Све вести на сајту

Обавештавају се студенти да ће распоред испита у додатном термину полагања (13. и 14. август) а допунски јунски рок бити идентичан (и по данима и по терминама) као и распоред испита у допунском јунском року који је одржан 13. и 14. јула.

Распоред ће бити доступан на сајту факултета у УТОРАК 11.08.2020. до краја радног времена.

10-08-20
Студије

У Републици Србији се Дан грађевинара обележава 08. августа у знак сећања на трагичне догађаје током тродневног штрајка грађевинских радника који је окончан 08. августа 1940. године. Поред свих економских криза и рестрикција, грађевинарство је и даље главни ослонац привредног раста. Jедан грађевински радник повлачи ангажовање још седам запослених у пратећим делатностима a највећи  удео у БДП-у Србије у претходне две године дало је управо грађевинарство.

08-08-20
Остале вести

Студенти који ће школске 2020/21 бити мастер студенти на модулу за конструкције, a заинтересовани су за студентску мобилност у оквиру програма ERASMUS и одлазак на Универзитет у Тренту (Италија), могу се јавити в. проф. др Светлани М. Костић (svetlana@grf.bg.ac.rsили продекану за науку в.проф.др Ивану Игњатовићу (gfnauka@grf.bg.ac.rs) ради добијања детаљнијих информација. Позив је отворен од 15.07.2020. до 16.10.2020. а односи се на мобилност током летњег семестра школске године 2020/21.

За пријаве посетити страницу: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls

06-08-20
Студије

У оквиру Програма за развој пројеката из области вештачке интелигенције, Фонд за науку ће финансирати 12 пројеката. Циљеви Програма су подстицање изврсности и релевантности научних истраживања у Србији у домену вештачке интелигенције, подстицање примене резултата научних истраживања из домена вештачке интелигенције у развоју привреде Србије, као и развоју људских ресурса из домена вештачке интелигенције.

Тим истраживача са Грађевинског и Математичког факултета кроз пројекат ЦЕРЕС развијаће алгоритме засноване на вештачкој интелигенцији како би се на основу бројних доступних података и сателитских снимака донеле корисне и правовремене одлуке у пољопривреди.

Руководилац пројекта EO-BASED INFORMATION FOR “SMARTER” AGRICULTURE AND CARBON FARMING је проф. др МилошКовачевић.

Текст о пројекту нашег факултета објављен у дневном листу Политика                          можете погледати ОВДЕ    

05-08-20
Наука и струка

Због ванредне ситуације изазване епидемијом заразне болести „Covid-19“ Факултет је одлучио да:

  • Сви студенти који су пријавили испите за допунски јунски рок исте могу полагати или у допунском јунском року (13. и 14. јула 2020. године) или у додатном термину који ће се одржати 13. и 14. августа 2020. године. Није могућ излазак на исти испит у оба термина.
  • Студенти ће у додатном термину полагања (13. и 14. августа) моћи да полажу само писмени или само усмени део испита. Студенти који у додатном термину полагања положе писмени део испита, усмени део испита ће моћи да полажу у неком од наредних испитних рокова дефинисаних календаром наставе.
  • Сви  студенти  који  су  оболели  од „Covida-19“ моћи  ће  да  у додатном  термину полагања (13. и 14. августа) полажу испите кое су пропустили због болести, без плаћања надокнаде.

27-07-20
Студије

Обавештавамо све заинтересоване кандидате да је расписан конкурс за други уписни рок у прву годину основних академских студија у школској 2020/21. години. Детаљан календар и број слободних места можете погледати овде.

22-07-20
Упиши се

За будуће студенте Модула за грађевинску геотехнику за школску 2020/21. обезбеђено је пет стипендија. Стипендије су обезбедиле фирме: Новкол а.д. (две стипендије), Геосонда – Фундирање а.д. (две стипендије) и GeoExpert д.о.о. (једна сипендија). Конкурс са условима стипендирања биће расписан 1.09.2020. године. Износ стипендије: 120 000 динара (за период октобар 2020 – март 2021).

Све информације о Модулу за грађевинску геотехнику на дипломским академским студијама и стипендијама можете погледати овде и овде. 

22-07-20
Студије

У Библиотеци и на сајту Грађевинског факултета налази се Извештај комисије о прегледу и оцени докторске дисертације Слободана Радовановића, маст.инж.грађ. под насловом:

„УТИЦАЈ ЕФЕКТА РАЗМЕРЕ НА ПАРАМЕТРЕ МОДЕЛА МЕХАНИЧКОГ ПОНАШАЊА СТЕНСКЕ МАСЕ“

Комисија у саставу:

1.     В. проф. Дејан Дивац, дипл. грађ. инж.

2.     Проф. др Мирјана Вукићевић, дипл. грађ. инж.

3.     Проф. др Драгослав Шумарац, дипл. грађ. инж.

4.     Проф. др. Владан Кузмановић, дипл. грађ. инж.

5.     Доц. др Драган Ракић, дипл. инж. маш. /Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу/

Са овим Извештајем и докторском дисертацијом се можете упознати до 15.08.2020. године, односно евентуалне примедбе у писаном облику можете доставити до наведеног рока.

17-07-20
Студије

Оглас за прикупљање писмених понуда за давање  у закуп стана у згради задужбине Љубице М Здравковић можете погледати овде.

16-07-20
Остале вести

Значајно веће интересовање ове године за полагање пријемног испита

на грађевинском факултету од чак 25%, одразило се и на број уписаних

студената у прву годину студија. Сва буџетска места на оба студијска

програма, Грађевинарство (240) и Геодезија и геоинформатика (40), попуњена

су након прва три дана уписа. За преостала места на суфинансирању,

Грађевинарство (61) и Геодезија и геоинформатика (7), будући студенти који

су пријемни испит из математике полагали на другим факултетима, могу да се

пријаве у понедељак, 13. јула од 11-13 часова, у Студентској служби, према

раније објављеном календар уписа

Објављивање ранг листе биће најкасније у уторак 14. јула до 15ч, а упис

кандидата у среду, 15. јула од 11-13 часова.

 

Свим бруцошима Грађевинског факултета желимо добро здравље, пријатан летњи

распуст и много успеха у студирању!

11-07-20
Изабери ГРФ
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011