Све вести на сајту

Гостујући у јутарњем програму телевизије Студио Б, декан Грађевинског факултета проф. др. Владан Кузмановић говорио је о студијским програмима и модулима које могу да упишу будући студенти на основним и мастер академским студијама. Посебно је истакао модернизацију Факултета која увелико траје, активности да се студије учине још ефикаснијим и одличну перспективу запошљавања грађевинских и геодетских инжењера који су завршили студије на Универзитету у Београду.

Цело обраћање можете погледати путем факултетског Јутјуб канала.

 

10-04-19
Упиши се

Позивамо те да дођеш на Отворени дан који ће се одржати у суботу, 23. марта 2019. на Грађевинском факултету од 11 до 14 часова. Осим информација које су ти у овом тренутку најважније, а тичу се пријемног испита и уписа на факултет, у опуштеној атмосфери и неформалном разговору са наставницима и студентима из Студентског парламента сазнаћеш шта се учи на факултету, које су ваннаставне активности студената, која врата ти отвара диплома Грађевинског факултета и још много тога.
Дружење ће употпунити обилазак лабораторија ( <http://www.grf.bg.ac.rs/fakultet/la> ) у којима се обавља научно-истраживачки рад и рачунског центра.

Дођи да се упознамо!

18-03-19
Упиши се

Декан грађевинског факултета, проф. др Владан Кузмановић открива за Студио Б зашто су грађевински и геодетски инжењери цењени у свим крајевима света, колика је потражња за овим занимањима, шта је потребно да постанете део традиције која траје готово два века и будете способни за учешће у пројектовању и реализацији и најсложенијих инфраструктурних пројеката.

Ако желите да постанете део нашег елитног клуба усмерите енергију на оно што је важно. Пријавите се за припремну наставу: https://prijemni.grf.bg.ac.rs/

 

04-02-19
Упиши се
О припремној настави из математике за упис на техничке факултете и перспективи
будућих грађевинских и геодетских инжењера
говорио је на Радио телевизији Србије декан проф. др Владан Кузмановић.
Послушај и пријави се, довољан је клик на линк
: http://prijemni.grf.bg.ac.rs/


01-02-19
Упиши се

 Припремна настава из математике за упис на техничке факултете

Упис почиње од 10. јануара 2019. попуњавањем пријаве преко веб-сајта Грађевинског факултета, на адреси: prijemni.grf.bg.ac.rs

Фонд часова је 48 (12 термина по 4 часа). Настава почиње 23. фебруара 2019. и завршава се крајем маја месеца 2019. године. Настава ће бити организована суботом од 10 сати на Грађевинском факултету у Београду, Булевар краља Александра 73.

Пипремну наставу ће држати професори и асистенти Катедре за математику Грађевинског факултета. Припремна настава ће бити организована тако да се у блок настави од 4 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту на Грађевинском факултету, или другим техничким факултетима. Прелиминарни план Припремне наставе обухвата следеће области:
1.    Линеарне једначине, апсолутне вредности (3 часа)
2.    Изрази и основне формуле (1 час)
3.    Квадратне једначине и неједначине (4 часа)
4.    Ирационалне једначине и неједначине (3 часа)
5.    Експоненцијална функција, једначине и неједначине (4 часа)
6.    Логаритамска функција, једначине и неједначине (4 часа)
7.    Тригонометрија (8 часова)
8.    Комплексни бројеви (2 часа)
9.    Полиноми (1 час)
10.    Прогресије (2 часа)
11.    Комбинаторика (3 часа)
12.    Планиметрија (5 часова)
13.    Стереометрија (3 часа)
14.    Аналитичка геометрија (8 часова)

За допунски самосталан рад полазници могу користити књигу:
•    Збирка решиних задатака из математике за припремање пријемног испита на Грађевинком факултету, Аутори: А. Ерић, З. Пуцановић, В. Половина, И. Лазаревић, Академска мисао, Београд (књигa се може набавити у скриптарници Грађевинског факултета у Београду, први спрат, кабинет бр. 115).

Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу. 

ПРАТИТЕ ОВАЈ САЈТ, због могућих измена термина и додатних обавештења.

Цена курса

Цена припремене наставе је 32.000,00 динара ако се плаћа одједном, или 34.000,00 динара ако се плаћа на три рате (уплата 13.000,00 динара до 20. фебруара, 11.000,00 динара до 20. марта и 10.000,00 динара до 17. априла). Уплате се врше искључиво на рачун Грађевинског факултета, број 841 – 1437666 – 41, са позивом на број који ће кандидати добити приликом исправног online пријављивања на сајту prijemni.grf.bg.ac.rs.

Сви полазници припремне наставе који у целости измире цену наставе имаће могућност да без накнаде полажу пријемни испит на Грађевинском факултету у Београду у јуну 2019. године (редовна цена пријаве за пријемни испит на Грађевинском факултету износи 4.000,00 динара).

