Све вести на сајту

Студенти Грађевинског факултета израдили су, заједно са ђацима из средње архитектонске школе, кућу од папира и тиме привукли пажњу и додатне похвале на 44. међународном сајму грађевинарства у Београду. Kратки видео о томе можете погледати овде.

 

24-04-18
Мој избор

Интернационална конференција студената грађевине ISUCCES са вишегодишњом традицијом, одржава се и ове године на Грађевинском факултету у Осијеку, од 1. до 7. јула. Тимови учесника у саставу од по два студента основних или мастер студија могу се пријавити за учешће до 15. маја, при чему је неопходно да пошаљу апстракт научног рада који ће представити на конференцији. Такође, тимови имају задатак да осмисле макету зграде коју ће током конференције правити и која ће последњег дана бити тестирана на сеизмичке утицаје. Победници у категорији презентовања, као и у категорији најотпорније зграде биће награђени! Сви трошкови учешћа, смештаја и хране су покривени, па је на учесницима да се постарају искључиво за путне трошкове.

Више информација може се наћи на сајту  https://sgfos.com/en/isucces2018/, а за искуства, савете и помоћ при пријави на располагању стоје прошлогодишњи учесници Синиша Саватовић (соба 4)  и Исидора Јаковљевић (светларник, соба 5).

03-04-18
Мој избор

Студенти са нашег Факултета, са Катедре за управљање пројектима у грађевинарству освојили прво место у финалу државног тамичења у управљању пројектима и представљаће Србију на светском финалу. Више о томе прочитајте овде.

03-04-18
Мој избор

Више информација о Конкурсу можете погледати путем линкова овде тј. овде.

31-01-18
Мој избор

Министарство омладине и спорта расписало je Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2017/18. годину. Детаљнија информација о конкурсу, укључујући текст конкурса, образац за конкурисање и преосталу конкурсну документацију може се наћи на следећој страници:

http://www.fondzamladetalente.rs/objavljen-konkurs-za-stipendiranje-stu-2/

 

29-01-18
Мој избор

Више информација потражите путем линка овде.

26-01-18
Мој избор

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону  политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи.

Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу. Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:

http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/.

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

16-01-18
Мој избор
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011