Све вести на сајту

У сусрет конкурсном року за 2019. годину, Фондација Темпус организује Еразмус+ недељу, током које је, између осталог, предвиђено одржавање  Еразмус+ информативних дана у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Еразмус+ недеља ће трајати у периоду од 29. октобра до 2. новембра, а том приликом ће бити организоване следеће активности:

– 29. 10. 2018. → вебинар за студенте и младе "Како до Еразмус+ мобилности?",

– 29. 10. 2018. → вебинар "ЕПАЛЕ и Еразмус+ пројекти за образовање одраслих",

– 30. 10. 2018. → информативни дан о могућностима у оквиру Еразмус+ програма;

место одржавања: Хотел "Метропол", Булевар Краља Александра 69, Београд.

 

Више информација о активностима током Еразмус+ недеље, регистрационе формуларе и агенде можете погледати на сајту Фондације Темпус овде.

 

Расписан конкурс за спољне оцењиваче Еразмус+ пројеката

Фондација Темпус објављује јавни позив за учешће појединаца у конкурсу за проширење базе спољних оцењивача пројектних пријава у областима млади и високо образовање.

Цео текст конкурса на енглеском језику можете пронаћи ОВДЕ.

 

 

 

Обавештења о активностима у вези ЕРАЗМУС+ програма пратите ина Твитер налозима Грађевинског факултета https://twitter.com/Grf_Beograd и продекана за науку @GNauka

 

 

 

15-10-18
Наука и струка

Задовољство нам је да вас обавестимо да је делегација Грађевинског факултета на челу  са проф. др Зденком Поповић учествовала на Семинару о прузи за велике брзине Београд – Будимпешта, који је одржан у Пекингу од 7. до 27. септембра 2018. године.

Фотографија са Семинара је доступна путем линка овде.

08-10-18
Наука и струка

 

Одлуком стручног жирија Привредне коморе Србије међу десет најбољих доктората студената свих факултета у Србији у школској 2016/17. години одабрана је и докторска дисертација кандидата доц. др Милутина Пејовића под називом: Геостатистичко моделирање геохемијских променљивих у 3Д простору.  Рад се бави развојем модела дистрибуције земљишних променљивих као последице индустријских и других загађења  и њиховом тродимензионалном представљању у дигиталном облику. Допринос дисертације се састоји у унапређењу механизама управљања земљиштем и његовој ремедијацији и рекултивацији, а резултати истраживања су валоризовани и кроз два објављена рада у часописима категорије М21. Ментори кандидату су били проф др Бранислав Бајат и проф. др Загорка Госпавић, оба дипл. инж. геод.

 

У веома јакој конкуренцији, међу бројним и квалитетним радовима, кандидат Грађевинског факултета већ другу годину за редом добија ову престижну награду Привредне коморе Србије.

 

Додела награда ће се обавити у Свечаној сали Скупштине града, 1. 11. 2018. године.

 

 

 

Декан

 

28-09-18
Наука и струка

У оквиру конкурса за радно место доцента за ужу научну област Техничка механика и теорија конструкција, по конкурсу објављеном дана  20. 6. 2018. године, у броју 782-783 часописа „Послови“ Нациoналне службе за запошљавање, заказује се приступно предавање на тему:

 

Ексцентрично напрезање греде“;

 

Предавање ће бити одржано у среду 22. 8. 2018. године у 14 часова, у учионици 141 Грађевинског факултета у Београду, Булевар краља Александра 73/1.

 

На приступно предавање се позива кандидат др Марија Лазовић, маст. инж. грађ.

14-08-18
Наука и струка

Капитално дело издато на нашем факултету 1996. године, монографија у два тома "Грађевински факултет Универзитета у Београду 1846 - 1996", сада се може преузети и са сајта на страници Наука и струка - издаваштво

26-07-18
Наука и струка

Грађевински факултет Универзитета у Београду расписује 3 конкурса за места ванредног професора.

Више информација потражите путем линка овде.

18-04-18
Наука и струка
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011