Све вести на сајту

Поводом манифестације „ОТВОРЕНИ ДАН“, која се традиционално одржава сваке године на Грађевинском факултету, а намењена је будућим студентима, данас је на нашем јутјуб каналу одржана премијера филма којим смо желели да представимо, приближимо и појаснимо  студирање на Грађевинском факултету и посао инжењера грађевинарства, геодезије и геоинформатике.

Филм можете погледати овде

0:00 Увод 

0:25 Говор декана 

3:16 Виртуелна тура по салама 

4:36 Информације о упису и студијама 

17:20 Лабораторија за геоинформатику 

19:49 Лабораторија за хидротехнику 

21:53 Лабораторија за геодезију 

23:15 Лабораторија за испитивање коловозних конструкција 

25:22 Лабораторија за материјале 

31:15 Лабораторија за механику тла 

33:34 Реч студента 

40:54 Завршна реч продекана за наставу

 

27-02-21
Изабери ГРФ

У суботу, 27. Фебруара у 12ч, Грађевински факултет, преко свог јутјуб канала, организује ОТВОРЕНИ ДАН намењен средњошколцима завршних разреда који ће имати прилику да сазнају више о могућностима које их очекују када заврше факултет, о томе шта се изучава на појединим студијским програмима: Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика, као и о самом процесу уписа и пријемном испиту. Осим тога, будуће студенте очекује виртуелна шетња факултетом, слушаоницама, рачунарским центром и лабораторијама, као и краћи филм о историји Грађевинског факултета.

Добродошли!

https://www.youtube.com/channel/UCtxR4zipKt7qtztVI9p2aQw

22-02-21
Изабери ГРФ

Као и претходних субота током фебруара и ове суботе 20. фебруара у 12 часова, на ZOOM презентацији, наши млади наставници, асистенти и студенти представиће средњошколцима –будућим студентима и колегама све у вези  са студирањем на нашем Факултету (студијски предмети, организација наставе, професионална каријера…)

 

Приступ преко линка:

https://zoom.us/j/92219180011?pwd=R1QzUmtlajJaZXBRbzJRdXBJdGVWdz09

MeetingID: 92219180011

Passcode: 441748

17-02-21
Изабери ГРФ

У интервју за РТС, декан, проф. др Владан Кузмановић говорио је  о новим могућностима за студенте који ове године буду уписали Грађевински факултет као и о припремној настави за полагање пријемног испита која почиње ускоро.  Видео снимак можете погледати овде

29-01-21
Изабери ГРФ

Савиндан је установљен као школска слава на предлог Атанасија Николића,  професора и првог ректора лицеја, геодете и идејног творца инжењерске школе. Он је обележавање Савиндана као школске славе предложио  наставничким саветима Лицеја и гимназијама, као и Министарству просвете а предлог је усвојен одлуком Совјета Књажества Србског 2. јануара 1840. године.

Нашим студентима и запосленима срећна школска слава Св.Сава🍷

 

27-01-21
Изабери ГРФ

 

Протекла година је била година препуна изазова. Као и сви, и ми смо морали да савладамо препреке и одговоримо на задатке који су били пред нама а који су значили да унапредимо постојеће и развијемо нове електронске сервисе и платформе и уложимо значајна средства у набавку пратеће опреме. И тако, први пут у историји, на Грађевинском факултету је успостављена настава на даљину, а упркос свему, у години која је на измаку, Грађевински факултет је уписало 18 одсто више бруцоша. Надамо се да смо успели да одговоримо изазову који је био пред нама и да ће нам наредна 2021. година, у којој нас очекује велики јубилеј нашег Факултета – 175. година наставе из области грађевинарства и геодезије на Универзитету у Београду, бити још боља и успешнија.   

