.

Текст огласа можете видети овде.

30-11-22
Остале вести

Универзитет у Београду Грађевински факултет расписује јавни КОНКУРС за заснивање радног односа на одређено време. Више информација можете видети овде.

30-11-22
Остале вести

4. Сајам стипендија, субота, 26. новембар, 12 - 15 часова, Свечана сала факултета.

Студенти, којима је за Сајам стипендија потребна потврда о положеним испитима, могу доћи данас, 25. новембра, до 15ч,  у Студентску службу, да је преузму.

25-11-22
Остале вести

Поштоване колегинице и колеге,

Представљамо вам трианесту компанију стипендитора на 4. Сајму стипендија - INSITE NPL DOO.

Ове године компанија INSITE NPL нуди стипендије за наше студенте мастер студија на модулима Конструкције, Путеви, железнице и аеродроми и Менаџмент, технологије и информатика у грађевинарству.

Сајам почиње у суботу, 26. новембра, од 12 часова.
Видимо се у Свечаној сали факултета!

25-11-22
Остале вести


"Кадар да будем кадар” обухвата серију тренинга меких вештина које држе искусни предавачи из успешних компанија и други професионалци из области управљања и развоја кадрова. Поред тренинга који ће студентима помоћи да поставе темеље личног бренда, током програма студенти ће моћи да унапреде вештине комуникације и презентационе вештине, а радиће и на развоју моћи критичког мишљења и решавања пословних проблема.
Програм "Кадар да будем кадар” ће се реализовати од 9. до 19. децембра 2022.године, намењен је студентима завршних година основних и мастер студија, као и дипломираним студентима Универзитета у Београду (до 2 године након дипломирања).

Тренинге у осамнаестом циклусу програма Кадар да будем кадар воде:


•    Јелена     Ненадовић, експерт за едукацију и развој, “Ahold Delhaize”
•    Снежана Марковић - власница ЖМК креативне контент агенције и предузетница
•    Наташа Панчић - Групни директор људских ресурса, “Vincula Biotech Group”
•    Марија Живковић, консултант и психотерапеут, Психолошко саветовалиште Мозаик
•    Марина Петрушевски - "Advance International”, директор, консултант за људске ресурсе, тренер и коуч
•    Петар Косовац , Консултант за област лидерства, тренер и коуч

Сви тренинзи у оквиру програма су обавезни за полазнике, а након завршеног програма студенти добијају сертификат. Програм Кадар да будем кадар је у потпуности бесплатан за одабране учеснике.  

Студенти, не пропустите ову сјајну прилику за учење, усавршавање и умрежавање!
Пријавите се најкасније до 5. децембра у поноћ на линку овде.

Кадар да будем кадар је осмислио и реализује Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду од 2010. године. Програм је помогао бројним студентима у изградњи будуће каријере, а у њему је до сада учествовало преко 500 студената -полазника са Универзитета у Београду, као и преко 60 експерата из пословне заједнице.  

25-11-22
Остале вести

Поштоване колегинице и колеге,

Представљамо вам десету компанију стипендитора на 4. Сајму стипендија - Baldini studio International.

Ове године компанија Baldini Studio International нуди стипендије за наше студенте треће и четврте године основних студија и студенте мастер студија на модулу Конструкције.

Сајам почиње у суботу, 26. новембра, од 12 часова.
Видимо се у Свечаној сали факултета!

24-11-22
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011