Све вести на сајту

22. март је Светски дан вода и обележава се у циљу подизања свести о глобалној кризи са водом, а основни фокус обележавања је подршка постизању циља одрживог развоја и обезбеђивање воде за све до 2030. године.

Тема Светског дана вода 2021. је вредновање воде. Вредност воде је много већа од њене цене jeр она има огромну вредност за домаћинство, храну, културу, здравство, образовање, економију и природно окружење. Ако превидимо било коју од ових вредности, ризикујемо да лоше управљамо овим коначним, незаменљивим ресурсом а без свеобухватног разумевања праве, вишедимензионалне вредности воде, нећемо моћи да заштитимо овај критични ресурс у корист свих.

На нашем Факултету, у оквиру модула Хидротехника и водно еколошко инжењерство будући инжењери се спремају зе решавање и оваквих глобалних проблема.

19-03-21
Изабери ГРФ

Поводом манифестације „ОТВОРЕНИ ДАН“, која се традиционално одржава сваке године на Грађевинском факултету, а намењена је будућим студентима, данас је на нашем јутјуб каналу одржана премијера филма којим смо желели да представимо, приближимо и појаснимо  студирање на Грађевинском факултету и посао инжењера грађевинарства, геодезије и геоинформатике.

Филм можете погледати овде

0:00 Увод 

0:25 Говор декана 

3:16 Виртуелна тура по салама 

4:36 Информације о упису и студијама 

17:20 Лабораторија за геоинформатику 

19:49 Лабораторија за хидротехнику 

21:53 Лабораторија за геодезију 

23:15 Лабораторија за испитивање коловозних конструкција 

25:22 Лабораторија за материјале 

31:15 Лабораторија за механику тла 

33:34 Реч студента 

40:54 Завршна реч продекана за наставу

 

27-02-21
Изабери ГРФ

У суботу, 27. Фебруара у 12ч, Грађевински факултет, преко свог јутјуб канала, организује ОТВОРЕНИ ДАН намењен средњошколцима завршних разреда који ће имати прилику да сазнају више о могућностима које их очекују када заврше факултет, о томе шта се изучава на појединим студијским програмима: Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика, као и о самом процесу уписа и пријемном испиту. Осим тога, будуће студенте очекује виртуелна шетња факултетом, слушаоницама, рачунарским центром и лабораторијама, као и краћи филм о историји Грађевинског факултета.

Добродошли!

https://www.youtube.com/channel/UCtxR4zipKt7qtztVI9p2aQw

22-02-21
Изабери ГРФ

Као и претходних субота током фебруара и ове суботе 20. фебруара у 12 часова, на ZOOM презентацији, наши млади наставници, асистенти и студенти представиће средњошколцима –будућим студентима и колегама све у вези  са студирањем на нашем Факултету (студијски предмети, организација наставе, професионална каријера…)

 

Приступ преко линка:

https://zoom.us/j/92219180011?pwd=R1QzUmtlajJaZXBRbzJRdXBJdGVWdz09

MeetingID: 92219180011

Passcode: 441748

17-02-21
Изабери ГРФ

У интервју за РТС, декан, проф. др Владан Кузмановић говорио је  о новим могућностима за студенте који ове године буду уписали Грађевински факултет као и о припремној настави за полагање пријемног испита која почиње ускоро.  Видео снимак можете погледати овде

29-01-21
Изабери ГРФ

Савиндан је установљен као школска слава на предлог Атанасија Николића,  професора и првог ректора лицеја, геодете и идејног творца инжењерске школе. Он је обележавање Савиндана као школске славе предложио  наставничким саветима Лицеја и гимназијама, као и Министарству просвете а предлог је усвојен одлуком Совјета Књажества Србског 2. јануара 1840. године.

