Све вести на сајту

Министарство образовања и науке Русије и Росотрудничество објављују конкурс за пријем на школовање о трошку федералног буџета (квота) у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији за школску 2019/2020.

Више информација потражите путем линка овде.

24-01-19
Наука и струка

Универзитет у Београду донео је одлуку о расписивању конкурса за доделу награда за најбољи научно-истраживачки и стручни рад студената за 2018. годину. Текст конкурса можете погледати путем линка овде.

Информацију о контакт особи са Грађевинског факултета којој ће се достављати радови потражите путем линка овде.

21-01-19
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област Бетонске конструкције, по конкурсу објављеном дана 28. 11. 2018. године, у броју 805 часописа „Послови“ Националне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:


„ПРОРАЧУН СМИЦАЊА АРМИРАНОБЕТОНСКИХ ГРЕДНИХ НОСАЧА“.

Предавање ће бити одржано у четвртак 27. 12. 2018. године у 15.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

На приступно предавање се позива кандидат др Јелена Драгаш, маст. инж. грађ.

18-12-18
Наука и струка

У Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, 27. новембра 2018, професор др Миленко Пржуљ, дипл. грађ. инж. одржао је одлично посећено предавање на тему пројектовања и одржавања мостовских конструкција.

заједничка фотографија проф. Пржуља и домаћина након предавања

Теме предавања биле су:

-          Интегрални, бетонски и спрегнути мостови

-          Узроци рушења, трајност и обнова мостова

-          Како настаје пројекат моста

Професор др Миленко Пржуљ је редовни професор у пензији на Грађевинском факултету у Сарајеву, где је држао предавања из предмета Увод у мостоградњу, Мостови, Спрегнуте и преднапрегнуте конструкције.

Од 1960. до 1994. године је био водећи пројектант и руководилац сектора за мостове иконструкције у Пројектантском заводу за путеве и мостове ''Трасер'' из Сарајева. Пројектовао је велики број мостова у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Ираку, Либији, Пакистану. Од значајнијих мостова би требало истаћи мост преко Јабланичког језера и река Саве, Дрине, Неретве и Тигриса у Ираку. Био је председник Комисије за ревизију и технички пријем објеката изграђених за 14. зимске олимпијске игре одржане у Сарајеву 1984. године. Од 1995. до 2012. године је радио као ревидент и косултант за мостове и инжењерске конструкције у ДРИ Љубљана (Удружење за развој инфраструктуре) на пројектима изградње 550 км аутопутева у Словенији. Председник Друштва грађевинских конструктера Југославије је био од 1981. до 1985. године. Експерт Уједињених нација за путеве и мостове је био од 1976. до 1990. године. Добитник је награде Инжењерске коморе Словеније 2008. године за животно делона изградњи аутопутева у Словенији и признања Дружбе ДРЦ (Друштво за истраживање, развој путева и саобраћаја у Словенији) за животно дело на подручју пројектовања и изградње мостова и на подручју науке и образовања 2010. године. Професор др Миленко Пржуљ је аутор 106 стручних и научних радова, 9 монографија, и 3 уџбеника за Спрегнуте конструкције, Челичне мостове и Мостове. Аутор је и коаутор за већи део смерница и правилника за пројектовање мостова и инжењерских конструкција у Словенији, Босни и Херцеговини и Србији.

02-12-18
Наука и струка

У Свечаној сали Грађевинског факултета 12. децембра 2018. од 16 до 17. 30 часова биће одржано предавање проф. архитектуре  Ендруја Чарлсона са Викторија Универзитета у Велингтону.

Више о самој теми предавања и предавачу потражите путем линка овде.

02-12-18
Наука и струка

Конференција ће се одржати у периоду од 28. до 30. новембра 2018. године у организацији Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу.

Грађевински факултет је члан Асоцијације па је присуство наставника, сарадника и студената ГРФ-а  бесплатно.

Више информација потражите путем линкова овде тј. овде.

02-12-18
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област Менаџмент и технологија грађења,по конкурсу објављеном дана  24. 10. 2018. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање,заказује се приступно предавање на тему:

Увод у одржавање објеката: животни циклус изграђених објеката.

 

Предавање ће бити одржано у среду 21. 11. 2018. године у 12.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

 

На приступно предавање се позива кандидаткиња др Зорана Петојевић, дипл. инж. грађ.

13-11-18
Наука и струка

Промена статуса Србије из партнерске у програмску земљу доноси низ промена у вези мобилности наставног особља и студената.

 

Презентације са EРАЗМУС+ Инфо дана и радионица за конкурсни рок за 2019. годину могу се преузети на линку доле.

 

https://erasmusplus.rs/konkurisanje/info-dani-i-radionice/prezentacije-info-dani-i-radionice-2019/

13-11-18
Наука и струка

У оквиру пројекта „Wat-Qual”, из групације европских пројеката H2020, у коме је Грађевински факултет један од партиципаната, докторанди са Катедре за хидротехнику и водно еколошко инжењерство су провели 18 дана у Амстердаму (Холандија).

Више информација потражите путем линка овде.

09-11-18
Наука и струка

У сусрет конкурсном року за 2019. годину, Фондација Темпус организује Еразмус+ недељу, током које је, између осталог, предвиђено одржавање  Еразмус+ информативних дана у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Еразмус+ недеља ће трајати у периоду од 29. октобра до 2. новембра, а том приликом ће бити организоване следеће активности:

– 29. 10. 2018. → вебинар за студенте и младе "Како до Еразмус+ мобилности?",

– 29. 10. 2018. → вебинар "ЕПАЛЕ и Еразмус+ пројекти за образовање одраслих",

– 30. 10. 2018. → информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма;

место одржавања: Хотел "Метропол", Булевар Краља Александра 69, Београд.

 

Више информација о активностима током Еразмус+ недеље, регистрационе формуларе и агенде можете погледати на сајту Фондације Темпус овде.

 

Расписан конкурс за спољне оцењиваче Еразмус+ пројеката

Фондација Темпус објављује јавни позив за учешће појединаца у конкурсу за проширење базе спољних оцењивача пројектних пријава у областима млади и високо образовање.

Цео текст конкурса на енглеском језику можете пронаћи ОВДЕ.

 

 

 

Обавештења о активностима у вези ЕРАЗМУС+ програма пратите ина Твитер налозима Грађевинског факултета https://twitter.com/Grf_Beograd и продекана за науку @GNauka

 

 

 

15-10-18
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011