Све вести на сајту

Срећни новогодишњи и божићни празници!

На Грађевинском факултету 2021. година је изгледала овако.

 

Видимо се у Новој 2022!

31-12-21
Изабери ГРФ

Одбор Задужбине Љубице М. Здравковић, на сeдници одржаној 10. новембра 2021. године, донео је одлуку о расписивању конкурса за доделу стипендије задужбине Љубице М. Здравковић за школску 2021/2022.

Овде можете преузети документа:
Конкурс
Пријава
Изјава

10-11-21
Изабери ГРФ

Обавештење о одржавању приступног предавања кандидата др Ђорђа Вучковића маст. мат. и др Марка Пешовића маст. мат. . Више информација можете погледати овде.

26-07-21
Изабери ГРФ

Обавештавају се сви заинтересовани кандидати, који су пријемни испит из математике полагали на другим факултетима Универзитета у Београду, да могу конкурисати за попуну слободних места за упис на Грађевински факултет. У ПОНЕДЕЉАК 12.7. и УТОРАК 13.7. од 11-13ч, на шалтеру Студентске службе могу конкурисати за преостала места за упис на прву годину основних академских студија и то:

Студијски програм Грађевинарство - 40 места на самофинансирању

Студијски програм Геодезија - 10 места на терет буџета Републике Србије и 15 места на самофинансирању

Студисјки програм Геоинформатика - 14 места на терет буџета Републике Србије и 9 места на самофинансирању

10-07-21
Изабери ГРФ

Светски дан интелектуалне својине обележава се 26. априла у циљу подсећања на улоге коју права интелектуалне својине имају у подстицању иновација и креативности. Ове године, поводом обележавања 100. годишњице Завода за интелектуалну својину, а са циљем промовисања значаја заштите интелектуалне својине за развој савремене економије и друштва, спроведен је конкурс за доделу награда Светске организације за интелектуалну својину (WIPO) у  категоријама стваралаштва. 

1. Проналазач или група проналазача за патент (WIPO Medal for Inventors)
2. Правна лица за регистрован индустријски дизајн (WIPO IP Enterprise Trophy)
3. Аутор за монографско дело/студијску изложбу у области друштвено хуманистичких наука (WIPO Medal for Creativity)
4. Ученик или групa ученика средње школе за проналазак (WIPO School children’s Trophy)

Додела награда одржаће се у понедељак 26. априла 2021. у 13ч, пренос уживо на YouTube каналу, линк овде

Након додела награда представиће се споразуми о сарадњи Завода са Научно-технолошким парком Београд и тимом Најбоље технолошке иновације.

19-04-21
Изабери ГРФ

22. март је Светски дан вода и обележава се у циљу подизања свести о глобалној кризи са водом, а основни фокус обележавања је подршка постизању циља одрживог развоја и обезбеђивање воде за све до 2030. године.

Тема Светског дана вода 2021. је вредновање воде. Вредност воде је много већа од њене цене jeр она има огромну вредност за домаћинство, храну, културу, здравство, образовање, економију и природно окружење. Ако превидимо било коју од ових вредности, ризикујемо да лоше управљамо овим коначним, незаменљивим ресурсом а без свеобухватног разумевања праве, вишедимензионалне вредности воде, нећемо моћи да заштитимо овај критични ресурс у корист свих.

На нашем Факултету, у оквиру модула Хидротехника и водно еколошко инжењерство будући инжењери се спремају зе решавање и оваквих глобалних проблема.

19-03-21
Изабери ГРФ

Поводом манифестације „ОТВОРЕНИ ДАН“, која се традиционално одржава сваке године на Грађевинском факултету, а намењена је будућим студентима, данас је на нашем јутјуб каналу одржана премијера филма којим смо желели да представимо, приближимо и појаснимо  студирање на Грађевинском факултету и посао инжењера грађевинарства, геодезије и геоинформатике.

Филм можете погледати овде

0:00 Увод 

0:25 Говор декана 

3:16 Виртуелна тура по салама 

4:36 Информације о упису и студијама 

17:20 Лабораторија за геоинформатику 

19:49 Лабораторија за хидротехнику 

21:53 Лабораторија за геодезију 

23:15 Лабораторија за испитивање коловозних конструкција 

25:22 Лабораторија за материјале 

31:15 Лабораторија за механику тла 

33:34 Реч студента 

40:54 Завршна реч продекана за наставу

 

27-02-21
Изабери ГРФ

У суботу, 27. Фебруара у 12ч, Грађевински факултет, преко свог јутјуб канала, организује ОТВОРЕНИ ДАН намењен средњошколцима завршних разреда који ће имати прилику да сазнају више о могућностима које их очекују када заврше факултет, о томе шта се изучава на појединим студијским програмима: Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика, као и о самом процесу уписа и пријемном испиту. Осим тога, будуће студенте очекује виртуелна шетња факултетом, слушаоницама, рачунарским центром и лабораторијама, као и краћи филм о историји Грађевинског факултета.

Добродошли!

https://www.youtube.com/channel/UCtxR4zipKt7qtztVI9p2aQw

22-02-21
Изабери ГРФ

Као и претходних субота током фебруара и ове суботе 20. фебруара у 12 часова, на ZOOM презентацији, наши млади наставници, асистенти и студенти представиће средњошколцима –будућим студентима и колегама све у вези  са студирањем на нашем Факултету (студијски предмети, организација наставе, професионална каријера…)

 

Приступ преко линка:

https://zoom.us/j/92219180011?pwd=R1QzUmtlajJaZXBRbzJRdXBJdGVWdz09

MeetingID: 92219180011

Passcode: 441748

17-02-21
Изабери ГРФ

У интервју за РТС, декан, проф. др Владан Кузмановић говорио је  о новим могућностима за студенте који ове године буду уписали Грађевински факултет као и о припремној настави за полагање пријемног испита која почиње ускоро.  Видео снимак можете погледати овде

29-01-21
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011