Све вести на сајту

Изложбу „Великани српског градитељства - од Инџинирске школе до данас“ која је организована поводом прославе јубилеја Грађевинског факултета (Галерија САНУ, 30. март - 8. мај 2022.), можете  посетити виртуелном туром овде.

Шетајући витуелном туром кроз поставку изложбе, посетиоци имају прилику да упознају  великане српског градитељства - знамените личности инжењерске струке који су били носиоци државничких функција, академских титула и покретачи друштвених и културних промена у Србији.

30-09-22
Остале вести

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду реализоваће у недељу, 9. октобра 2022. године у 13 часова онлајн дружење са студентима - "Зум кафицу" посвећену теми изазова на почетку студирања.

Студенти прве године који издвоје време за ову недељну зум кафицу имаће прилике да од психолога Центра Милене Рајчевић чују савете и искуства о томе зашто је сваки почетак тежак, како прилагодити методе учења обимнијем градиву, како се уклопити у нову средину, како ефектно организовати обавезе, шта чинити у моментима треме и анксиозности, како и где потражити подршку у овим изазовним моментима.

Пријавите се до 9.10. у 10 часова путем линка овде. 

Милена Рајчевић је координаторка програма каријерне едукације у Универзитетском центру за развој каријере и саветовање студената, психолог и гешталт психотерапеут са преко десет година радног искуства у области психолошког саветовања и психотерапије.

"Зум кафица - 45 минута са..." представља формат онлајн каријерног вођења и саветовања, који је осмишљен и започет током априла 2020. како би ове услуге Центра биле доступне студентима и током периода пандемије. Дружење се организује путем Зоом платформе, у форми састанка, како би учесници били што мотивисанији да узму активно учешће у дискусији.  

30-09-22
Остале вести

Компанија Танкмонт, један од лидера у области производње и монтаже челичних конструкција, и Грађевински факултет Универзитета у Београду, потписали су уговор којим је компанија Танкмонт постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета. Уговор су потписали декан факултета проф. др Владан Кузмановић и сувласник и директор компаније Танкмонт господин Иван Ћуковић.

Захваљујући подршци компаније Танкмонт, 100 савремених рачунара опремљено је и најсавременијим мониторима, чиме су обезбеђени најбољи услови за рад студената у четири рачунарске учионице. На овај начин значајно је унапређен наставни процес кроз иновирање рачунарске инфраструктуре. Радујемо се наставку дугогодишње сарадње са компанијом која је препознатљива по квалитету својих производа на три континета и прилици да кроз научно-истраживачки процес унапредимо и додатно развијамо наш однос.

28-09-22
Остале вести

Универзитет у Београду упућује јавни позив за именовање директора Рачунарског центра Универзитета у Београду.
Јавни позив можете да погледате овде.

16-09-22
Остале вести

Еразмус генерација те зове!

Еразмус студентска мрежа те позива да постанеш део Еразмус генерација.

Уколико желиш да развијаш своје вештине у интернационалном окружењу, стекнеш нова знања и упознаш вршњаке из целе Европе, придружи се некој од локалних организација Еразмус студентске мреже у Београду, Новом Саду или Нишу и постани део Еразмус генерације.

Циљеве које заступамо, спроводимо кроз различите активности окренуте ка еколошкој одрживости, социјална инклузија и едукација младих. Како? Кроз конференције, семинаре,  радионице и остале догађаје.

Наши волонтери и локалне организације вредно раде на побољшању услова и прилика за младе, како на локалном, тако и на националном и интернационалном нивоу. Еразмус студентска мрежа је највећа студентска организација у Европи која постоји у 42 земље са преко 15.000 волонтера.

Поред учешћа у локалним догађајима, имаћеш прилику и да учиш о различитим темама које те интересују кроз интернационалне комитете и тимове који раде на решавању различитих проблема које се тичу положаја и потреба младих. Такође, ту су и интернационални догађаји који се организују широм Европе, а у којима можеш учествовати и ти.

Позив за волонтере је отворен до 14.09. у 23:59 и све информације, као и формулар за пријаву можеш наћи овде.

09-09-22
Остале вести

Драге колеге,

Можда ће вас заинтресовати овај програм Делта Холдинга!
Намењен је младима без искуства, у потрази за првим послом!
Ако сте заинтресовани посетите трибину 20. септембра 2022. u 12 часова у сали 141,
коју ће на нашем факултету одржати млади лидери претходних генерација и HR менаџери из Делта система.

P.S. Можда вас Ваш први посао чека баш овде!

Пријављивање овде.

08-09-22
Остале вести

Власник компаније Millennium Team из Београда, господин Стојан Вујко и декан Грађевинског факултета, проф. Владан Кузмановић потписали су уговор којим је компанија Millennium Team постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета.

Десетине дипломаца нашег Факултета који своје каријере успешно граде у компанији Millennium Team, најбољи су показатељ да је Грађевински факултет поуздан партнер нашим грађевинским компанијама. Уз несебичну помоћ компанија значајно ћемо унапредите услове за студирање, што ће имати утицаја и на квалитет самих студија. Немамо дилеме да ће у годинама које долазе бити све више места за наше инжењере у компанији Millennium Team која данас запошљава око 1100 људи од чега 365 инжењера и успешно послује у целом региону.

12-08-22
Остале вести

Kомпанија М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА и Грађевински факултет Универзитета у Београду потписали су уговор којим је М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета. Уговор су потписали Марко Ивић, директор М Ентеријер Градње и проф. др Владан Кузмановић, декан Грађевинског факултета.

М Ентеријер Градња се профилисала као поуздан партнер у извођењу инфраструктурних и енергетских објеката, уређењу и опремању ентеријера, поред ангажовања у високоградњи и нискоградњи. Фирма поседује стручан кадар, сопствену опрему и механизацију која је потребна за извођење и најзахтевнијих радова у грађевинској индустрији, уз поштовање рокова изградње, квалитета градње и сигурности код инвеститора.
М Ентеријер Градња изводи најзахтевније радове у складу са највишим светским стандардима.

Радујемо се будућој сарадњи са М Ентеријер Градњом!

14-07-22
Остале вести

Директор компаније REYNAERS ALUMINIUM SRBIJA, господин Саша Сретеновић и декан Грађевинског факултета, проф. Владан Кузмановић потписали су уговор којим је компанија REYNAERS ALUMINIUM постала златни пријатељ Грађевинског факултета. Потписивању је присуствовао и некадашњи студент ГРФ-а, Урош Костић, инжењер у компанији REYNAERS.

Поносни смо што смо, на обострано задовољство, започели сарадњу са водећом европском компанијом специјализованој за развој и маркетинг иновативних и одрживих алуминијумских решења, у стамбеним, пословним и индустријским објектима.

13-07-22
Остале вести

У петак 8. јула 2022. године 58 студената Државног техничког универзитета у Цириху (Швајцарска) посетило је Грађевински факултет. Посету је организовала компанија СИКА Србија. 

Током боравка на факултету, студентима су се обратили доц. др Мирослав Марјановић, продекан за науку Миљан Милановић, представник компаније СИКА, а доц. др Јелена Драгаш одржала је кратку презентацију Факултета. Након тога, студенти су посетили Лабораторију за испитивање конструкција, где их је в. проф. Марија Нефовска Даниловић упознала са испитивањима која се одвијају у Лабораторији. Студенти су имали прилику да виде нови 3Д штампач за бетонске елементе, као и узорке од унакрсно ламелираног дрвета спремне за испитивање.

Захваљујемо се компанији СИКА Србија на организацији ове посете!

11-07-22
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011