Све вести на сајту

У четвртак 4. априла 2024. године у 14 часова у Свечаној сали ГРФ, проф. др Александар Павић (University of Exeter, UK) одржаће гостујуће предавање под насловом:

НОВИ ТРЕНДОВИ У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА ВИБРАЦИЈА МЕЂУСПРАТНИХ КОНСТРУКЦИЈА

Проф. Павић је водећи експерт у области вибрација витких грађевинских конструкција, као што су међуспратне конструкције великих распона, пешачки мостови или трибине, које су изложене динамичким дејствима услед људских активности.

Позивамо вас да присуствујете овом интересантном предавању.
Постер за предавање, кратак садржај предавања и кратка биографија предавача налазе се у Прилогу.

29-03-24
Наука и струка

Национална радионица "Природом инспирисана решења за смањење ризика од поплава и суша одржаће се у среду, 3. априла 2024. године, у Свечаној сали Грађевинског факултета.

Програм радионице можете да погледате овде.

28-03-24
Наука и струка

20. саветовање СДХИ/СДХ одржаће се 1-2 априла 2024. године на Грађевинском факултету.

Програм саветовања и књигу апстраката можете да погледате овде.

Више о скупу можете да погледате овде.

28-03-24
Наука и струка

Објављивање конкурса за упис студената за школску 2024/2025. годину од стране Универзитета у Београду очекује се почетком маја 2024. године, а након тога Грађевински факултет ће објавити услове и начин конкурисања за упис на Грађевински факултет Универзитета у Београду.

28-03-24
Упиши се

Представници Грађевинског факултета Универзитета у Београду учествовали су на Деветој међународној конференцији ГНП 2024. - “Civil Engineering – Science and Practice” која је одржана од 5. до 9. марта 2024. године у Колашину у Црној Гори. Конференцију организује Грађевински факултет Универзитета у Црној Гори заједно са Инжењерском комором Црне Горе, и има за циљ да представи најновија достигнућа и иновације из науке и праксе у области грађевинарства.

Посебна сесија поводом обележавања педесетогодишњице Универзитета у Црној Гори под називом “Capacity Building in Higher Education, Inter-project coaching session” организована је у оквиру SмartWB Erasмus+ CBHE пројекта, у којој је учествовао и вођа пилот пројекта у Србији, који се спроводи у оквиру Circ-Boost пројекта, проф. др Иван Игњатовић са Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Проф. др Иван Игњатовић искористио је ову прилику да представи пројекат Circ-Boost и његове циљеве, као и да учествује у дискусији са представницима сличних пројеката из области грађевинарства, истражујући прилике за будуће сарадње са колегама из региона.

27-03-24
Наука и струка

Обавештавамо све заинтересоване да ће се промоција књиге "Челичне конструкције у зградарству" одржати у петак 29.3.2024. године, са почетком у 12.00 ч, у свечаној сали Грађевинског факултета.

Аутори књиге су проф. др Јелена Добрић, доц. др Нина Глуховић и проф. емеритус Драган Буђевац. Рецензенти књиге су проф др Милан Вељковић, проф. др Душко Лучић и в. проф. др Милан Спремић.

27-03-24
Остале вести

У петак 22. марта 2024. године, у оквиру сајма образовања „На који ћеш факс?“ организована је регионална еколошка акција „Зелена РеГенерација“. Ова зелена иницијатива имала је за циљ да подигне свест о важности очувања животне средине међу младима и допринесе стварању чистијег и здравијег окружења.
У Београду, на  Новом Београду засађено је 60 садница, а читава акција је обогатила наш регион са 400 нових садница и ујединила учеснике-представнике школа, факултета, компанија, институција из шест земаља бивше Југославије у очувању животне средине и стварању позитивних утицаја на околину.
Еколошку акцију „Зелена РеГенерација“ подржали су Министарство просвете и Министарство животне средине, као и ЈКП Зеленило.
Грађевински факултет је учествовао у овој акцији, препознајући важност и значај одрживог развоја и заштите животне средине, а наш представник био је в. проф. Драгутин Павловић.

26-03-24
Остале вести

Избор представника Грађевинског факултета Универзитета у Београду за члана Студентског парламента Универзитета у Београду биће одржани 12. априла 2024. године у периоду од 12.00 до 15.00 часова у аули факултета на Грађевинском факултету.

Пријем кандидатуре вршиће се у периоду од понедељка 1. априла од 11.00 часова до среде 3. априла 2024. године до 15.00 часова у архиви факултета са назнаком за Бирачки одбор за спровођење избора за члана Студентског парламента Универзитета у Београду.

Услови кандидовања на изборе прописани су у документу у прилогу.

Број представника Грађевинског факултета који се бирају за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду јесте један.

Позив на изборе можете да погледате овде.

26-03-24
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011