Припремна настава олакшава матуранту да постане бруцош

[18-02-20]

 

Припремна настава из математике на Грађевинском факултету окупља полазнике из гимназија и техничких школа, оне који већ знају да је Грађевински факултет њихов први и једини избор, али и оне који још нису донели коначну одлуку који ће технички факултет да упишу. Разликује их предзнање понето из средње школе, као и интересовање за одређене области математике. Било је и оних, по свом признању, не нарочито заинтересованих за било коју област, са лошом основом, али решених да науче и разумеју математику, у чему су, како кажу сада као студенти Грађевинског факултета, и успели. Неки од полазника су се у старту ослонили на своје снаге, али су увидели да су им потребни подршка и усмерење за спремање пријемног испита.

Који год разлог да их је покренуо и утицао да се пријаве за припремну наставу на Грађевинском факултету, сви су сложни у оцени да је она за њих прави избор. Да им је, уз самосталан марљив рад, помогла да без проблема положе пријемни испит. Залагање предавача да им објасне градиво, одговоре на питања, разреше нејасноће учинило их је задовољним, чак довело до преокрета у смислу да је област математике која им је пре припремне наставе била најтежа, сада једна од лакших.

Позитивни ефекти припремне наставе не престају са положеним пријемним испитом, већ се преносе на први семестар на факултету. Припремна настава је полазницима пружила могућност да се упознају међусобно и са професорима и асистентима Катедре за математику што им је олакшало прилагођавање на почетак студирања. Градиво које су научили и утврдили на припремној настави и „ситнице“ на које су тада указивали предавачи су, према њиховом искуству, поставили чврсте основе за спремање колоквијума.

Уважавајући утиске прошлогодишњих полазника и препоруку колега са Катедре за математику, фонд часова смо повећали са 40 на 60 како би до краја маја, када се припремна настава завршава, било довољно времена за сваку планом предвиђену област. Припремна настава из тог разлога почиње средином јануара, али то не значи да је касно за пријаву. Можеш се у било ком тренутку прикључити својим вршњацима попуњавањем  онлајн пријаве ОВДЕ.

Успех је резултат добрих одлука. Избор припремне наставе на Грађевинском факултету је за прошлогодишње полазнике био једна од њих. Сада си ти у позицији да олакшаш матуранту да постане бруцош.

 

! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011