Све вести на сајту

Савиндан је установљен као школска слава на предлог Атанасија Николића,  професора и првог ректора лицеја, геодете и идејног творца инжењерске школе. Он је обележавање Савиндана као школске славе предложио  наставничким саветима Лицеја и гимназијама, као и Министарству просвете а предлог је усвојен одлуком Совјета Књажества Србског 2. јануара 1840. године.

Нашим студентима и запосленима срећна школска слава Св.Сава🍷

 

27-01-21
Изабери ГРФ

Обавештавају се студенти студијског програма Грађевинарство и студијског програма Геодезија и геоинформатика свих нивоа студија да пријаву изборних предмета, које слушају у ПОЛЕЋНОМсеместру, могу извршити закључно са петком 29јануаром 2021. године до 1300 часова на шалтеру Студентске службе.

Сви студенти су ОБАВЕЗНИ да на свом профилу провере изабране предмете јер ће накнадна промена изборних предмета бити могућа само уз одобрење продекана за наставу, предметних наставника и надокнаду према важећем ценовнику Факултета.

22-01-21
Студије

У четвртак, 21.01.2021. у 10ч на платформи  Zoom,  у организацији Грађевинског факултета Универзитета у Београду биће одржана онлајн радионица

БИОЛОШКО ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА И ОПЕРАТИВНИ ПРОБЛЕМИ У РАДУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ГРАДСКИХ ОТПАДНИХ ВОДА

на којој ће се говорити о биолошком пречишћавању отпадних вода, микробиологији активног муља и оперативним проблемима руковођења процесима на линији воде и линији муља на градским постројењима за пречишћавање отпадних вода у Србији.

Агенду онлине радионице можете погледати овде

Учешће на онлине радионици пријављује се овде

Пријављеним учесницима ће маилом бити достављен линк за зум сесију дан уочи догађаја.

18-01-21
Наука и струка

Током прошле године организована су мерења протока на агрегатима ХЕ „Ђердап 2“ од стране конзорцијума фирми (Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, Грађевински факултет Универзитета у Београду, „Свет инструмената“ и „Водена“). Стручњаци са ГРФ су конципирали мерни систем и помогли у дизајну електромагнетне сонде. У знак захвалности, фирма „Свет инструмената“, која је произвођач иновативне 3D сонде за мерење брзина, је Катедри за хидротехнику и водно еколошко инжењерство поклонила један комплет сонде LOGxXYZ са логером, исправљачем и припадајућим кабловима, укупне вредности преко 7000 евра. Тим са ГРФ-а који је учествовао у послу: проф. др Душан Продановић, доц. др Дамјан Иветић и техничар Ивор Кокотовић. Честитамо!

 

15-01-21
Наука и струка

Научно технолошки парк Београд (НТП Београд) отворио је позив за, RaisingStarts, нови програм подршке који стартап тимовима и компанијама у раним фазама доноси стручне обуке, менторство и до 15.000 CHF за убрзан развој иновативних производа и услуга!

На програм могу конкурисати стартап тимови (најмање 2 члана) и компаније не старије од две године до дана отварања позива, који развијају иновативне производе и услуге.

Учешћем у програму стартапи ће стећи неопходна знања и вештине да премосте препреке на путу од иновативне идеје до спремности за инвестиције и излазак на глобално тржиште.

ПрограмRaisingStarts, НТП Београд спроводи се уз подршку Владе Конфедерације Швајцарске.

Пријаве су отворене до 25. јануара и можете погледати овде


13-01-21
Наука и струка

Министарство омладине и спорта је 14. децембра 2020. године расписало Конкурс за стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину.

Конкурс за стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2020/21. годину биће отворен до 1. фебруара 2021. године.

Текст конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети овде.

 

12-01-21
Студије

Од дана 10.12.2020. године омогућено је пријављивање испита за јануарски испитни рок школске 2020/21. године. Обавештење о начину пријаве испита можете прузети овде.

12-01-21
Студије

 

Протекла година је била година препуна изазова. Као и сви, и ми смо морали да савладамо препреке и одговоримо на задатке који су били пред нама а који су значили да унапредимо постојеће и развијемо нове електронске сервисе и платформе и уложимо значајна средства у набавку пратеће опреме. И тако, први пут у историји, на Грађевинском факултету је успостављена настава на даљину, а упркос свему, у години која је на измаку, Грађевински факултет је уписало 18 одсто више бруцоша. Надамо се да смо успели да одговоримо изазову који је био пред нама и да ће нам наредна 2021. година, у којој нас очекује велики јубилеј нашег Факултета – 175. година наставе из области грађевинарства и геодезије на Универзитету у Београду, бити још боља и успешнија.   

Видео можете погледати овде

30-12-20
Изабери ГРФ

Прелиминарну ранг листу за упис модула на студијском програму Грађевинарство можете видети овде

23-12-20
Студије

Пријава за похађање припремне наставе почиње од 25. децембра 2020. попуњавањем пријаве преко веб-сајта Грађевинског факултета, на адреси: prijemni.grf.bg.ac.rs

Фонд часова је 60 (15 термина по 4 часа). Настава почиње 30. јануара 2021. и завршава се средином маја месеца 2021. године. Настава ће бити организована суботом од 10 сати на Грађевинском факултету у Београду, Булевар краља Александра 73, уз строго придржавање свих важећих епидемиолошких мера. Наставу је могуће похађати и онлајн, а о чему ће полазници одлучивати у било ком тренутку током трајања припремне наставе. Сви полазници ће добити детаљна упутства на своје маил адресе.

