Све вести на сајту

Удружење ИАЦЕС ЛК Београд под покровитељством Грађевинског факултета Универзитета у Београду и ове године организује Локалну фазу такмичења "ICEC" (International Civil Engineering Competition).

У сарадњи са професорима, припремљени су  сјајни практични задаци. Такмичари ће имати прилику да покажу свој инжењерски начин размишљања у области хидротехнике, као и  конструкција, али и да се феноменално забаве и науче нешто ново. Такмичење се састоји од 3 задатка - два практична, а трећи је квиз знања. Сваку екипу чине 3 члана, чиме се подстиче тимски рад у циљу решавања задатих проблема на креативан и иновативан начин. Победнички тим локалне фазе такмичења пласира се на Финалну фазу такмичења, где ће имати шансу да покаже своје знање међу бројним студентима грађевинарствакоји долазе са свих страна света. Финална  фаза ће се одржати од 14.07. до 21.07. у Темишвару, Румунија. Пријаве путем линка овде.

За више информација посетите инстаграм профил: @iaces_lcbelgrade

15-04-24
Остале вести

Студентски парламент Грађевинског факултета позива студенте да у што већем броју искористе своје право и учествују на изборима за представника студената Грађевинског факултета у Студентском парламенту Универзитета у Београду.
Избори ће се одржати у петак 12.4.2024. године у периоду од 12 до 19 ч у аули факултета.
Гласање ће бити могуће уз индекс (студентска картица) или увидом у студентски е-профил и личном картом на увид.

11-04-24
Остале вести

Уговори о студентском кредиту и студентским стипендијама за школску 2023/2024. годину могу се преузети у Студентској служби, сваког радног дана од 11 до 13 часова

08-04-24
Остале вести

Коначну листу евидентираних кандидата за редовне изборе за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду на изборној јединици Грађевински факултет можете погледати овде.

На седници одржаној 8. априла 2024. године, Бирачки одбор донео је одлуку да се избори заказани за петак 12. април 2024. године, у периоду од 12 до 15ч, одрже у периоду од 12 до 19ч, како би се омогућило што већем броју заинтересованих студената да искористе своје бирачко право.

08-04-24
Остале вести

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, уз подршку одабраних представника послодаваца са којима се остварује сарадња, реализоваће тросатни саветодавни програм под називом “Си-ви (CV) клиника на твом факултету”.
Позивају се студенти - који желе да сазнају како да се представе на најбољи начин у пријавним документима за посао, праксу или стипендије - да искористе прилику да кроз разговор са каријерним саветницима из Центра и искусним стручњацима из области људских ресурса сазнају које су најчешће грешке у радној биографији и како да их избегну.
“Си-ви (CV) клиника” ће се реализовати на Грађевинском факултету у свечаној сали,  у петак, 12. априла 2024. од 12 до 15 часова.
Молимо заинтересоване да се пријаве путем линка овде, како би осигурали место на догађају.

05-04-24
Остале вести

У оквиру циклуса представљања факултета Универзитета у Београду, у четвртак, 11. априла 2024., у 18. часова, у СКЦ-малој сали/ Краља Милана 48, продекан за наставу Грађевинског факултета, доц. др Ненад Фриц, представиће ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ.

05-04-24
Остале вести

Прелиминарну листу кандидата за редовне изборе Студентског парламента Универзитета у Београду можете да погледате овде.

04-04-24
Остале вести

Факултет наука о води из Баје у Мађарској вратио се устаљеној пракси организивања школе хидрометрије за студенте из региона. Овогодишња школа хидрометрије одржаће се од 13. до 18. октобра 2024. године. 

Званичну страницу факултета са извештајем из прошлогодишње школе  можете да погледате овде.

Презентације о школи хидрометрије у Баји са скупова студената хидротехнике одржаних 2019. и 2023. године можете да погледате овде:  Теренска мерења у летњој школи хидротехнике, Летња школа хидрометрије у Баји у Мађарској.

Пријаву за учешће можете да попуните овде.

Рок за пријављивање је 20. мај 2024. године до 12 часова (подне)

Моле се сви заинтересовани да се након пријављивања јаве локалном координатору проф. Дејани Ђорђевић.


04-04-24
Остале вести

Обавештавамо све студенте основних академских студија Грађевинског факултета Универзитета у Београду да је Универзитет у Београду расписао конкурс за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената у 2023. години, за доделу награде за најбољи рад из сваке групације факултета.

Услови конкурса су:

1.    Право учешћа имају сви студенти основних академских студија;
2.    Рок за пријаву радова Факултету је 15. април 2024. године;
3.    Да je рад израђен у претходној календарској години;
4.    Писмени, дипломски, семинарски и други студентски радови који представљају наставну обавезу не могу бити поднети на конкурс;
5.    Радови се достављају у штампаној форми Општој служби Факултета, канцеларија 117, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова, а у електронској форми на мејл: gfnauka@grf.bg.ac.rs
6.    Уз рад доставити податке: име и презиме, година студија, студијски програм, контакт адреса и телефон.

Расписани конкурс је доступан на сајту Универзитета у Београду у делу јавни позиви/студенти, на линку овде.

26-03-24
Остале вести

Избор представника Грађевинског факултета Универзитета у Београду за члана Студентског парламента Универзитета у Београду биће одржани 12. априла 2024. године у периоду од 12.00 до 15.00 часова у аули факултета на Грађевинском факултету.

Пријем кандидатуре вршиће се у периоду од понедељка 1. априла од 11.00 часова до среде 3. априла 2024. године до 15.00 часова у архиви факултета са назнаком за Бирачки одбор за спровођење избора за члана Студентског парламента Универзитета у Београду.

Услови кандидовања на изборе прописани су у документу у прилогу.

Број представника Грађевинског факултета који се бирају за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду јесте један.

Позив на изборе можете да погледате овде.

26-03-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011