Све вести на сајту

Грађевински факултет у Београду организује припремну наставу за полагање пријемног испита из математике 2018. Настава се одржава суботом од 10 часова на факултету и почиње 17. 3. 2018.

Планом је предвиђено 48 часова које држе професори и асистенти математике Грађевинског факултета. Часови су организовани тако да се у блок настави од 4 часа сваког викенда обради по једна или две тематске јединице заступљене на пријемном испиту. Детаљан план рада кандидати ће добити на првом часу. 

Пријављивање заинтересованих кандидата као и све додатне информације могу се добити на телефон: (011)3218510  радним данима од 9 до 15 часова. Пријављивање почиње у среду 21. фебруара.

Цена курса је 24 000 динара.У цену је урачунат информатор и пријава за полагање пријемног испита.

19-02-18
Мој избор

Више информација о Конкурсу можете погледати путем линкова овде тј. овде.

31-01-18
Мој избор

Више информација потражите путем линка овде.

29-01-18
Мој избор

Министарство омладине и спорта расписало je Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2017/18. годину. Детаљнија информација о конкурсу, укључујући текст конкурса, образац за конкурисање и преосталу конкурсну документацију може се наћи на следећој страници:

http://www.fondzamladetalente.rs/objavljen-konkurs-za-stipendiranje-stu-2/

 

29-01-18
Мој избор

У жељи да унапреди сарадњу између Француске и Србије и да подстакне мобилност студената, Француски институт у Србији сваке године додељује стипендије студентима из Србије који желе да наставе школовање у Француској за ниво мастер II и докторате. Стипендије   покривају трошкове школарине, живота у Француској, као и социјалног осигурања.

Сваке године око педесет студената искористи ову финансијску подршку Владе Француске за студије у некој од 3500 високошколских установа у Француској.

Конкурс за стипендије 2018-2019. отворен је до 16. марта 2018.

Студенти могу да конкуришу за разне програме стипендија:

 

  *   мастер 2-све области

  *   мастер 2-стипендија за бивше матуранте Математичке гимназије у Београду

  *   докторат у коменторству

  *   пост мастер програм Коперник

  *   стипендија за Националну високу школу лепих уметности (ЕНСБА).

 

Подношење кандидатура:

Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, Београд

vesna.adamovic@institutfrancais.rs<mailto:vesna.adamovic@institutfrancais.rs>

Услови и критеријуми налазе се на сајтовима:

http://www.institutfrancais.rs

Линк:  http://www.institutfrancais.rs/info/bourses-du-gouvernement-francais/

http://www.srbija.campusfrance.org/

 

29-01-18
Мој избор

Више информација потражите путем линка овде.

26-01-18
Мој избор

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије упутило је Ректорату Универзитета у Београду информације о конкурсу за доделу стипендија Републике Србије за академску 2018/2019. годину.

Министарство образовања, науке и спорта Републике Словеније нуди 18 стипендија за студенте Републике Србије.

Стипендије су намењене студентима основних, мастер и докторских студија. Период боравка јеод 3 до 10 месеци. Стипендије нису намењене за комплетне студије, већ само за боравак од 1-2 семестра. За стипендију могу да конкуришу студенти, који ће у тренутку завршетка боравкана словеначким универзитетима да имају мање од 26 година, а студенти на докторским студијама мање од 30 година.

Студенти треба да поседују одлично знање словеначког језика, минимум Б2, осим ако је студент са ментором договорио енглески језик као језик инструкције (само за студенте докторских студија).

Стипендија обухвата:

1. месечно износ од 296 евра

2. бесплатан смештај

3. основно здравствено осигурање

4. износ од 52,50 евра за мензу коју ће студент добијати од Студентске организације у Словенији

 

Заинтересовани кандидати треба да припреме следећу документацију:

 

1. Пријавни формулар

2. Прихватно писмо

 

Оба документа могу да се преузму са следећег линка:

https://eng.cmepius.si/programmes/bilateral-scholarships/

Пријавни формулар треба послати, како у електронској форми, тако и у штампаној верзији приложити заједно са другом документацијом.

 

Прихватно писмо треба да потпише овлашћено лице на једном од словеначких универзитета, то јест факултета на ком кандидат жели да студира. То значи да заинтересовани кандидати на нашим факултетима треба одмах да контактирају словеначки универзитет и да замоле да им потпишу Прихватно писмо зато што желе да конкуришу за словеначке стипендије. Докторандитреба да пронађу адекватног ментора на словеначком универзитету и да договори свој истраживачки рад, језик инструкције......И да му исто тако потпише Прихватно писмо.

Поред ова два формулара, потребна је и следећа документација:

3. Фотокопија прве две стране пасоша;

4. Једно Писмо препоруке од стране професора са свог матичног факултета за студенте БА или МА студија, а два Писма препоруке за докторанде. Писма треба да буду на енглеском језику. Уколико нису, потребан је превод од стране судског тумача за словеначки или енглески језик.

5. БА студенти: копија дипломе средње школе и сведочанства 4. године, уверење о упису на факултету, све уредно преведено од стране судског тумача за словеначки или енглески језик;  МА студенти: копија дипломе средње школе и сведочанства 4. године, као и диплома и додатак дипломе основних студија; ако студент нема додатак дипломе (има само диплому), мора да приложи и уверење о положеним испитима током основних студија. Уколико је студент полагао и неке испите на МА студија, потребно је и уверење о положеним испитима са мастер студија. Потребна је и потврда о упису на мастер студије. Сва документација треба да буде уредно преведена од стране судског тумача за словеначки и енглески језик.

 Докторанди: копија дипломе и додатка дипломе основних студија (ако студент нема додатак дипломе (има само диплому), мора да приложи и уверење о положеним испитима током основних студија), копија дипломе мастер студија, уверење о положеним испитима на мастер студијама, потврда о упису на докторске студије. Сва документација треба да буде уредно преведена  од стране судског тумача за словеначки и енглески језик.

6. Уколико кандидати имају сертификат о знању словеначког и енглеског језика, то може да буде и додатна предност.

 Молимо да преводи од стране судских тумача буду тачни и да обавезно споје документа са којих се преводи заједно са преводом (никако раздвајати).

МОЛИМ ДА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ КАНДИДАТИ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ОД 1-6 ДОСТАВЕ НАЈКАСНИЈЕ ДО 16. МАРТА 2018. у Ректорат Универзитета у Београду, Студентски трг 1,први спрат, Сектор за међународну сарадњу-канцеларија бр. 23, Марина Кострица. Заједно са документацијом молимо и допис од стране факултета где се види да су кандидати номиновани од стране факултета за стипендије Републике Словеније. Напомињем да рок не може да се продужава, јер документација треба да се прегледа у ректорату и да се благовремено проследе Министарству просвете Републике Словеније. Једино валидне апликације су оне, које ће ректорат доставити Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У случају додатних питања, кандидати могу да се обрате на мејл: kostrm@rect.bg.ac.rs

25-01-18
Мој избор
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011