Све вести на сајту

Kомпанија М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА и Грађевински факултет Универзитета у Београду потписали су уговор којим је М ЕНТЕРИЈЕР ГРАДЊА постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета. Уговор су потписали Марко Ивић, директор М Ентеријер Градње и проф. др Владан Кузмановић, декан Грађевинског факултета.

М Ентеријер Градња се профилисала као поуздан партнер у извођењу инфраструктурних и енергетских објеката, уређењу и опремању ентеријера, поред ангажовања у високоградњи и нискоградњи. Фирма поседује стручан кадар, сопствену опрему и механизацију која је потребна за извођење и најзахтевнијих радова у грађевинској индустрији, уз поштовање рокова изградње, квалитета градње и сигурности код инвеститора.
М Ентеријер Градња изводи најзахтевније радове у складу са највишим светским стандардима.

Радујемо се будућој сарадњи са М Ентеријер Градњом!

14-07-22
Остале вести

Директор компаније REYNAERS ALUMINIUM SRBIJA, господин Саша Сретеновић и декан Грађевинског факултета, проф. Владан Кузмановић потписали су уговор којим је компанија REYNAERS ALUMINIUM постала златни пријатељ Грађевинског факултета. Потписивању је присуствовао и некадашњи студент ГРФ-а, Урош Костић, инжењер у компанији REYNAERS.

Поносни смо што смо, на обострано задовољство, започели сарадњу са водећом европском компанијом специјализованој за развој и маркетинг иновативних и одрживих алуминијумских решења, у стамбеним, пословним и индустријским објектима.

13-07-22
Остале вести

Власник компаније Јадран из Београда, господин Никола Малбаша и декан Грађевинског факултета, проф. Владан Кузмановић потписали су уговор којим је компанија Јадран постала платинасти пријатељ Грађевинског факултета.

Уз посебну захвалност за велику подршку на самом почетку пројекта реновирања учионица, са поносом истичемо да је компанија Јадран преузела комплетне молерско-фарбарске радове у свим учионицама и ходницима нашег Факултета. Ово је значајна подршка компаније чијих 400 запослених улива велико поверење, а 1500 изграђених објеката даје сигурност да ће радови бити изведени на време и у највишем квалитету.


11-07-22
Остале вести

У петак 8. јула 2022. године 58 студената Државног техничког универзитета у Цириху (Швајцарска) посетило је Грађевински факултет. Посету је организовала компанија СИКА Србија. 

Током боравка на факултету, студентима су се обратили доц. др Мирослав Марјановић, продекан за науку Миљан Милановић, представник компаније СИКА, а доц. др Јелена Драгаш одржала је кратку презентацију Факултета. Након тога, студенти су посетили Лабораторију за испитивање конструкција, где их је в. проф. Марија Нефовска Даниловић упознала са испитивањима која се одвијају у Лабораторији. Студенти су имали прилику да виде нови 3Д штампач за бетонске елементе, као и узорке од унакрсно ламелираног дрвета спремне за испитивање.

Захваљујемо се компанији СИКА Србија на организацији ове посете!

11-07-22
Остале вести

Kомпанија Elixir Group и Грађевински факултет Универзитета у Београду потписали су уговор којим је Elixir Group постала златни пријатељ Грађевинског факултета.
Потписивању је присуствовао и Стеван Одавић, директор Elixir Crafta, једне од 7 чланица PS Elixir Group.

Стручни тим Elixir Crafta пројектује и изводи интегрисана техничка решења нових инфраструктурних и супраструктурних капацитета, осигурава ефикасну сервисну подршку постојећим производним процесима хемијске дивизије као и новим инвестицијама у оквиру Индустријско хемијског парка Прахово.

Радујемо се наставку сарадње са компанијом Elixir Group и њеним чланицама, нарочито у домену развоја и стицању нових вештина наших студената, кроз  учешће на великим инвестиционим пројектима.

05-07-22
Остале вести

Компанија Хидропројекат – саобраћај постала је златни пријатељ Грађевинског факултета.
Директор компаније господин Небојша Видић и декан Грађевинског факултета професор Владан Кузмановић потписали су уговор о спонзорству, што је логичан наставак дугогодишње сарадње. У претходном периоду велики број наших студената реализовао је стручну праксу, примао стипендију или нашао запослење у овој компанији. Истовремено, компанија Хидропројекат – саобраћај и Грађевински факултет остварили су богату и успешну стручну сарадњу кроз активности на најважнијим инфраструктурним пројектима у нашој земљи.

29-06-22
Остале вести

Дана 23.6.2022. господин Стеван Ђукић – регионални менаџер компаније Xella Srbija и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Kузмановић, потписали су уговор којим је компанија Xella Srbija постала златни пријатељ Грађевинског факултета.

Захваљујемо се компанији Xella на великом разумевању и подршци за потребе академске заједнице. Уз вашу помоћ значајно ћемо унапредити услове студирања наших студената, а они ће, као и до сада, бити поуздан ослонац ваше компаније у годинама које долазе.
 

24-06-22
Остале вести

Грађевински факултет је почетком јуна месеца од реномираног интернационалног сертификационог тела TUV NORD добио сертификат којим се потврђује да наш факултет примењује систем менаџмента према захтевима стандарда ISO 9001 : 2015 у областима: Високошколско образовање, истраживања и стручна делатност у области грађевинарства, геодезије и геоинформатике. Овим је крунисан вишегодишњи рад нашег Факултета на увођењу система квалитета у практично све сфере својих делатности.  

21-06-22
Остале вести

НТП Београд у сарадњи са Пословно технолошким инкубатором техничких факултета организује нови студентски стартап камп “ParkUP! 2k22”  и позива те да закорачиш у незаборавну стартап авантуру!

ParkUP! је вишедневни програм учења, рада и дружења, намењен студентима свих факултета (18-26 година) који желе да закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартапа.

Студентски стартап камп у НТП Београд биће одржан  од 14. до 19. јула. 2022.
Пријаве су отворене до 3. јула на линку овде.

За учешће је довољна отвореност ка новим знањима. Није потребно да студенти имају оформљен тим или пословну идеју – до ње ће доћи кроз динамичан рад на кампу.

Предавања и интерактивне радионице засноване су на Lean startup методологији, са акцентом на дефинисању проблема и решења, профила и сегмента купаца, конкуренцији, тржишту и бизнис моделу.

Почево од 2018. године, до сада је кроз ParkUP! о основама технолошког предузетништва обучено више од 500 студената.

Више информација погледајте овде.

21-06-22
Остале вести

Дана 16.6.2022. госпођа Ангелина Некић – директорка компаније Delta Real Estate и декан Грађевинског факултета проф. др Владан Kузмановић, потписали су уговор којим је компанија Delta Real Estate постапа платинасти пријатељ Грађевинског факултета.
Након уговора потписаног са фирмом Velestroy, ово је још једна друштвено одговорна компанија која је препознала значај нашег Факултета и одвојила средства за пројекат Реновирања учионица, чиме ће се значајно унапредити услови рада студената на нашем факултету.
Захваљујемо се на указаном поверењу и великом разумевању и радујемо се почетку успешне сарадње.

20-06-22
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011