Пипремну наставу ће држати професори и асистенти Катедре за математику Грађевинског факултета. Припремна настава ће бити организована тако да се у блок настави од 4 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту на Грађевинском факултету, или другим техничким факултетима. Прелиминарни план Припремне наставе обухвата следеће области:

1. Линеарне једначине, апсолутне вредности (3 часа)

2. Изрази и основне формуле (2 час)

3. Квадратне једначине и неједначине (5 часова)

4. Ирационалне једначине и неједначине (3 часа)

5. Експоненцијална функција, једначине и неједначине (5 часова)

6. Логаритамска функција, једначине и неједначине (5 часова)

7. Тригонометрија (10 часова)

8. Комплексни бројеви (3 часа)

9. Полиноми (2 час)

10. Прогресије (2 часа)

11. Комбинаторика (3 часа)

12. Планиметрија (3 часа)

13. Стереометрија (4 часа)

14. Аналитичка геометрија (10 часова)

 

За допунски самосталан рад полазници могу користити књигу:

• Збирка решиних задатака из математике за припремање пријемног испита на Грађевинком факултету, Аутори: А. Ерић, З. Пуцановић, В. Половина, И. Лазаревић, Академска мисао, Београд (књигa се може набавити у скриптарници Грађевинског факултета у Београду, први спрат, кабинет бр. 115).

Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу.

ПРАТИТЕ ОВАЈ САЈТ, због могућих измена термина и додатних обавештења.

Цена курса

Цена припремене наставе је 32.000,00 динара ако се плаћа одједном, или 34.000,00 динара ако се плаћа на три рате (уплата 13.000,00 динара до 10. јануара, 11.000,00 динара до 25. фебруара и 10.000,00 динара до 17. марта). Уплате се врше искључиво на рачун Грађевинског факултета, број 841 – 1437666 – 41, са позивом на број који ће кандидати добити приликом исправног online пријављивања на сајту prijemni.grf.bg.ac.rs.

Сви полазници припремне наставе који у целости измире цену наставе имаће могућност да без накнаде полажу пријемни испит на Грађевинском факултету у Београду у јуну 2021. године (редовна цена пријаве за пријемни испит на Грађевинском факултету износи 4.000,00 динара).

Пријаве и уплата

• За потребе пријављивања потребно је попунити online пријаву за припремну наставу на страни: prijemni.grf.bg.ac.rs

• Kанадидат прво мора унети валидну адресу електронске поште, и кликнути на дугме „Регистрација“. На адресу електронске поште кандидат ће добити регистрациони мејл са линком за сајт prijemni.grf.bg.ac.rs и генерисаном лозинком коју треба унети у одговорајуће поље, након чега треба кликнути на „Пријава“.

• Након пријаве на сајт prijemni.grf.bg.ac.rs кандидат прво треба да кликне не ставку „Лични подаци“ на менију са леве стране, попуни ћирилицом све тражене личне податке (ако је кандидат малолетан, треба попунити и податке за његовог Заступника – родитеља или орган старатељства) и изабрати начин плаћања (32.000,00 динара одједном или 34.000,00 динара на три месечне рате). Након уноса података обавезно кликнути на дугме „Сачувај податке“.

• Након успешног уноса свих личних подтака, избором начина плаћања и чувања ових података, кликом на „Инструкције за уплату“ на главном менију са леве стране кандидат ће добити узорке уплатнице(а) са попуњеним подацима за плаћање, позивом на број, износима за уплату и роковима за реaлизацију сваке уплате. Плаћање треба извршити тачно према приложеним упутствима.

• Кликом на „Финансије“ на главном менију са леве стране кандидат добија увид у своја задужења и реализоване уплате. Након извршене уплате, обично је потребан период од 48 часова да се та уплата прокњижи на конто полазника курса.

Пре почетка похађања наставе, полазници ће потписати Уговор са Грађевинском факултетом у коме ће се прецизирати сви детаљи. Потписивање се врши након успешног online пријaљивања, пре почетка курса, у Студентској служби Грађевинског факултета (први спрат, кабинет 118, радним даном од 9 до 15 часова). Обавезно понети личну карту. Ученици који немају личну карту треба да дођу са једним од родитеља или органом старатељства, који ће уместо њих потписати Уговор.

Додатне информације могу се добити и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

Припремна настава – често постављана питања

Коме је намењена припремна настава из математике?

Средњошколцима који желе да полажу пријемни испит из математике на Грађевинском факултету у Београду или другим техничким факултетима у 2021. години.

Где се одржава настава?

Настава се одржава у салама Грађевинског факултета, Булевар краља Александра 73 у Београду уз строго придржавање свих важећих епидемиолошких мера.

Колико ће трајати припремна настава?

Припремна настава почиње 30. јануара и завршава се крајем априла 2020. године. Одржаће се укупно 60 часова (15 термина по 4 часа). Настава ће се одвијати један пут седмично, суботом. Детаљан план наставе полазници ће добити на првом часу у суботу 30. јануара у 10.00.

Да ли се настава одржава за време празника и ђачког распуста?

Организатори наставе ће водити рачуна о одржавању наставе за време државних и верских празника (нпр. Ускрс, Први мај и сл.). Настава се неће одржавати за време тих празника, а такође се неће одржавати непосредно пре или после тих празника (два-три дана).

Где се могу добити додатне информације везане за наставу?

Информације о припремној настави могу се добити преко сајта Грађевинског факултета и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

22-12-20
Упиши се
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011