Све вести на сајту

Почетак наставе и образовања у области грађевинарства и геодезије на високошколском нивоу везује се за 19. јун 1846. године када је формирана Инжењерска школа при Лицеју у Београду. Оснивач и идејни творац Инжењерске школе био је инжењер Атанасије Николић (1803-1882), први ректор Лицеја, а касније и покретач Српске академије наука и уметности. Професори Инжењерске школе су били: Атанасије Николић (Практична геометрија-геодезија, Немачки језик), Игњат Станимировић (Немачки језик), Август Церман (Рачуница, Алгебра, Геометрија, Механика), Јан Неволе (Цртање и опште). Студије су трајале три године.
Током протеклих 175. година од када је почела настава из области грађевинарства и геодезије, мењале су се структуре образовања, политичке прилике, закони, наставни планови а ми смо посебно поносни на чињенице да се област грађевинарства и геодезије  изучавала готово од самих зачетака образовања у Србији, да су на нашем Факултету предавала велика имена српског градитељства и да је са факултета бирано 16 редовних и 6 дописних чланова САНУ и других иностраних академија.

Више о историјату Грађевинског факултета можете погледати овде

21-06-21
Остале вести

Фестивал ISWiB, један од највећих студентских фестивала у југоисточној Европи, отворио је пријаве за своје волонтере који ће у периоду од 6. до 13. августа учествовати у реализацији истог. Конкурс је сачињен из два круга. Први круг је форма коју треба попунити до 11. јуна, а други круг је интервју уживо. Више о овоме можете погледати овде.


 

09-06-21
Остале вести

Декан Грађевинског факултета проф. др Владан Кузмановић о изменама које очекују нове генерације студената-нови студијски програми и нова акредитација. Видео снимак можете погледати овде.

02-06-21
Остале вести

Фондација Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке 26. маја 2021. године расписује оглас за прикупљање писмених понуда за давање стана у закуп. Текст огласа можете погледати овде.

26-05-21
Остале вести

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду овог лета организује још један курс „Вештине управљања каријером”. Главни циљ курса јесте пружање подршке студентима у успешном управљању својом каријером и активном укључивању у тржиште рада.

Овај курс је идеална прилика да:

  • научите да користите различите изворе информација о савременом тржишту рада;
  • истражите и препознате своја интересовања, потребе, знања, вештине и способности, као и да их повежете са захтевима савременог тржишта рада;
  • размислите о својим каријерним циљевима и креирате каријерни план;
  • примените различите методе и стратегије тражења посла;
  • саставите квалитетну пријаву за посао - радну биографију и мотивационо писмо;
  • и научите како да се успешно представите послодавцу на разговору за посао или праксу.


Курс ће у целости бити одржан на Moodle платформи, од 7. јуна до 11. јула. У периоду од 5 недеља, полазници курса ће имати приступ снимљеним предавањима, задацима и бројним материјалима који ће ангажовати и унапредити њихове вештине управљања каријером.

Уколико се приближавате крају својих студија или желите да сазнате нешто више о свету рада, пријавите се за учешће у курсу „Вештине управљања каријером” попуњавањем кратког регистрационог формулара овде.
Осим основних података (име и презиме, мејл адреса, факултет...), неопходно је да пошаљете и свој тренутни CV на чијем усавршавању ћете радити током курса.

* Рок за слање пријаве је 7. јун 2021. године у 9 сати.

25-05-21
Остале вести

Грађевински факултет Универзитета у Београду расписује конкурс за избор у звање и заснивање радног односа. Више детаља можете погледати ОВДЕ.

12-05-21
Остале вести

Грађевински факултет расписује КОНКУРС за послове радног места Стручнотехничког сарадника за студије и студентска питања, за једног извршиоца, са пуним радним временом, на одређено време од годину дана.

Више информација потражите путем линка овде.

 

 

14-04-21
Остале вести

Дан студената обележава се четвртог априла, а на тај дан рођен је и академик Никола Хајдин (1923-2019), некадашњи професор Грађевинског факултета и председник Српске академије наука и уметности (2003-2015). Академик Хајдин је био један од водећих светских стручњака у области пројектовања мостова и лучних брана, а његови мостови са косим затегама представљају светско достигнуће у изградњи мостова. Грађевински факултет са поносом негује успомену на своје некадaшње професоре, инжењере, чија се дела налазе широм светакоји су својим академским и градитељским подухватима оставили богато наслеђе. Нашим студентима честитамо Дан студената са жељом да се својим радом упишу у ред оних инжењера који су својим делима оставили неизбрисив траг током 175 година дуге традиције постојања Грађевинског факултета.

02-04-21
Остале вести

Према допису који је Грађевински факултет добио од Завода за здравствену заштиту студената, одобрена је вакцинација студената који имају неки хендикеп или потребу за посебном подршком, као и студената са тешким болестима (малигнитети, системске и теже хроничне болести) где су приоритет студенти из колективног смештаја.

Позивамо све студенте који припадају некој од горе наведених група, а који су заинтересовани за вакцинацију, да се пријаве Служби за студентска питања Грађевинског факултета слањем електронске поште на имејл адресу ss@grf.bg.ac.rs.

У мејлу је потребно навести име, презиме, контакт телефон и имејл адресу.

Рок за пријављивање је закључно са датумом 15.02.2021. године.

09-02-21
Остале вести

У школској 2019/2020 осам студената је добило награде из фондова Факултета за најбољи мастер рад. Честитамо добитницима који овим признањем заокружују свој досадашњи рад и желимо им пуно успеха у даљој инжењерској каријери.

 Списак студента чији су мастер радови проглашени за најбоље:

МАРКО БАЈИЋ

МИЛИЦА ВИДОВИЋ

АЛЕКСАНДАР ГРУЈИЋ

УРОШ МИРКОВИЋ

ТИЈАНА ОБРАДОВИЋ

МИЛОШ ПАНТЕЛИЋ

БРАНИСЛАВ ПРОРОЧИЋ

АРМИН ХАМИДОВИЋ

 

*кликом на име отворићете презентацију награђеног мастер рада

 

08-12-20
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011