Видео можете погледати овде

30-12-20
Изабери ГРФ

У четвртак, 26.11.2020. на Грађевинском факултету у Београду, дипл. геод. инж. Сања Туцикешић, одбранила је докторску дисертацију под насловом:

 

МОДЕЛОВАЊЕ ТЕКТОНСКИХ ПОМЈЕРАЊА И КВАНТИФИКАЦИЈЕ ДЕФОРМАЦИЈА ЗЕМЉИНЕ КОРЕ КОРИШЋЕЊЕМ ГНСС ТЕХНОЛОГИЈЕ

 

Чланови комисије за одбрану били су: проф. др Драган Благојевић, в. проф. др Олег Одаловић, в. проф. др Ивана Васиљевић (Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду).

 

Честитамо!

26-11-20
Изабери ГРФ

Грађевински факултет Универзитета у Београду примењиваће закључак Владе Републике Србије, донет на седници одржаној 8. октобра 2020. године, приликом уписа студената у школску 2020/21. годину. Закључком је прецизирано да се у школској 2020/21. годину на студијским програмима на којима се не попуни укупни број расположивих буџетских места, из буџета могу финансирати и студенти који су се рангирали до укупног броја студената чије су се студије финансирале из буџета у школској 2019/2020. години.


На терет буџета Републике Србије на студијским програмима на Грађевинском факултету Универзитета у Београду уписан је следећи број студената:

 

 

Број студената уписаних на терет БРС

Студијаки програм

Школска 2019/20.

Школска 2020/21.

ОАС Грађевинарство

566

637

ОАС Геодезија и геоинформатика

95

102

MАС Грађевинарство

169

171

MАС Геодезија и геоинформатика

64

52

 


Број студената уписаних на терет буџета Републике Србије на студијски програм МАС Геодезије и геоинформатике у школској 2020/21. години мањи је од броја студената уписаних у школској 2019/20. години.


Студенти који испуњавају Законом предвиђен услов за упис у наредну годину студија, а упишу се по основу закључка Владе Републике Србије, не плаћају школарину и остварују право на смештај и исхрану у објектима Студентског центра по истим условима као и студенти који се финансирају из буџета Републике Србије. Студенти који се упишу у школску 2020/21. годину на основу закључка Владе Републике Србије тако остварен статус задржавају само у школској 2020/21. години.

27-10-20
Изабери ГРФ

Крајем месеца септембра започета је реализација пројекта „EuPOLIS“ (ЕuPOLIS је добио средства из програма Европске уније Horizon програм H2020-EU.3.5.2. према споразуму о донацији бр. 869448). Грађевински факултет Универзитета у Београду је један од 28 партнера учесника на овом пројекту који има за циљ комбиновање инжењерских, социолошких, економских и медицинских приступа у урбаном планирању како би се активирали скривени потенцијали постојећих и нових, пројектованих и природом инспирисаних, хидротехничких и технолошких система. EuPOLIS“ решења ће бити успостављена и праћена у четири европска града током периода реализације пројекта: Београд (Србија), Лођ (Пољска), Пиреј (Грчка) и Гладсакс (Данска), где ће бити саграђени експериментални полигони са модерним решењима праћења кључних индикатора квалитета јавног здравља, благостања и квалитета животне средине. Поред четири показна града, у пројекту ће учествовати и четири града-ученика: Богота (Колумбија), Палермо (Италија), Лимасол (Кипар) и Требиње (Босна и Херцеговина).

Честитамо руководиоцу и свим члановима тима са нашег факултета - доц. др Ањи Ранђеловић и њеним сарадницима!

 

16-10-20
Изабери ГРФ

 Да ли желиш да твоји професионални ангажмани и дела доприносе развоју друштва и буду део наслеђа? Наставници и асистенти са Грађевинског факултета у Београду су спремни да ти пренесу знање које је признато у земљи и широм света.

 Обавештавамо све заинтересоване кандидате да је расписан конкурс за други уписни рок у прву годину основних академских студија у школској 2020/21. години. Детаљан календар и број слободних места можете погледати овде.

 

24-08-20
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011