Пријаве и уплата

•    За потребе пријављивања потребно је попунити online пријаву за припремну наставу на страни: prijemni.grf.bg.ac.rs
•    Kанадидат прво мора унети валидну адресу електронске поште, и кликнути на дугме „Регистрација“. На адресу електронске поште кандидат ће добити регистрациони мејл са линком за сајт prijemni.grf.bg.ac.rs и генерисаном лозинком коју треба унети у одговорајуће поље, након чега треба кликнути на „Пријава“.
•    Након пријаве на сајт prijemni.grf.bg.ac.rs кандидат прво треба да кликне не ставку „Лични подаци“ на менију са леве стране, попуни ћирилицом све тражене личне податке (ако је кандидат малолетан, треба попунити и податке за његовог Заступника – родитеља или орган старатељства) и изабрати начин плаћања (32.000,00 динара одједном или 34.000,00 динара на три месечне рате). Након уноса података обавезно кликнути на дугме „Сачувај податке“.
•    Након успешног уноса свих личних подтака, избором начина плаћања и чувања ових података, кликом на „Инструкције за уплату“ на главном менију са леве стране кандидат ће добити узорке уплатнице(а) са попуњеним подацима за плаћање, позивом на број, износима за уплату и роковима за реaлизацију сваке уплате. Плаћање треба извршити тачно према приложеним упутствима.
•    Кликом на „Финансије“ на главном менију са леве стране кандидат добија увид у своја задужења и реализоване уплате. Након извршене уплате, обично је потребан период од 48 часова да се та уплата прокњижи на конто полазника курса.
•    Пре почетка похађања наставе, полазници ће потписати Уговор са Грађевинском факултетом у коме ће се прецизирати сви детаљи. Потписивање се врши након успешног online пријaљивања, пре почетка курса, у Студентској служби Грађевинског факултета (први спрат, кабинет 118, радним даном од 9 до 15 часова). Обавезно понети личну карту. Ученици који немају личну карту треба да дођу са једним од родитеља или органом старатељства, који ће уместо њих потписати Уговор.

Додатне информације могу се добити и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и  (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

Припремна настава – често постављана питања

Коме је намењена припремна настава из математике?
Средњошколцима који желе да полажу пријемни испит из математике на Грађевинском факултету у Београду или другим техничким факултетима у 2019. години.

Где се одржава настава?
Настава се одржава у салама Грађевинског факултета, Булевар краља Александра 73 у Београду.

Колико ће трајати припремна настава?
Припремна настава почиње 23. фебруара и завршава се крајем маја 2019. године. Одржаће се укупно 48 часова (12 термина по 4 часа). Настава ће се одвијати један пут седмично, суботом. Детаљан план наставе полазници ће добити на првом часу у суботу 23. фебруара у 10.00.

Да ли се настава одржава за време празника и ђачког распуста?
Организатори наставе ће водити рачуна о одржавању наставе за време државних и верских празника (нпр. Ускрс, Први мај и сл.). Настава се неће одржавати за време тих празника, а такође се неће одржавати непосредно пре или после тих празника (два-три дана).

Где се могу добити додатне информације везане за наставу?
Информације о припремној настави могу се добити преко сајта Грађевинског факултета и у Служби за студентска питања Грађевинског факултета на телефоне: (011)3218-526 и  (011)3218-640 радним данима од 9 до 15 часова.

10-01-19
Упиши се

Грађевински факултет организује припремну наставу из математике за полагање пријемног испита. Припремна настава је намењена средњошколцима који желе да се што боље спреме за полагање пријемног испита за упис на Грађевински факултет или техничке факултете у 2019. години. Укупан фонд часова је 48 и настава ће се одвијати суботом, од 23. фебруара до краја маја 2019. године. Наставу ће држати професори и асистенти Грађевинског факултета са Катедре за математику. Пријављивање полазника за припремну наставу ће се вршити преко интернет сајта Грађевинског факултета од 10. јануара 2019.

27-12-18
Упиши се

Обавештавају се заинтересовани кандидати да је отворен трећи уписни рок за упис у прву годину докторских академских студија школеске 2018/19. године.

Текст конкурса и све детаље можете пронаћи овде.

26-10-18
Упиши се

Обавештавају се заинтересовани кандидати да је отворен други уписни рок за упис на прву годину мастер академских студија школске 2018/19. године за преостала слободна места. Детаље можете видети овде.

17-10-18
Упиши се

Отворен је други уписни рок за упис на докторске академске студије у школској 2018/19 години.

Текст конкурса и све детаље можете пронаћи овде

Преузмите потребна документа за конкурисање и упис:

Пријавни лист

Овлашћење о коришћењу личних података

Изјава о коришћењу буџетског статуса

Уговор о студирању

12-10-18
Упиши се

Обавештавају се сви кандидати који су конкурисали за упис на докторске и специјалистичке академске студије да је коначна ранг листа иста као и прелиминарна.

Упис ће се спровести у периоду од 10 - 12. октобра  од 10 до 13  часова.

Састанак кандидата који уписују докторске академске студије и Продекана за науку ће се одржати у среду 10.10.2018. године у сали 141 у 16 часова.

08-10-18
Упиши се
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011