Све вести на сајту

У Свечаној сали Грађевинског факултета 12. децембра 2018. од 16 до 17. 30 часова биће одржано предавање проф. архитектуре  Ендруја Чарлсона са Викторија Универзитета у Велингтону.

Више о самој теми предавања и предавачу потражите путем линка овде.

02-12-18
Наука и струка

У Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, 27. новембра 2018, професор др Миленко Пржуљ, дипл. грађ. инж. одржао је одлично посећено предавање на тему пројектовања и одржавања мостовских конструкција.

заједничка фотографија проф. Пржуља и домаћина након предавања

Теме предавања биле су:

-          Интегрални, бетонски и спрегнути мостови

-          Узроци рушења, трајност и обнова мостова

-          Како настаје пројекат моста

Професор др Миленко Пржуљ је редовни професор у пензији на Грађевинском факултету у Сарајеву, где је држао предавања из предмета Увод у мостоградњу, Мостови, Спрегнуте и преднапрегнуте конструкције.

Од 1960. до 1994. године је био водећи пројектант и руководилац сектора за мостове иконструкције у Пројектантском заводу за путеве и мостове ''Трасер'' из Сарајева. Пројектовао је велики број мостова у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Ираку, Либији, Пакистану. Од значајнијих мостова би требало истаћи мост преко Јабланичког језера и река Саве, Дрине, Неретве и Тигриса у Ираку. Био је председник Комисије за ревизију и технички пријем објеката изграђених за 14. зимске олимпијске игре одржане у Сарајеву 1984. године. Од 1995. до 2012. године је радио као ревидент и косултант за мостове и инжењерске конструкције у ДРИ Љубљана (Удружење за развој инфраструктуре) на пројектима изградње 550 км аутопутева у Словенији. Председник Друштва грађевинских конструктера Југославије је био од 1981. до 1985. године. Експерт Уједињених нација за путеве и мостове је био од 1976. до 1990. године. Добитник је награде Инжењерске коморе Словеније 2008. године за животно делона изградњи аутопутева у Словенији и признања Дружбе ДРЦ (Друштво за истраживање, развој путева и саобраћаја у Словенији) за животно дело на подручју пројектовања и изградње мостова и на подручју науке и образовања 2010. године. Професор др Миленко Пржуљ је аутор 106 стручних и научних радова, 9 монографија, и 3 уџбеника за Спрегнуте конструкције, Челичне мостове и Мостове. Аутор је и коаутор за већи део смерница и правилника за пројектовање мостова и инжењерских конструкција у Словенији, Босни и Херцеговини и Србији.

02-12-18
Наука и струка

Конференција ће се одржати у периоду од 28. до 30. новембра 2018. године у организацији Српске асоцијације за рушење, деконтаминацију и рециклажу.

Грађевински факултет је члан Асоцијације па је присуство наставника, сарадника и студената ГРФ-а  бесплатно.

Више информација потражите путем линкова овде тј. овде.

02-12-18
Наука и струка

Са задовољством вас обавештавамо да Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организује за студенте завршних година и дипломце Универзитета у Београду програм ''Кадар да будем кадар''.

Програм ''Кадар да будем кадар'' представља серију тренинга које воде стручњаци из области људских ресурса, а с циљем унапређења вештина младих дипломаца и студената који желе да побољшају своје шансе на тржишту рада.

До сада је успешно реализовано тринеаст циклуса тренинга. Четрнаести  циклус тренинга је планиран за период од 17. 12. до 21. 12. 2018. године и биће посвећен следећим темама: Тимски рад и генерисање идеја, Лична ефикасност, Пословна комуникација, Креативност и иновације, Нове методе управљања људима.

Планирано је да програм похађа 30 високо мотивисаних младих људи, студената и дипломаца Универзитета у Београду, који ће по окончању програма добити јединствени сертификат о похађању тренинга.

Више информација и формулар за пријављивање налазе се на линку овде.

Рок за пријаву је среда, 12. децембар 2018. године.

30-11-18
Наука и струка

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива младе истраживаче – студенте докторских академских студија за учешће на научноистраживачким пројектима. Кроз овај позив укључиће се до 100 докторанада.

Рок за подношење пријаве је 14. 12. 2018.

Више информација потражите путем линка овде.

 

29-11-18
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област Менаџмент и технологија грађења,по конкурсу објављеном дана  24. 10. 2018. године, у публикацији „Послови“ Националне службе за запошљавање,заказује се приступно предавање на тему:

Увод у одржавање објеката: животни циклус изграђених објеката.

 

Предавање ће бити одржано у среду 21. 11. 2018. године у 12.00 часова, у Дипломској сали Грађевинског факултета у Београду (сала 141), Булевар краља Александра 73/1.

 

На приступно предавање се позива кандидаткиња др Зорана Петојевић, дипл. инж. грађ.

13-11-18
Наука и струка

Промена статуса Србије из партнерске у програмску земљу доноси низ промена у вези мобилности наставног особља и студената.

 

Презентације са EРАЗМУС+ Инфо дана и радионица за конкурсни рок за 2019. годину могу се преузети на линку доле.

 

https://erasmusplus.rs/konkurisanje/info-dani-i-radionice/prezentacije-info-dani-i-radionice-2019/

13-11-18
Наука и струка

У оквиру пројекта „Wat-Qual”, из групације европских пројеката H2020, у коме је Грађевински факултет један од партиципаната, докторанди са Катедре за хидротехнику и водно еколошко инжењерство су провели 18 дана у Амстердаму (Холандија).

Више информација потражите путем линка овде.

09-11-18
Наука и струка

У четвртак, 01. 11. 2018. на Грађевинском факултету у Београду одржана је радионица на тему могућности повезивања науке и привреде. Представници Фонда за иновациону делатност представили су Програм сарадње науке и привреде (ЦГС Програм) као и Иновационе ваучере. Више детаља могу се наћи на линку са презентацијом овде

као и на сајту Фонда

http://www.inovacionifond.rs/

02-11-18
Наука и струка

Предавањепрофесора Јарослава Матушка са Универзитета у Пардубици из Чешке  студентима  4. године основних студија модула за Путеве, железнице и аеродроме, у оквиру програма мобилности ERASMUS +,  одржано је 9. 10. 2018. године.

Фотографије са предавања:  фото 1    фото 2

24-10-18
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011