Нашим студентима и запосленима срећна школска слава Св.Сава🍷

 

27-01-21
Изабери ГРФ

 

Протекла година је била година препуна изазова. Као и сви, и ми смо морали да савладамо препреке и одговоримо на задатке који су били пред нама а који су значили да унапредимо постојеће и развијемо нове електронске сервисе и платформе и уложимо значајна средства у набавку пратеће опреме. И тако, први пут у историји, на Грађевинском факултету је успостављена настава на даљину, а упркос свему, у години која је на измаку, Грађевински факултет је уписало 18 одсто више бруцоша. Надамо се да смо успели да одговоримо изазову који је био пред нама и да ће нам наредна 2021. година, у којој нас очекује велики јубилеј нашег Факултета – 175. година наставе из области грађевинарства и геодезије на Универзитету у Београду, бити још боља и успешнија.   

Видео можете погледати овде

30-12-20
Изабери ГРФ

У четвртак, 26.11.2020. на Грађевинском факултету у Београду, дипл. геод. инж. Сања Туцикешић, одбранила је докторску дисертацију под насловом:

 

МОДЕЛОВАЊЕ ТЕКТОНСКИХ ПОМЈЕРАЊА И КВАНТИФИКАЦИЈЕ ДЕФОРМАЦИЈА ЗЕМЉИНЕ КОРЕ КОРИШЋЕЊЕМ ГНСС ТЕХНОЛОГИЈЕ

 

Чланови комисије за одбрану били су: проф. др Драган Благојевић, в. проф. др Олег Одаловић, в. проф. др Ивана Васиљевић (Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду).

 

Честитамо!

26-11-20
Изабери ГРФ

Грађевински факултет Универзитета у Београду примењиваће закључак Владе Републике Србије, донет на седници одржаној 8. октобра 2020. године, приликом уписа студената у школску 2020/21. годину. Закључком је прецизирано да се у школској 2020/21. годину на студијским програмима на којима се не попуни укупни број расположивих буџетских места, из буџета могу финансирати и студенти који су се рангирали до укупног броја студената чије су се студије финансирале из буџета у школској 2019/2020. години.


На терет буџета Републике Србије на студијским програмима на Грађевинском факултету Универзитета у Београду уписан је следећи број студената:

 

 

Број студената уписаних на терет БРС

Студијаки програм

Школска 2019/20.

Школска 2020/21.

ОАС Грађевинарство

566

637

ОАС Геодезија и геоинформатика

95

102

MАС Грађевинарство

169

171

MАС Геодезија и геоинформатика

64

52

 


Број студената уписаних на терет буџета Републике Србије на студијски програм МАС Геодезије и геоинформатике у школској 2020/21. години мањи је од броја студената уписаних у школској 2019/20. години.


Студенти који испуњавају Законом предвиђен услов за упис у наредну годину студија, а упишу се по основу закључка Владе Републике Србије, не плаћају школарину и остварују право на смештај и исхрану у објектима Студентског центра по истим условима као и студенти који се финансирају из буџета Републике Србије. Студенти који се упишу у школску 2020/21. годину на основу закључка Владе Републике Србије тако остварен статус задржавају само у школској 2020/21. години.

27-10-20
Изабери ГРФ

Крајем месеца септембра започета је реализација пројекта „EuPOLIS“ (ЕuPOLIS је добио средства из програма Европске уније Horizon програм H2020-EU.3.5.2. према споразуму о донацији бр. 869448). Грађевински факултет Универзитета у Београду је један од 28 партнера учесника на овом пројекту који има за циљ комбиновање инжењерских, социолошких, економских и медицинских приступа у урбаном планирању како би се активирали скривени потенцијали постојећих и нових, пројектованих и природом инспирисаних, хидротехничких и технолошких система. EuPOLIS“ решења ће бити успостављена и праћена у четири европска града током периода реализације пројекта: Београд (Србија), Лођ (Пољска), Пиреј (Грчка) и Гладсакс (Данска), где ће бити саграђени експериментални полигони са модерним решењима праћења кључних индикатора квалитета јавног здравља, благостања и квалитета животне средине. Поред четири показна града, у пројекту ће учествовати и четири града-ученика: Богота (Колумбија), Палермо (Италија), Лимасол (Кипар) и Требиње (Босна и Херцеговина).

Честитамо руководиоцу и свим члановима тима са нашег факултета - доц. др Ањи Ранђеловић и њеним сарадницима!

 

16-10-20
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011