Све вести на сајту

У Републици Србији се Дан грађевинара обележава 08. августа у знак сећања на трагичне догађаје током тродневног штрајка грађевинских радника који је окончан 08. августа 1940. године. Поред свих економских криза и рестрикција, грађевинарство је и даље главни ослонац привредног раста. Jедан грађевински радник повлачи ангажовање још седам запослених у пратећим делатностима a највећи  удео у БДП-у Србије у претходне две године дало је управо грађевинарство.

08-08-20
Остале вести

Оглас за прикупљање писмених понуда за давање  у закуп стана у згради задужбине Љубице М Здравковић можете погледати овде.

16-07-20
Остале вести

У згради Ректората београдског универзитета, у свечаној сали, данас је организована додела диплома студентима специјалистичких студија студијског програма: Енергетска ефикасност, одржавање и процена објеката у високоградњи. Присутним студентима су се обратили проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Петар Булат, продекан за наставу Грађевинског факултета доц. др Ненад Фриц, руководилац специјалистичких студија Енергетске ефикасности  проф. Грађевинског факултета др Драгослав Шумарац и шеф студентске службе Грађевинског факултета Тамара Вукша.

 

06-07-20
Остале вести

На данашњи дан, 28. маја 1879. у Даљу, рођен је Милутин Миланковић, грађевински инжењер, астроном, климатолог, геофизичар, доктор техничких наука- начник светског гласа. Током своје професорске каријере остао је веран свом животном позиву-грађевинарству. Радио је  као конструктор, статичар и супервизор на целом низу грађевинских објеката од армираног бетона широм Југославије. Миланковић је један од првих стручњака који је у грађевинарство увео математичко моделовање, напустивши дотадашњи геометријски (графички) метод пројектовања. Током свог богатог и међународно признатог научног рада остварио је велики низ признања и одликовања. У част чувеног светског научника и грађевинског инжењера амфитеатар Грађевинског факултета у Београду носи име Милутина Миланковића.

28-05-20
Остале вести

Одлуку о радном времену служби Факултета, која се примењује од понедељка 18. маја, као и начину спровођења других активности на факултету можете погледати овде.

15-05-20
Остале вести

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај датум је усвојен  резолуцијом УН и обележава се од 1993. године са циљем да се укаже на значај вода, важност заштите вода и недостатак воде за пиће у многим крајевима света. Овогодишњи слоган "Вода и климатске промене" указује на нераскидиву везу између вода и климатских промена. Више информација можете погледати овде.

На Грађевинском факултету у Београду, као највећој и најстаријој установи високог образовања из области грађевинаства у Србији и региону, изучавају се све релевантне дисциплине од значаја за коришћење, уређење и заштиту вода, што је основ за анализу и примену различитих мера адаптације на климатске промене. Факултет остварује међународну сарадњу кроз низ пројеката али и преко центра УНЕСКА друге категорије за истраживање и обуку из области урбаног одводњавања (IRTCUD) и УНЕСКО Катедре за воде и еколошки одрживи развој, који раде на Грађевинском факултету већ дуги низ година.

19-03-20
Остале вести

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, која је ступила на снагу 15. 3. 2020. године у 20 часова, до даљег неће бити активне наставе на Грађевинском факултету.

Начин организације наставе на даљину биће дефинисан у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Универзитета у Београду. О свим детаљима студенти и запослени биће благовремено обавештени електронским путем.

16-03-20
Остале вести

Обавештење о организовању наставе у складу са Акционим планом можете преузети овде.

15-03-20
Остале вести

На заједничкој седници деканског колегијума, колегијума шефова катедара, управника института и шефова организационих јединица, одржаној 12.03.2020.

године донет је АКЦИОНИ ПЛАН - ПРЕПОРУКЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ВИРУСА КОРОНА(COVID19) НА ГРАЂЕВИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ који иможете преузети овде.

Препоруке Светске здравствене организације и надлежних органа јавног здравља Републике Србије можете преузети овде.

Сви запослени и сви студенти Грађевинског факултета Универзитета у Београду дужни су да се придржавају одредби Акционог плана и препорука Светске здравствене органиѕације.

12-03-20
Остале вести

Манифестација „Отворени дан“ одржана је на Грађевинском факултету 29. фебруара 2020.године у присуству великог броја будућих студената. Заинтресовани студенти и њихови родитељи су имали прилику да у разговору са наставницима, асистентима и студентима из Студентског парламента сазнају све оно што их занима у вези са пријемним испитом и студијским програмима на нашем факултету као и да обиђу лабораторије, рачунски центар и читаоницу.

Овде можете погледати део атмосфере са манифестације „Отворени дан“ - аутор Илија Летић

11-03-20
Остале вести
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011